Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463947#p463947:254qhng2 je napisao(la):
mekbejn » Thu Jul 06, 2017 12:48 pm[/url]":254qhng2]Ja vec 10 godina zivim u tom kraju ni nijednom nisam video da je neko udario pesaka na kruznom toku kod opstine NBG

Ja jesam, prosle godine u februaru, vozilo u traci paralelno s mojim autom je oborilo pesaka na pesackom prelazu (vozac koristio bluetooth slusalicu). onaj odmah posle kruznog toka ka oml. brigada.

Ja nisam nikad nigde video da je auto oborio pesaka, ne znaci da se ne desava. Svi pesacki u Omladinskih brigada su retko neprijatni. I kad sam pesak, i kad sam vozac, i kad sam biciklista.

danas na raskrsnici ump-a i omladinskih brigada novi rezim rada semafora.. semafori iskljuceni, ko je jaci i bezobrazniji prvi prolazi

valjalo bi imati kameru za nadgledanje te epske bitke... mada UMP je dosta slab za sada za OB promet :)

Šalu na stranu, nadam se da je samo zbog usklađivanja ovo urađeno, inače suludo ostaviti tokom radnog dana takvu raskrsnicu bez semofora.

Ne znam da li i dalje nije radio al cuo sam da je pre dva i po sata na raskrsnici bila saobracajna nesreca gde su ucestvovali automobil i motocikl(mozda i moped) na kom su se nalazila dvojica roma bez kaciga i jedan je teze povredjen.

Treba zakonom urediti da ako semafor na ovakvim raskrsnicama ne radi automatski dodju saobracajci. Skoro je neko poginuo jer nije radio semafor na omlad. briga i milutina milankovica.

Ljudi ginu kada neko ne postuje propise, a ne kada ne radi semafor.
Neko je nekome uskratio pravoprvenstva i dogodilo se sranje.

To onome sto je poginuo, pogotovo ako nije bio kriv, ama bas nista ne znaci. Cinjenica da se to ne bi desilo da je semafor radio.

U teoriji jeste, ali u praksi, na NBG je zeznuto bas kada se dolazi iz bulevara sa tri trake koji nema prednost. Licno sam dosta puta prolazio kada na raskrsnici BMM i OM ne radi semafor. Stajem pre raskrsnice i pokusavam da prodjem kroz kolonu vozila koja stoji i blokira raskrsnicu iz druge ulice. Nemam prednost. Par puta su bile situacije gde promolim nos da vidim mogu li da prodjem i samo neko "projuri" jer u trecoj traci npr nema guzve, on ima prednost i logiku, briga me, imaju trougao. Naravno, ova radnja se ponavlja ponovo kada se seku druge tri trake + plus skretanja. Da se vozi kao u teoriji da stanem na liniju i ne mrdam dok se sve ne ocisti stvarno ne moze jer mozes komotno sat vremena da provedes cekajuci.

Najača slika je bila kad su pre par godina zablokirali Slaviju. Par minuta smo stajali u kružnom toku dok se klupko nije odmotalo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464864#p464864:hx1xq90g je napisao(la):
Žika » Uto Jul 11, 2017 4:10 pm[/url]":hx1xq90g]Par minuta smo stajali u kružnom toku dok se klupko nije odmotalo.
Ova raskrsnica sa slike koju je astrodule postavio je bila blokirana mnogo duže. Kružni tok je, i po mom mišljenju, daleko bolje rešenje od postojeće raskrsnice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=464799#p464799:3slj5fio je napisao(la):
astrodule » Uto Jul 11, 2017 11:48 am[/url]":3slj5fio]Podsetimo se kako to izgleda

file.php

Ladno su napravili Gridlock. I to onaj školski primer. :lol:

Prolazim novom deonicom UMP-a (od Tosinog Bunara do mosta na Adi) barem dva puta dnevno. Iskreno, razocaran sam konacnim rezultatom, podesenjem semafora, nepostojanje zelenog talasa, davanje prioriteta saobracaju u Omladinskih Brigada ...na kraju nema ni pomena od nekog UMP-a, ovo je najobicniji osrednje protocni bulevar. Ranije sam koristio autoput, ovo sad je brze minimalno ili nimalo, ukratko bacene pare.

Moze da se stavi prioritet na UMP-u ali ce onda opet krenuti frka kako je u Omladinskih Brigada problem.

Danas sam prošao biciklom od Tošinog bunara do Marka Hristića. Super mi je onaj patrljak što "gađa" Narodnih heroja i što su postavljeni znakovi na njemu (STOP i još par njih).

f2f1599a02481b564a58af239436e793.jpg

(kruukijeva slika)

Da je nadvožnjak išao od Tošinog bunara do mosta nikad ne bi ni bilo problema sa Omladinskih brigada. Ovako kao po običaju nešto reše a naprave problem na drugom mestu. Uvek ta neka polovična rešenja, zato i živimo tako kako živimo.

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Upravo sam testirao novu deonicu. Naravno, bio je to sex sa semaforima, samo mi je sa TB bilo zeleno u odlasku, u povratku isto u TB i Bul. Crvene Armije, oba puta sam išao u i iz Marka Čelebonovića. Već se dosta koristi, trebalo bi da se primećuje da se ipak malo rasteretio autoput kroz NBG kao i Jurija Gagarina.

Kad se ide od mosta, UMP prestaje onog momenta kada se spušta sa rampe.
Sve posle toga je obična novobeogradska ulica, ni po čemu posebna.

UMP i most kao da su dijelovi dva sasvim razlicita projekta

Vrh