[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426674#p426674:shbq7rse je napisao(la):
hobotnica » Fri Jan 06, 2017 10:44 pm[/url]":shbq7rse]
Плаћаш преко Инфостана ако зграда има склопљен уговор са ЈКП „Градско стамбено“ везано за текуће и инвестиционо одржавање , али многе зграде нико не одржава. Мораш сад да изабереш или ЈКП или предузетника, или неко друго правно лице. А зависи и шта је у уговору са ЈКП „Градско стамбено“.
Bez obzira na to da li postoji neki ugovor ili ne postoj JKP GS kao javno preduzeće koje se finansira iz poreza građana iz budžeta i dalje ima jedanku obavezu da se odazove na svaki zahtev građana i da rešava probleme kako tekuće tako i akutne.
Zgrada ne može ni sa kim da sklapa ugovore, zgrada je objekat, zgrada nije preduzeće ili fizičko lice. Vlasnici i stanari su ti koji mogu da sklope ugovor u vezi nekih usluga koje pruža GS, ali ovo javno preduzeće i dalje ima jednaku obavezu da rešava sve probleme za koje je plaćeno javnim finansiranjem tj. novcem svih poreskih obveznika.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426674#p426674:shbq7rse je napisao(la):
hobotnica » Fri Jan 06, 2017 10:44 pm[/url]":shbq7rse]
Не одржавају они све ако није ставњено у уговор. Е тај проклети лифт што каже @loyola или кров који прокишњава који неће да плаћа онај из приземља, а онај на последњем спрату неће да плати замену сијалица, разбијено стакло у приземљу, браву на улазним вратима.
Nije mi normalna logika po kojoj - ako ja na primer živim na poslednjem spratu sada treba da očekujem od drugih komšija da mi plaćaju popravku krova?
Ako već živim na poslednjem spratu, to znači da sam svoj stan platio dosta manje od stana mog komšije koji živi na prvom spratu. Zašto bi taj komšija koji je svoj stan platio skuplje nego ja svoj sada odjednom plaćao krov za mene ukoliko ja ne mogu da platim?
Zašto bi umesto mene to komšija plaćao a ne na primer država??????
Tu nema nikakve logike ni ekonomske ni pravne a kamoli pravičnosti!
Ludačko preduzeće kojim raspolaže 250 ludaka ( čast izuzecima) iz skupštine plus ministarstva i vlade nije sposobno da upravlja samo sobom a kamoli državom i ne samo da nije sposobno da omogući građanima da sačuvaju svoju imovinu već iznalazi načine da legalizuje dalju otimačinu ostatka imovine od građana.
Banda tranzicionih skorojevića licemerno brine o fasadama i zgradama umesto da brine o vlasnicima tih fasada!!!!!
Naravno to je zato što oni sebe i svoje krimi kompanjone vide kao buduće vlasnike sve preostale naše imovine koju planiraju da otmu.