Djordje":3pcohdc1 je napisao(la):
Pegasus":3pcohdc1 je napisao(la):
Cini mi se da je novi mosta malo preblizu Gazele ,ali verovatno je to najbolja lokacija ako se vec toliko mnogo odugovlacilo sa novim mostom. Ovako ce opet Novobeogradjani i Zemunci koji idu na Banovo brdo,cukaricu,Zarkovo,Ibarsku itd,opet ici naokolo ihahaj
Пази запаљиво
*Наравно* да је мост преблизу Газеле и да је цео УМП преблизу центра. Имали су три лоше опције
1. мост преко Аде (лоше за Аду)
2. тунел испод Аде (скупо)
и 3. цела ствар преблизу града (мање корисно)
Е па добро, нисам ја једини који је то мислио, али баш да не улазим одмах у конфликт са староседеоцима
АФАИК мост и јесте требало да иде преко Аде и то насипом где се улази на Аду. Наравно да би еколошки то било много горе али би саобраћајно било боље због коначног решења оне глупаве полупетље? (Петље? Како да назовем оно чудо код Аде којим се иде на Б. Брдо, а које прави хаос скретањем са семафором, уопште, цео Булевар В. Мишића са семафорима, а што се све могло друкчије решити и наставак даље, све до оне луде раскрснице у нивоу у Макишу, али то је већ Офтопик) где се не би мислило како ће да се мост настави кад пређе Саву. (Знам, има и ту СИС за расељавање али цела ствар би ИМО била лакше изводљива него она збрка која се планира? код Југопетрола. Као друго, мост би ИМО имао још бољу употребу него сада, јер би се директно ишло са НБГД на Б. Брдо, а не као по плану УМП-а сиђеш на једној петљи, па се попнеш на другој. Да не говорим да ће овако мост имати пуно искоришћење тек кад се пробије тунел у његовом наставку.) Што се тиче НБГД стране, тамо има довољно широких улица да би, уз одговарајуће минималне доградње (пробијање Агостина Нета испод пруге, продужетак Ђорђа Станојевића на Шпанских бораца - то су, хвала Богу, коначно одрадили, и на Тошин бунар, што је сада врло тешко изводљиво. Да не схватите да сад критикујем и враћам све на почетак, сматрам да је УМП добра идеја, али много скупа! Зна се како иде са роковима код нас...
Како год, тако је како је, и ту нема више промене. Надам се само да ће, кад заврше мост, да ураде бар НБГД део УМП-а, јер то може релативно брзо и јефтино да се одради.