Feanor - a šta je to "srpsko pitanje"?
Šta je to indikativno - da nisam možda sumnjiv?
Kakve veze ima Sajmište sa ovim?
Pošto se ne svrtavam ni u jednu Srbiju klasifikovanu pod nekim rednim brojem, van tog sveta sam, možda ne mogu da te razumem...?
STF - bilo je nebitno koje pismo je
bilo korišćeno - tabla kao tabla, natpis kao natpis...
Ali se onda neko našao pametnim kaže da je to pogrešno, nezakonito, da Ustav kaže drugačije, da treba da se menja...
Taj pametni je rekao da je bitno koje je pismo na autobusu.
Njegovi motivi su bitni, oni su problem, bitno je da je iz niskih pobuda urađena zamena pisma...
Motiv ovde nije odbrana kulture i nasleđa, pogotovo u NS koji je multikultularna sredina izmešanog nasleđa.
Da sam ja ne-srbin u NS, ne bi mi bilo prijatno da mi se, uvijeno, ukazuje da je, od sada, moje ne maternje pismo
jednakije, i da je latinica -
pogrešna. Kao neopterećeni Srbin iz BG-a, mislim da je kretenski izazivati tako nešto. Možda, pošto sam u vojsci prisustvovao nekim glupostima, za neke od nas bezazlenim sitnicama, zbog kojih neki ne-Srbi iz Vojvodine i Sandžaka ne doživljavaju ovu našu zemlju na isti način kao i mi.
Normalno je da se ljudi pitaju - šta je pravi motiv, šta je u glavama tih činovnika koji se bave ovim stvarima?
Najglasniji su naravno oni koji su u svakoj prilici u konfliktu sa političkom opcijom koja je i promenila pismo na natpisima (ne znam koja Srbija je tu pod kojim rednim brojem ne bih da pogrešim
, ja platu ne zarađujem ni kod jednih ni od drugih ).
Uostalo, jesmo li sada veći Srbi zato što su natpisi na ćirilici, ili zato što smo upleteni u neki kretenski partriotski-nepatriotski konflikt od kojeg krajnje koristi ima samo poslednji šljam ovog društva...kao i uvek.