Одмах по пуштању сад завршеног дела УМП-а у саобраћај, променили су смерове обавезног кретања возила на почетку горњег дела УМП-а или ти на раскрсници Николе Добровића са Тошиним бунаром, тј. на делу који се спушта низ Бежанијску косу. Ту сам уочио један „мали“ проблем возећи пре неки дан низ Николе Добровића, који сам снимио. Кад се вози аутобусом то се и не примети и примети, а уочио сам га дан раније кад сам пролазио туда пешке.
Ту је направљен превид који сад збуњује возаче, а поготове оне који не обраћају толико пажњу на знакове из било ког разлога.
Десна трака смера на доле, је обележена како треба, стрелице су обележене на коловозу за право на УМП и за десно скретање у Тошин бунар.
Лева трака, која је направљена у Николе Добровића прошле године кад је рађена реконструкција Тошиног бунара, нормално показује само лево скретање у Тошин бунар.
Средња трака је „проблематична“ из следећег разлога. Обележена су три обавезна смера који збуњују, и то је први обележени смер у тој средњој траци – стрелица за право на УМП и стрелица за лево скретање у Тошин бунар (види се на слици одмах иза Пунта), а следеће две стрелица на коловозу на тој траци показују смер само за право на УМП ! И ту долази до проблема. Доста њих из те траке скреће лево и кад је градски аутобус (65,72,82) у левој траци, аутобус их онда исече како би дошао до траке где је оно њихово стајалиште, и наравно већина возила стану и пусте аутобус, а неки и не, али их возачи аутобуса не пропуштају. Кад аутобус стане у средњу траку и скреће лево, онда нема проблема око сечења смера. По неки пут долази до проблема и код су само возила у питању.
Ето обратите мало пажњу кад возите овим делом, тј. кад скрећете лево. Пројектом је, колико знам, предвиђено само једно лево скретање, тј. ово изграђено, а два смера за право. Заборавили путари да избришу леву стрелицу на средњој траци.
Pogledajte prilog 3
Иначе јуче-01.јула, су код оне кафане уз железнички насип почели радови баш код оног привременог излаза/улаза из Тошиног бунара, на паркинг те кафане који је уз привремено одобрење Дирекције урађен још прошле године.
Да ли се уклања или је нешто друго у питању не знам, ако „комбинирка“ је уклањала асфалт и бетон у делу простора где је улаз/излаз у кафану. Ту су на лицу места били поред газде те кафане и геометри, радници грађевинске фирме који су ту радили, камион,.... Шта и како ће бити видећемо, али за сад је остао нетакнут онај дивљи улаз/излаз са те стране, а преко тротоара-бициклистичке стазе, на Тошин бунар односно на паркинг те кафане, оног балона за спорт и оне пословне зграде.
Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2