Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Pa recimo da je počelo uklanjanje a ne rušenje, skidaju crep sa krova, znači hoće da iskoriste postojeći materijal.
Rušenje bi značilo da se sve u kratkom roku pretvori u šut. :grand:
 
Hvala kolega Coyote, +1 takođe za izuzetan doprinos sajtu i podršku pravim vrednostima :lol:

Bilo je ranije pitanje koja je zapravo prava dužina mosta u obilju različitih podataka. U idejnom projektu mosta (ima ga na početku teme, na slovenačkom) data je dužina mosta od 929 m ali se tu on završavao kod stuba 7 na samoj čukaričkoj obali. Kasnije je odlučeno da se most prostire do stuba 8 nekih 40 m dalje i da odatle počinju pristupne saobraćajnice. Most će dakle biti dugačak 969 m. Na onoj atraktivnoj kompjuterskoj animaciji se pojavljuje 996 m ali su očigledno permutovane poslednje dve cifre.

Počelo je pobijanje šipova za stub br. 8 gde se most završava:






A evo i mala digresija ili kako izvukoh živu glavu dok sam slikao most na biciklističkoj stazi preko Topčiderke (popeo sam se na metalnu bankinu) tj. prilog o našim naravima (ili našeg bratskog naroda?):







 
PIGLET":2vqvngzr je napisao(la):
Pa recimo da je počelo uklanjanje a ne rušenje, skidaju crep sa krova, znači hoće da iskoriste postojeći materijal.
Rušenje bi značilo da se sve u kratkom roku pretvori u šut. :grand:
U pravu si, danas sam opet prošao i bacio pogled, nego nisam odmah uočio sa koje zgrade je skinut crep.
 
da li je moguce da je ovaj saban usao kolima na biciklisticku? sta seljak zna sta je staza za bicikle?
 
Pa u Pljevljima ne postoji staza za bicikle :lol: .

Inace zabrinut sam da ce most biti zavrsen dosta pre petlje u Radnickoj tj. pristupnih saobracajnica. Zna li neko nesto vise o dinamici tih radova?
 
Мене можда више брине новобеоградска страна. Они ће да накаче мост са чукаричке стране на раскрсницу код Хиподрома па ће какав-такав силазак са моста постојати, али на новобеоградској страни, ето, тек почиње рашчишћавање терена.
 
Da,cekamo da usvoje te planove za pristupne saobracajnice pa da znamo sta nas ceka,bice ovo vruc septembar/oktobar.
 
Srusili su neke stracare i na uglu Milutina Milankovica i Omladinskih brigada, ne znam da li je to u vezi sa mostom?
 
Pa na Novom Beogradu barem ruse, a sa strane Savskog Venca jos stoji stara pekarska industrija. Zanimljivo je sto za most kazu da spaja Cukaricu i Novi Beograd, a granica opstine Cukarica ide duz Topciderske reke. Jedino je pilon na Cukarici :laugh:
 
Stvarno zanimljivo :) Na teritoriji Čukarice biće samo pilon i verovatno neki stubovi buduće petlje u Radničkoj.
 
marat":mvxdbf6z je napisao(la):
Srusili su neke stracare i na uglu Milutina Milankovica i Omladinskih brigada, ne znam da li je to u vezi sa mostom?
To su bile barake "Ratka Mitrovića" u kojima su živele radničke porodice. Nisu sve srušene, u nekima još uvek ima stanara. I prostor između baraka i ulice je raskrčen od gustog rastinja. Kome nije dosta tuge, može da ode i da se nagleda.

Ne, ne nema veze sa mostom - nalazile su se sa druge strane nasipa.
Namera je da se na tom mestu izgradi vatrogasna stanica i centar za vanredne situacije.
 
Gosn. Veliki vracar, kako se vidi sa vase fotografije sipovi na osi 8 se ne POBIJAJU nego BUSE ... postoji mala razlika izmedju pobijanih i busenih sipova u samoj tehnologiji izvodjenja kao i u koriscenoj opremi.
 
u odnosu na slike od 21. koje je postavio Veliki podignut je još jedan segment na pilonu. Sada se jasno vide mesta za drugi par kablova.. :vops:
 
img0092u.jpg
 
Монтажа првих косих каблова



У уторак 17. августа почела је монтажа првих косих каблова која подразумева монтажу ХДПЕ цеви, увлачење каблова и касније преднапрезање и заливање њихових крајева.

Мост има асиметрични лепезасти систем косих кабловa на два распона од 200м и 376м. Инсталираће се по 20 редова каблова на Главном и Задњем распону то јест укупно 80 косих каблова дужине од 96м до 373м. Сваки кабл се састоји од 41 до 88 паралелних челичних ужади са по 7 жица. Свако уже се засебно галванизује и облаже полиетиленском облогом напуњеном мазивом како би се спречила корозија. Спољни пречник обложних ХДПЕ цеви са завршном сребрно сивом бојом варираће од 200 до 280мм у зависности од броја ужади. Укупно ће се користи 1280 тона челика високог квалитета.

Користиће се метода инсталације једног по једног ужета а затим се врши појединачно преднапрезање сваког ужета како би се осигурало да сила у свaком каблу буде подједнака.

http://www.savabridge.com/news_sb.htm
 
Potpisao se za sve pare!
Oovako bar ne moram izvor da navodim. :D
 
Ne dirajte čoveka, jeste da je trebao da smanji font, ali mu slika jeste za potpis. Zanima me odakle je slikao, rekao bih da je negde u naselju Ledine ali nekako je visoko u visini ovih dalekovoda... Lepa panorama, most će baš da dominira, a sviđa mi se kako je moćna Zvezdarska šuma u pozadini tj. Veliki Vračar :cool:

@Vasilije - baš kao što kažeš, ja sam izraz upotrebio tradicionalistički ne razmišljajući o promenjenoj tehnologiji :kk: (+1)
 
Posto je do sada sa gradilista slikano iz svih mogucih ugloova evo malo kako izgleda sa reke

most.jpg
 
gledajuci njegove slike primetio sam da su poceli sa postavljanjem kablova sa druge strane pilona :cool:
 
Vrh