Impresivna analizapoenta je bila na lajkovima
Impresivna analizapoenta je bila na lajkovima
Ja i dalje čekam racionalan razlog da udaraš na slobodu prvatnih firmi da odaberu koje će pismo koristiti. Ako si nezadovoljan njihovim izborom, izvoli čitaj „Politiku“, gledaj RTS ili osnuj svoj medij.Ja i dalje čekam neki racionalan razlog da zadržimo latinicu u obim u kojem se sada koristi...
Svega ima, samo odgovora nema
Па ако се не бавиш истраживањем ништа чудно. Али немојмо заборавити да не на бајкама и халуцинацијама била направљена философија, а на њој и савремена наука. А конкретно, једна прича је постала доктрина у једном народу. И као што се види, концепција трећег Рима је давно превазишла "повјест о белом клобуце". За сенилоност не можемо да тврдимо. Није то Бајден.Bajke i halucinacije nekog senilnog Filofeja o "trećim Rimovima" me zaista ne zanimaju.
Јасно, смешано неколико категорија које су се звале зилотима. Да се вратимо на констатацију о отпадништву Рима: једино екуменисти и отворено либерални елемнти у православној цркви не говоре да је Рим отпао, већ заузимају помирљиву слику, типа, сви смо деца цвећа. И сви смо једно у различитости.Pravoslavni fundamentalisti, da ne kažem talibani.
Шта је то што по теби мери религиозност неке групе или народа? Спољна манифестација? Па, по том критеријуму и хрвати су врло религиозних, сваке недеље пуне цркве. А у пракси како то изгледа? Сетимо се само Јасеновца. Не треба ништа више. Оно што је важно, скривено је од очију, а ми можемо само да видимо плодове те доброте.Oni su tipičan primer evropskih katoličkih hrišćana i daleko su pobožniji od neokomuñara istočno od njih.
Ali ne, po tebi Poljaci i ostali katolici zapravo slede sotonu a ne Isusa....
Ово је у суштини тачно. Нашао би се већ неки "вирус".E pa ko im kriv. Virusi i bakterije uništavaju već bolesne organizme a ne zdrave.
Otišli bi "dični Romejci" ća i bez Turaka i krstaša.
Е, па,кажу да то раде и твоји "хрвати", које не признајеш за нацију... а ми им се због тога смејемо.Кад смо код Исланда. Мала земља која се страховито опире туђицама. За све имају своје кованице, тј измишљају нове речи за све ново...
Наћи ће се који ће и у овоме видети лукавство...Kad smo već kod papizma da iskoristimo priliku da pozdravimo izbor novog beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta... Prilikom ustoličenja obratio nam se na čistom srpskom jeziku ekavskog izgovora, što mi se uvek dopadalo... Jer ne volim nacionalno svojatanje vere i poistovećivanja katolika sa Hrvatima. To je crkva svih onih koji su katolici u Srbiji. Srba, Hrvata, Mađara i ostalih katolika... Svako nek priča svojim jezikom, al zvanični je srpski.
Upotrebljavao je izraze poput, Hrist i vaskrsenje a ne Krist i Uskrsnuće, a SPC je nazvao "starijom sestrom na ovim prostorima"... Lepo je nekako kad se u katoličkoj crkvi govori sprski.
Е, па,кажу да то раде и твоји "хрвати", које не признајеш за нацију... а ми им се због тога смејемо.
Šta će tebi sloboda da nosiš plavu boju? Nedostatak iste ti ništa ne znači jer ti je cilj da budeš obučen a ne da promovišeš plavu boju.šta će im ta sloboda uopšte?
To da li su potrebna više se odnosi na pitanje u kolikoj meri, odnosno da li treba da budu ravnopravna. Pismo "Preslavske književne škole" iliti "Bugarsko pismo" kolokvijalno poznato pod nazivom "Ćirilica" može pomoći pri komunikaciji ili prezentaciji određenog sadržaja u društvima pod njegovom sferom uticaja (istočno i južnoslovenskim, centralnoazijskim, kavkaskim i pojedinim severnoameričkim jezicima poput Jupika i Tlingita u crkvenom pismu), i donekle helenskim na čijem je pismu i bazirana, međutim isto se ne može reći za ostatak zapadnog sveta, romanzovane varijante njihovih mnogoljudnih istočnoazijskih ekonomskih partnera, standardizovanu visoku tehnologiju, odnosno za univerzalno pismo čitljivo turista iz većeg dela sveta u sastavu maternjeg ili stranog jezika.Trening...
Na poslu uglavnom kucam ćirilicom, a posle promenim da ostanem u treningu.
Kao što sam rekao, oba pisma su potrebna, treba da se znaju i koriste... tako da nećeš ništa pronaći tu gde si počeo da kopaš.
Тако је. С том разликом што је Руси и даље користе у свим сферама та разлику од нас. Тако да нам старешинство ништа не помаже.A realno, mi koristimo ćirilicu duže od tih Rusa (čini mi se, nisam baš 100% siguran, ali čini mi se da je kod nas zaživela pre nego u Rusiji).
Србин католик се данас каже хрват. А није било тако.Srba, Hrvata, Mađara i ostalih katolika.
Сестром? Можда, одређеном.a SPC je nazvao "starijom sestrom na ovim prostorima".
Заправо су престали да буду Срби што је и био циљ. Још је драстичнији пример Румуна.biti Sloveni isključivo koristeći Latinicu.
Србин католик се данас каже хрват. А није било тако.