Šta je novo?

Upravljanje stambenim zgradama (stambene zajednice, kućni saveti, upravnici zgrada)

Moze da se popravi naravno ja sam ugradio citac za otvaranje putem kartica Ako hoces mogu da ti posaljem broj majstora za interfon da vam to sredi

Posalji, pa da vidim da li cu uspeti da organizujem moj staracki dom. Hvala.

Ako moze pomoc:
U podrumskim prostorijama imamo "pojedinacne bokseve" i plus imamo jednu "sobu" koja je valjda po planu trebala da bude vesernica za stanove u prizemlju koji nemaju vesernice kao ostali stanari.
Vremenom je ta prostorija postala skladiste, pre deponija za stvari koje ne trebaju stanarima i postala je ruglo.Posto je stanje u zgradi u smislu SS haoticno i nema nikakvog dogovora, interesujeme koja su moja prava da "uvedem red" u tu prostoriju jer ona postaje djubriste?
Ima li smisla bilo kakva prijava i kome?

Iz ličnog iskustva
Ako sprovedeš čiščenje dizinfekciju i zaključaš, biceš najgori stanar jer si ,,privatizovao,, zajedničku prostoriju
ako je ostaviš tako sredjenu dostupnu svima, ubrzo ce opet biti smečara, zalud vremena, truda i rada

verovatno bar pola stanara ima neku ideju kako bi im dobro došo takv ,,privatizovan,, prostor za nešto i neku vajdu
a kad im predloziš da uloze makar 1 dinar za krečenje i čišcenje iste, ko oko da im vadiš...

jedan od dobrih razloga za uvodjenje upravitelja...
a protiv njega moči ce da se pišu prijave i za takva stvari - ako ništa drugo onda radi zabave - :lol:

Imate li skupstinu stanara da li se prostorija zakljucava
Mozda ne bi bilo lose da porazgovaras sa komsijama oko toga .Mozes staviti fotke tog krs loma imas one ekipe sto besplatno odvoze takve stvari

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440777#p440777:3li9e665 je napisao(la):
boca-ica » Sub Mar 18, 2017 10:42 am[/url]":3li9e665]Iz ličnog iskustva
Ako sprovedeš čiščenje dizinfekciju i zaključaš, biceš najgori stanar jer si ,,privatizovao,, zajedničku prostoriju
ako je ostaviš tako sredjenu dostupnu svima, ubrzo ce opet biti smečara, zalud vremena, truda i rada

verovatno bar pola stanara ima neku ideju kako bi im dobro došo takv ,,privatizovan,, prostor za nešto i neku vajdu
a kad im predloziš da uloze makar 1 dinar za krečenje i čišcenje iste, ko oko da im vadiš...

jedan od dobrih razloga za uvodjenje upravitelja...
a protiv njega moči ce da se pišu prijave i za takva stvari - ako ništa drugo onda radi zabave - :lol:
Otprilike takav je i moj zakljucak kada sam "anketirao" stanare...
Znam da je "lako odustati" , ali sebi ne zelim da navlacim na vrat razne "pametnjakovice"...
@direktor
SS nije "funkcionalna".Na papiru postoji , ali zena koja je izabrana je tesko obolela i ovi ne mogu da se sastanu da imenuju nekog...
Prostorija je imala bravu , ali je neko obio....
Ma rasulo...

Postoji li zamjenik skupljate li pare za mjesecno odrzavanje da li imate ugovor sa GS o odrzavanju zgrade

Naš predsednik to rešava ovako. Napiše obaveštenje da će sve stvari koje se zateknu van ličnih boksova do tog i tog datuma biti izbačene napolje.

I kada dođe taj i taj datum, pozove cigane, ili se sam organizuje i izbaci sve napolje.

...SS nije "funkcionalna".Na papiru postoji...
slična situacija, kucni saveti se ne održavaju te
ja sam je bio očistio i uredio sa namerom da placam zgradi neku simboličnu cenu
kako bih umesto tog smetlišta takvu prostorijicu koristio za svoj hobi
al kako su očekivali mnogo vece pare ... ene im sada opet stoji ko djubretara :lool:

I mi imamo djubretaru u kojoj je traktorska guma (?) i stari zamrzivac sanducar. Planiram da pozovem cigane za zamrizvac, a i ostalo ako hoce.

Strasno je kako ljudi zapuste te zajednicke prostorije koje mogu biti veoma korisne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440781#p440781:1px6dmt4 je napisao(la):
direktor » Sub Mar 18, 2017 10:59 am[/url]":1px6dmt4]Postoji li zamjenik skupljate li pare za mjesecno odrzavanje da li imate ugovor sa GS o odrzavanju zgrade
Nije htelo sa telefona, pa dodjoh do kompa...

Meni tamo zivi keva , pa se ja spremam da se preselim kod nje , pa se upoznajem sa situacijom ;)
Koliko znam dolaze redovno neke zene koje traze vodu za pranje i one potpise na listu...
Koliko sam skapirao kinta se vise ne sakuplja otkad ova zena ne izlazi iz stana , nema ko da ujuri to.Ne znam kakva je kombinacija na snazi.Ove zene vidjam po bloku (70. je u pitanju, cetvorospratnice) kako spartaju...

Kao sto rekoh SS se ne sastaje niti ko hoce da se iscima.
Inace pre nekoliko godina kad je jos bilo volje za dogovor i sastajali se stanari, ja sam sve njih sokirao kad sam rekao da ta zena koja je pristala da se
prihvati toga , treba da se plati korektno jer je to ozbiljan posao.Oni su masovno graknuli , sta ima da placamo.Jedva smo bili dogovorili neku simbolicnu cifru...
Ja sam to nesto stvari povukao odatle i to je to...Neka trpaju, ja se nerviram, sta cu, ali tako je kad su ljudi , da ne kazem sta...

Novi zakon stupio na snagu jos malo ce opstine da provjeravaju ko ima a ko nema ss i pocece preregistracija pa ce krenuti inspekcije protiv pozarci i ostali pa htjeli ne htjeli red ce da se zavodi polako

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=440797#p440797:3qe2gapp je napisao(la):
direktor » Sub Mar 18, 2017 12:43 pm[/url]":3qe2gapp]Novi zakon stupio na snagu jos malo ce opstine da provjeravaju ko ima a ko nema ss i pocece preregistracija pa ce krenuti inspekcije protiv pozarci i ostali pa htjeli ne htjeli red ce da se zavodi polako
Ja se iskreno nadam, no ovi bi nakovanj pokvarili ;)

...pa ce krenuti inspekcije protiv pozarci i ostali...
Koj su ti ostali koj smeju-moraju opravdano da kucaju na naša vrata ?
Hajde nabroj 3-4 tih ostalih :p
a da nisu komunalni policajci

Komunalna insPekcija Vozdovcani neki vec zvali ovi cekaju Uputstvo ministarstva eto naprimjer bilo cini mi se tekst u novostima

Fala direktore i za tu jednu ostalu :D
a bice tu debelih problema nadležnosti pri svakom slučaju kod tački preseka javnog i privatnog interesa

Jos uvjek nije moguce preregistrovati skupstinu stanara po novom zakonu u opstinama totalno neobavjesteni

На основу члана
52
.
став 6
.
Закона о ст
ановању и одржавању зграда („Службени гласник
РСˮ
,
број 104/
16
)
,
М
инистар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре доноси
ПРАВИЛНИК
О ПРОГРАМУ
ИСПИТА
И НАЧИНУ ПОЛАГАЊА ИСПИТА, УСЛОВИМА ЗА СТИЦАЊЕ
И
ОДУЗИМАЊ
Е
ЛИЦЕНЦЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОГ УПРАВНИКА И
САДРЖИНИ
РЕГИСТР
А ПРОФЕСИОНАЛНИХ УПРАВНИКА

http://www.mgsi.gov.rs/sites/default/fi ... AVNIKA.pdf

A sta bi sa osiguranjem od profesjonalne odgovornosti i osiguranja od 10 000 evra

Стамбена заједница у року од 60 дана од дана стицања својства правног лица мора одржати прву седницу скупштине на којој се бира управник, а сазива је лице које је до доношења овог закона вршило дужност председника скупштине зграде, односно савета зграде, а уколико такво лице не постоји, било који власник посебног дела зграде.
60 дана прошло. Треба да потврдите да ли ће управник бити досадашњи председник или ћете изабрати новог и евидентирати у општини да је сад тај и тај управник ваше стамбне заједнице. Или ћете мало сачекати и поверити управљање и одржавање некој агенцији, тј. професионалном управнику. А инспекција нормално ради и подносе јој се пријаве везано за кућни ред што подразумева и заузеће заједничких просторија.Питајте у општини

U opstini jos nemaju pojma bar u cukarici i zvezdari sve ako nesto cekaju snebivaju se

Јел се неко од форумаша пријавио да иде поново у школске клупе ?

Обуку почиње 117 кандидата
М. Т. КОВАЧЕВИЋ | 19. мај 2017. 23:59 | Коментара: 0
Од 25. маја Привредна комора обучава заинтересоване за место управитеља зграда. За посао се највише пријављивали пензионери, цена курса 30.000 динара

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0

Sticajem okolnosti prolazio sam pored sale gde je bio taj inicijalni sastanak, pa se malo raspitao kod ljudi koji su bili ispred.
Nije ih bilo mnogo, dosta su skepticni, ali cim su dosli zainteresovani su bilo je i par ljudi koji su vec napravili firme i spremni su da krenu...
U nekom razgovoru , recimo jedan mi je rekao da su im iz ministarstva rekli da ne mogu decidirano da im kazu kolika ce biti "obaveznost" tj. koliko ce pritiskati stanare da imaju jednu od one tri opcije: sopstveni volonter, upravnik iz agencije ili prinudni...
BTW, jel ima posebna tema ili cemo ovde o upravnicima zgrada?

A да ли знате да је по општинама почела обавезна регистрација стамбених заједница и да је у РГЗ успостављен регистар.
Законом је прописана обавеза скупштина или савета зграда који су формирани у складу са прописима који су важили до ступања на снагу овог закона, односно до 31.12.2016.године, као и обавеза власника посебних делова зграде у којој није формирана скупштина или савет зграде, да у року од шест месеци од дана почетка рада Регистра изврше регистрацију стамбене заједнице подношењем пријаве регистру од стране управника или другог законом овлашћеног лица. Морате значи одржати састанак, изабрати управника и регистровати вашу стамбену зграду илити заједницу.

Vrh