Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Upravo tako ovo je UMP a ne standardni nbg bulevar ;)
 
:D
Da li je saobraćajnica "UMP" ili je "bulevar" je u ovom slučaju više pitanje imena...
Ako će je vozači koristiti kao još jednu ulicu, onda će ona to i biti. To je lekcija iz realnog života i prakse.
Ulica na ovom pravcu je trebala da bude izgrađena odavno, i sviđalo se to nekome ili ne, "UMP" će biti korišćen kao ulica.
Isto kao i Nikole Dobrovića do sada... i na dalje.

Takođe, činjenica je i da ukrštanje sa Omladinskih brigada pravi problem, ali sve to može da se reši.
 
Mogu da ga zovu kako hoće, dok sporedne ulice imaju veći protok saobraćaja treba da imaju duže zeleno na semoforu.
 
Jedna pozitivna stvar od UMP je što se smanjio dosta broj kola koja iz Oml.Brigada skreću levo u Jurija Gagarinai nstavljaju prema Mostu na Adi, sada i u špicu ima jedno desetak kola najviše. Znači dosta je rasterećena Jurija Gagarina puštanjem u rad ove nove saobraćajnice.

Poz...
 
stvarno moram da zamerim za duzinu trajanja crvenog svetla na raskrsnici sa CA gde skoro da nema saobracaja iz drugih pravac osim iz suprotnog od UMP...smer za skretanja iz UMP u CA, na pr nema zelenu strelicu sto je ogroman propust pogotovo u sadasnjem stanju jer osim skretanja onih iz UMP nema podvoznjaka i saobracaja.Cak je juce i Alvirko apelovao na nadlezne da usklade rad semafora..nemam nista protiv da bude duze zeleno u OB ali onda ukinuti semafor sa CA tj staviti ili treptujuce zuto ili zelena strelica za pravo.Inace je saobracajnica nekako otvorila ceo kraj..posebno u delu od TB ka OB. Otvara se prostor za neke lepe investicije na delu nezavrsenih objekata kao i u romskom naselju...a to ce biti ko znaaaaa kadddddd...
 
Prošao sam kolima pre neku noć, u oba smera. Mislim da je malo nebezbedno uključenje iz Jurija Gagarina na Most, posebno zbog toga što je tu krivina na UMP-u. Da li bi to moglo da se sredi kao uključenje iz Despota Stefana na Pančevac?

Inače mi se dopada saobraćajnica, i nadam se da će srediti semafore :)

P.S. google maps je nije ucrtao (mada njima fali i deo između Vojvođanske i Tošinog bunara), here maps je ima u planu, a PlanPlus je već pustio u promet :)
 
Apropo tih retardiranih semafora - ne bi me čudilo da je to poteklo od nečije ideje da se time sprečavaju trke na toj deonici. Jer tako sam čuo da je u Kralja Milana nekoliko puta u poslednjih par godina uvođen potpuno besmislen režim, da motociklisti ne bi mogli da jurcaju. Ne znam da li je istina, samo kažem šta sam čuo.
Jbg, treba da prođe još koja godina dok naša naša policija otkrije radar i naknadno slanje kazni...


Inače gledam ovaj nadvožnjak i trotoar tik pored GSP Centrale. Al će kolege sa drugih tema da fotkaju vozila... :D
 
Prosao sam i ja novim bulevarom i necu da vas da im o duzini trajanja semafora nego cu reci da je moj najveci utisak moja trka sa sa Stadlerom s' leva. I ko za inat dobio me je:) ali osecaj je fenomenalan...:)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463213#p463213:d7zp1qx2 je napisao(la):
astrodule » 03 Јул 2017 10:22 pm[/url]":d7zp1qx2]Kod restorana Talija (na raskrsnici sa Tošinim bunarom) su neki radovi. Čini mi se da prave novi ulaz posle autobuske stanice.
@Дуле, на претходној страни сам поставио две слике о почетку радова код те кафане. Сад ћу на подтеми о Тошином бунару да поставим још слика да ову подтему не оптерећујемо.
 
Крајем следеће недеље се мења режим рада семафора на раскрсници УМП-а са Омладинских бригада и Тошиним бунаром. Сад се анализирају досадашњи подаци протока саобраћаја, ради се прорачун и нов програм из Сименса ће бити послат.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463236#p463236:14zi66gf je napisao(la):
Bulbulderac17 » 03 Јул 2017 11:41 pm[/url]":14zi66gf]Prosao sam i ja novim bulevarom i necu da vas da im o duzini trajanja semafora nego cu reci da je moj najveci utisak moja trka sa sa Stadlerom s' leva. I ko za inat dobio me je:) ali osecaj je fenomenalan...:)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Значи и Флиртићћћ тутњао УМП-ом :D :lol:
Pogledajte prilog 1
А јел га зуставио семафор ? :wink:
 
Ja sam protiv gašenja semafora sa bulevarom Crvene armije, zato što će se intenzitet saobraćaja povećavati na UMP i samim tim bez semafora na toj raskrsnici postaće nemoguće skrenuti iz bulevara Crvene armije ka Bežaniskoj kosi ili iz pravca mosta na Adi ka bulevaru Crvene armije.
 
Nije to taj blok 43 (kod buvljaka) nego već postojeći carinski terminal kod Kvantaša. Zašto se i taj zove blok 43, boga pitaj...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463471#p463471:3i4uuzi4 je napisao(la):
Homer Jay » 04 Jul 2017 05:18 pm[/url]":3i4uuzi4]Nije to taj blok 43 (kod buvljaka) nego već postojeći carinski terminal kod Kvantaša. Zašto se i taj zove blok 43, boga pitaj...

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Hm, google maps prijavljuje da je taj kod Kvantaša - blok 53.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463308#p463308:30e32xsa je napisao(la):
dane bezanija » 04 Јул 2017 09:34 am[/url]":30e32xsa]a menjanje rada semafora sa CA,to je najgore namesten semafor...a @Gago?
Не знам @Дане, још нисам прошао тим делом УМП-а. Све што знам о томе делу је оно што прочитам у коментарима наших форумских другара и којима наравно верујем да је тако како су навели. Наравно и рад семафора на овој, за сад "Т" раскрсници, ће се исто променити тј. прилагодити стању у саобраћају.

Иначе се апсолутно слажем са мишљењем @Стоматолога, да се семафори на "Т" раскрсници УМП-Булевар Црвене Армије никако не требају искључивати, ни под разно, јер "Т" раскрснице могу да буду опасније од уобичајених крстастих раскрсница. Баш због тога што би ретко ко, ко вози УМП-ом, пропустио возило(а) из правца БЦА.
Сетите се само, наравно ко се сећа, како је било на "Т" раскрсници Тошин бунар-Париске комуне, док нису поставили семафоре, иако је тада било мање саобраћаја, опет је било гужве.
Или само да не ради семафор на "Т" раскрсници Тошин бунар-Булевар Милутина Миланковића, онда ту настане хаос
Или, опет Тошин бунар-Николе Добровића, док није изграђен УМП, а кад није радио семафор из било ког разлога , исто ту буде велике гужве.

Навео сам три примера из Тошиног бунара, јер је та улица карактеристична због свог положаја, а у граду има још доста "Т" раскрсница.
 
Mozda nisam dovoljno dobro ispratio temu ali moram da sugerisem vezano za autobusko stajaliste. Trenutno ni jedna linija ne saobraca ovom trasom ali jednog dana kada je budu uveli ladno nije predvidjeno stajaliste u zoni Zeleznicke stanice,,Novi Beograd", postojace recimo stanica za tramvaje ali ne i za bus a ladno se mogla pasarela koja se koristi za zeleznicku stanicu produziti i spojiti sa stajalistima na UMP-u, ovako kad se uvede neka nova linija ljudi ce morati da pesace do garaza GSP-a gde je predvidjeno stajaliste.
 
Јасно, то је један од пропуста. Зато ниједна аутобуска линија у будућности неће ни возити вијадуктом, јер ће императив бити да се оствари веза са будућом главном аутобуском/железничком станицом.
 
Vrh