Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Unutrasnjemagistralnoprstenovacki most. :kk:

Dobice on ime...cim pilon izroni iz reke. :) Sve ce narod sam smisliti.

Grozim se i pomisli da neko skoci sa njega pa da po tom nesretniku dobije ime. :(
 
miki00":2yzq7s5z je napisao(la):
Unutrasnjemagistralnoprstenovacki most. :kk:

Dobice on ime...cim pilon izroni iz reke. :) Sve ce narod sam smisliti.

Grozim se i pomisli da neko skoci sa njega pa da po tom nesretniku dobije ime. :(
BOKI SMOKI":2yzq7s5z je napisao(la):
Zvace se Borisov most.Po meni.
Planiras samoubistvo?! :o
 
05. 07. 2009

PICT5571.jpg

PICT5573.jpg

PICT5574.jpg

PICT5575.jpg

PICT5576.jpg

PICT5577.jpg

PICT5578.jpg

PICT5579.jpg

PICT5580.jpg
 
Dugo nisam prolazio pored gradilista al juce kad sam prosao stvarno sam se iznenadio koliko je ogromna ta privremena konstrukcija,takav utisak nisam stekao dok sam gledao slike...
 
Konkurs za idejno rešenje petlje kod Ade Ciganlije
10. Jul. 2009 | 11:03, Izvor : Studio B,

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je danas konkurs za izradu idejnog rešenja za izgradnju prilazne petlje za novi most kod Ade Ciganlije, preko reke Save.


Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, petlja bi trebalo i da poveže Radničku ulicu sa petljom kod Hipodroma, Bulevarom vojvode Mišića i unutrašnjim magistralnim prstenom.

Zadaci konkursa su da se omogući fazna izgradnja kojom će se reštiti saobraćajni problemi u toj zoni pre puštanja u saobraćaj deonice unutrašnjeg magistralnog prstena sa novim mostom.

Potrebno je, navodi se u konkursu, da se na petlji stvore uslovi za drumski, pešački, biciklistički i šinski saobraćaj, a da rešenje bude ekološki prihvatljivo.

Uslov za učešće je preuzimanje konkursne dokumetacije do 24. jula, a rok za podnošenje konkursnog rada je 10. septembar 2009. godine.

Ukoliko do isteka roka pristigne najmanje 10 radova žiri će dodeliti nagradu od milion dinara za najbolje rešenje, dve druge nagrade od po 500.000 dinara i tri treće nagrade po 300.000 dinara.

Rezutlati konkursa biće objavljeni dve nedelje nakon isteka roka za dostavljanje radova.

Izgradnja mosta preko Save, kod Ade Ciganlije, koji spaja beogradske opštine Čukarica i Novi Beograd, počela je u decembru 2008. godine i trebalo bi da bude završena na jesen 2011.

Most preko špica Ade Ciganlije biće dugacak 929 metara, širok 45 metara, sa glavnim rasponom od 376 metara i pilonom visokim 200 metara. Izvođača radova je austrijska kompanija Por, a vrednost mosta je 118 miliona evra.
Izvor: Studio B
Link: http://www.studio-b.co.yu/info/vest.php?id=40127&kategorija=Beograd
 
neka se samoubiju posle svega :bash: :grand:
 
Neko je spomenuo da ce most ostati zavrsen bez prilaza i petlji ka mostu, izgleda ce se to i ostvariti.Jos jedna turisticka atrakcija velelepni most bez ikakvog prilaza.
 
Po meni je trebalo da pocnu prilaze kad i most, i cak sta vise zavrsiti ih pre samog mosta.Onda kada most bude gotov, spojiti ih sa mostom.
 
Ja sam mislio da je sve to do sada već obavljeno i da je samo pitanje dana kada će krenuti radovi ali oni se baš zezaju. I to sve samo pod uslovom da do 10. 9. pristigne najmanje 10 radova!
 
gde je zexland da napravimo mi nase resenje a mozda uzmemo i neku nagradicu taman da popunimo nepostojeci budzet za akcije iz radionice :)
 
meni nije jasno sto za obicnu petlju treba vise resenja, tj sto uopste treba konkurs kada je to obicna petlja kao bilo koja druga. :rolleyes: Nek stave neku po deafoltu.
 
BOKI SMOKI":lpa8c6f2 je napisao(la):
meni nije jasno sto za obicnu petlju treba vise resenja, tj sto uopste treba konkurs kada je to obicna petlja kao bilo koja druga. :rolleyes: Nek stave neku po deafoltu.
Ovde se ne može primeniti nijedno rešenje koje je po difoltu. Vrlo je komplikovana situacija i konkurs je zaista dobar potez...samo mnogo kasno.
 
A sto je najace kada zaista pocnu da je rade u oktobru, ubrzo ce morati da obustave radove zbog loseg vremena, tj zime i mrazeva, i pocece u martu sledece. :)
 
Ko je spominjao početak radova u oktobru?
Pa mislim ako je predaja idejnih rešenja 10.09.2009. naravno da ni bager neće prići lokaciji do proleća 2010.
 
Koji crni oktobar! Budimo srećni ako krenu do idućeg oktobra! Pa pored tog konkursa i tendera treba prvo izmestiti Jugopetrol!
 
Vrh