Vidi Drakce,
Clan sam, pored ovog na jos nekoliko foruma. Posto je internet danas siroko dostupna stvar, nije dostupan samo normalnim ljudima, koji na forum dolaze da razmene stavove sa drugim ljudima, sto se tice neke, nebitno koje tematike, vec dolaze i isfrustrinani, neispunjeni i slicni, kojima su forumi odlicno mesto za lečenje i reflektovanje od svega toga. Ono sto sam na ovom forumu primetio, je bas to, da se ljudi bave i citaju sustinu onoga cime se on bavi. Što mi se, naravno sviđa. Ako uđem u temu o Koridoru 10, vazno mi je da procitam koji deo se otvorio i kako teku radovi, ali ne da li je neko napisao ,,Pustili su put u saobraćaj,, ili ,,Put su pustili u saobraćaj,,.
Primera radi, jedan od nacina kako leče frustracije: Ako čitam neki post, bitna mi je njegova sustina, a ne da li je njegov autor napisao ,,trebalo bi da uradim to,, ili ,,treba da uradim to,, . I onda dodje neki drndivoje i kaze: ,,Ne kaze se treba da uradim, nego trebalo bi da uradim,,. Počne da izigrava nekog nastavnika Srpskog jezika. Ne kazem da je lose da nekome objasnis da gresi, ali u ovom slucaju je jasno da je cilj ,,bockanje,, , a ne zelja da pokazeš čoveku da ne piše pravilno.
Prvi ponekad pogresim u pravopisu, svesno ili nesvesno. Ali se trudim da pisem pravilno. Ne da bi drugi to primetili, kako sam ja pismen, nego zbog sebe licno.
I jos nešto...prosto mi se se.e kada cujem da dete koje ide 3-4 razred koristi te ,,strane,, reci. Koje jednostavno nisu prilagodjeni njegovom uzrastu. Jasno mi je da je to dete ,,programirano,, od strane roditelja ili koga vec. I kada ima neke stavove koje jednostavno ne moze da ima u tim godinama. Zna se kakva bi trebala da budu deca, ma koliko da su inteligentna.
A ovo sto si rekao za političare i druge javne ličnosti, pa preko direktora i rukovodioca u preduzecima i ostalih ljudi na fukncijama, fakultetski obrazovanih...Kada slusas njihova izlaganja i reci koje koriste i koliko grešaka prave, a ti to primećuješ kao običan građanin prosečnog nivoa obrazovanja, mozeš misliti kako bi primetio neki profesor Srpskog jezika i knjizevnosti. Na stranu njihovi maniri ponasanja. To sto je neko zavrsio fakultet, nije reper da je on obrazovan i kulturan čovek. Lično znam mnogo ,,sirovina,, sa fakultetskom diplomom. Mogao bi od njih da sazidam Avalski toranj. Ne kazem ja, svakom čoveku može da se si ispad u izlaganju ili ponašanju, ljudi smo, ali što je mnogo, mnogo je. Zalosno je sto bi ti ljudi trebalo da budu primer ponasanja i izrazavanja ljudima nizeg stepena obrazovanja od njih.
Izvini na duzem postu i hvala za strpljenje i odvojeno vreme dok si čitao isti.