Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Hazard, tvoja pitanja i stavovi se graniče sa nečim što se smatra za jeres na ovom forumu :)
 
Део УМП-а даље од Аутокоманде је испројектован исто онако детаљно као и прелазак ЛШС преко Саве и ”независна” траса по Новом Београду - систем ”смислиће се нешто” :)

Али мени је први пут да чујем да су они планирали да ту другу фазу почну да граде 2019... то је баш онако дугорочно... ма, цела ствар је скроз ван памети.
 
hazard":251dqgyo je napisao(la):
Znaci UMP treba da prodje negde na uglu Kajmakcalanske i Pop Stojanove??? Kako??? Ispod? Nece valjda iznad jer bi to potpuno unistilo jedan od najlepsih krajeva u gradu...
DUP za taj deo grada je usvojen, može da se skine sa neta. Po onome kako sam ja razumeo taj plan, UMP se tu ukršta sa Bulevarom, međutim nekoliko ljudi je već reklo da će UMP proći ispod Pop Stojanove i da izlazi tek negde sa druge strane Bulevara kako bi mogla da se napravi denivelisana petlja sa Dimitrija Tucovica. Po tim teorijama UMP bi onda mogao da izađe negde kod Đevđelijske, Đakovačke ili Vojvode Savatija/Hadži Mustafine. Moje glavno zanimanje je da li će on da prati liniju Tršćanske tj. na koju stranu Tršćanske će više da vuče, pošto imam deo kuće koja se nalazi na ćošku Vojvode Savatija i Tršćanske. Čim se nešto bude dešavalo sa DUP-om za taj kraj, bićete obavešteni.

Kao što sam ranije rekao, do sada je usvojen detaljan plan samo za trasu od Tošinog bunara do Autokomande. Za deo od Autokomande do Pančevca još uvek ništa nije usvojene, tako da se za taj deo može komentarisati samo u stilu različitih razmišljanja.
 
Sada sam pročitao sajt mosta i videh da nigde nismo spomenuli da je 6.3.2009. godine, raspisan tender za petlju Hipodrom na čukaričkoj strani.
 
2i1p37q.jpg


2u7ywrd.jpg


rcvhav.jpg


6s4bjr.jpg


ok8vps.jpg


v8oo54.jpg


16hl2bs.jpg


lxy5z.jpg


o9l5rq.jpg


20jr4mh.jpg


1oauxd.jpg


jgi1ad.jpg


11j6ru1.jpg


2cyqszt.jpg


k4a6hj.jpg


v8km7k.jpg


wk1v6w.jpg


29wwxet.jpg


23mn41z.jpg


2i9qmfp.jpg


2i9qmfp.jpg


2chndz6.jpg


2rxjj1y.jpg


na sajmu je okrecena (ex)brutalisticka hala :( ... jos jedna nekrecena fasada manje.

30wutms.jpg


2vchwt4.jpg


r03thz.jpg
 
Luci, bravo za fotke. Najbolja mi je treća sa ženom koja gleda na gradilište.
 
nisam shvatio, jel' su ovo probni stubovi koje će posle da vade ili su deo mosta? Sa slika izgleda kao da će da prave polukrug (tri sa jedne, tri sa druge strane). Da li neko ima rendere mosta u nekoj većoj razmeri?
 
Ja sam pogrešio, nisam mogao da dobro sagledam perspektivu. Evo sličica od juče.

img0728.jpg

img0730l.jpg

img0731y.jpg

img0732t.jpg

img0734c.jpg

img0735r.jpg


btw. probajte fractal imager ako još niste, originali su mi bili po megabajt i po a posle obrade sam neke skresao na manje od 100k.
 
Ccccc.... i nju si zarazio beobuildovanjem :p

Nego, je l normalno da ima ovoliko stubova?
 
Hej pa ovi se ne sale. Ja reko presekli vrpcu, ubacili asov svezeg betona u neku rupu i onda ce da stanu kad ono raste li raste... Cool!
 
како се радујемо, јбт, ко мала деца. :lol:

нека, нека, биће моста преко аде, још само мало, још само пар година... :grand:
 
Ne znam koliko se može videti po slikama, ali uživo sa špica Ade se svakako vidi da ti stubovi sa čukaričke strane ne stoje pod pravim uglom u odnosu na reku već ukoso ka Banovom brdu, što znači da će i most ići ukoso.
 
Vrh