Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

@Pantograf - namerno nisam spomenuo tu neuspelu garažu koja je čak i namenski građena kada je most proširivan. Nisu uspeli ni kasniji pokušaji da se ona ponovo iskoristi. Najbolje što meni pada na pamet je nešto slično "kavezu" ispod luka Brankovog mosta na NBG strani, u kojima se čuvaju ono generatori. A tom kavezu baš i nije mesto na onakvom šetalištu...
 
Garazu ce navodnu mup renovirati kakvi Relja generatori i gdje se nalaze .Tamo su sad kola koja se vise nevozikaju ,Je li ko prolazio ispred siva kad je prodaja

Sto se tice grafiti na stubovima novog mosta cimam ih kako bi ukapirali sta treba da urade imaju vise opcija

1. da stve anti grafitt zastitu ,
2.da stave anti grafiti zastitu , plus kamere i cuvar
3.da organizuju konkurs za rijesenja murala za svaki stub a da neka fabrika fboja to sponzorise
 
@direktor - nbg strana, odmah do biciklističke staze koja prolazi ispod mosta kavez-ograda oko čeličnih stopa mosta. Tu su bili parkirani generatori-prikolice, ne znam da li su sada trenutno tu.
 
Или можда нешто слично урадити, као испод аутопута код Студењака, где је петља у Тошином бунару. Ту је од грађевинског предузећа МБА Миљковић једна од њихових станица са грађевинским машинама, материјалом, канцеларијама.
 
Da, to je pravi primer. (off - mislim da je baš ta lokacija idealna za autobusku okretnicu, umesto onog slepog creva kod pošte u Požeškoj gde okreće 5-6 linija).
 
Ili da naprave parking za autobuse i kamione, a ne da moram da ih stalno prijavljujem kad mi se parkiraju u kraju na "öbičnim" parking mestima.
 
Može i tako. Time bi se za nešto bolje oslobodili i placevi na kojima se parkiraju autobusi i kamioni. Jedino tehničko pitanje je protvpožarna zaštita.
 
Било би сјајно кад би се тај простор испод надвожњака могао искористити за пресељење грађевинске оперативе чини ми се Мостоградње, која се налази између Газеле и моста на Ади, испод железничких мостова? Тако би смо могли да проширимо кеј и даље од старог железничкок моста до бродоградилишта и ослободимо веома атрактивну локацију.
 
Nisam bas ubedjen da bi gradjevinska operativa trebala da bude locirana bilo gde u gradu, osim ako izvodi radove na toj lokaciji.
 
astrodule":2kfczvb7 je napisao(la):
Ili da naprave parking za autobuse i kamione, a ne da moram da ih stalno prijavljujem kad mi se parkiraju u kraju na "öbičnim" parking mestima.
Naravno da ne moze, jer je veliki bezbednosni rizik. Veliki broj vozila sa puno nafte, eventualno tankiranje iste ispod mostovskih konstrukcija, velika opasnost od pozara ili eksplozija, nikako nije bezbedno i nije dozvljeno.

Nisam siguran, ali mislim da kod nas nije dozvoljena bilo kakva gradnja ispod mostovskih konstrukcija. Medjutim ako bi se to promenilo, neke druge stvari bi bile dobre za takve lokacije. Recimo u Holandiji, ispod dela autoputa A8 su napravili skejtpark koji je naravno ogradjen, sa kontrolisan pritupom itd.
dsc_0071.1.jpg

vise o tome http://www.vg-hortus.it/index.php?o...4:nl-architects-a8erna&catid=1:opere&Itemid=2

Kad smo se vec dotakli ove teme, "sta ispod nadvoynjaka", svojevremeno sam na fakultetu radio studenski projekat sa temom muzeja ulicne umesti na takvim mestima, gde bi talentovani crtaci grafita dobili dovoljno paznje i institucionalizaciju, da ne moraju da crtaju po vozovima da bi bili vidjeni. To je najkrace receno bila tema tog rada.
 
Ima indicija da ide ka tvom radu milance konkretno stubovi petlje hipodrom i kruznog toka otom potom
 
milanche":1f62srcv je napisao(la):
astrodule":1f62srcv je napisao(la):
Ili da naprave parking za autobuse i kamione, a ne da moram da ih stalno prijavljujem kad mi se parkiraju u kraju na "öbičnim" parking mestima.
Naravno da ne moze, jer je veliki bezbednosni rizik. Veliki broj vozila sa puno nafte, eventualno tankiranje iste ispod mostovskih konstrukcija, velika opasnost od pozara ili eksplozija, nikako nije bezbedno i nije dozvljeno.

Pa ne znam, laik sam, ali logično razmišljam, a i posmatram. Ako ej problem tankiranje, zabraniti ga, zna se gde se to radi. Pokriti parking kamerama i problem rešen.

Već je spomenut deo u Tošinom bunaru ispod auto puta gde je građevinsko preduzeće dobilo prostor, koje je baš lepo sredilo i stvarno lepo izgleda https://www.google.rs/maps/@44.823177,2 ... !2e0?hl=en

Ako to može, onda ne vidim razlog da ne može parking. Naravno, skejt park bi bilo meni prihvatljivije rešenje.
 
Wolf90":398oqhdm je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:516656-Svi-bi-da-grade-nastavak-mosta

Šta bi sa ovim, jel ima kakvog napretka po ovom pitanju?

141040730596eda9c85b1147606e9e6c.gif
 
Хоће ли неко можда сликати вечерас-17.марта, "Мост на Ади" ?
Ајде постављајте слике да видимо како је мост био осветљен.


Beograd osvetljava most na Adi za dan Svetog Patrika

BEOGRAD, 16. marta 2015. (Beta) - Beograd će se ove godine prvi put pridružuti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik - Dan Svetog Patrika, osvetljavanjem Mosta na Adi zelenim svetlom, u sumrak, 17. marta, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Kako se navodi, gradjani će moći da prisustvuju tom dogadjaju, koji promoviše Beograd medju 70 miliona ljudi na šest kontinenata sveta, koji obeležavaju taj dan.

Beograd je prvi grad u zapadnom Balkanu koji učestvuje u toj globalnoj akciji.

Na taj način Beograd će se pridružiti svetskim metropolama, poput Empajer Stejt Bildinga u Njujorku, Sidnejske opere, egipatskih piramida, Koloseuma u Rimu, kao grad koji prati svetski trend u proslavi dana Svetog Patrika.

http://beta.rs/default.asp?tip=article& ... 2&id=&ime=
 
Kakvim se mi glupostima bavimo...
Dan Svetog Patrika???
....
A dve trecine nacije ne zna kad je Sretenje i zasto je taj dan drzavni praznik!?
Ok, Sv. Patrik.
Sta je sledece , 4. Juli - dan nezavisnosti SAD?
 
На жалост у праву си.
Наши људи боље познају празнике у иностранству него наше.
Глобализација и то подразумева тј. "мораш ми се прикључити у свему".
 
Ja baš nemam ništa protiv Iraca i njihovog praznika, ovaj praznik pre povezujem sa pivom i Ortodox Celtsima :D , simpatično mi je, i ako bi ovo bio presedan, ne bih dizao galamu.

Nema veze sa mostom - više mi smeta ona opšta gungula za sv. Valentina, tzv. "dan zaljubljenih". NIje to čak ni globalizacija, to je glupost planetarne razmere. Ne očekujem baš 4. jul, ali već vidim da se prima "noć veštica", pa me ne bi iznenadilo da za par godina počnu akcije prodaje ćurki po supermarketima za "dan zahvalnosti" :roll:



PS - a sam datum 17. mart me uvek asocira na osećaj nemoći, beskorisnosti i apsurdnosti na taj dan u vojsci, 2004. godine.
 
Wolf90":31js2sqo je napisao(la):
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:516656-Svi-bi-da-grade-nastavak-mosta

Šta bi sa ovim, jel ima kakvog napretka po ovom pitanju?

Nastavak UMP-a će se graditi tek po raseljavanju 51 porodice koje žive u neformalnim naseljima na trasi te saobraćajnice. U Mirijevo je već preseljeno 24 porodice, dok će 27 porodica u junu biti preseljeno u Jabučki Rit. Izgradnja tih socijalnih stanova je takođe deo kredita EIB za izgradnju pristupnih saobraćajnica. Stanovi su gradski, a porodice ih dobijaju na korišćenje. Popis je napravljen pre četiri godine i samo te porodice, koje su u tom trenutku živeli na trasi UMP-a, imaju pravo da dobiju stan na korišćenje.

Ako rokovi za raseljavanje neformalnih naselja budu ispunjeni, i sve bude gotovo do juna - stekli bi se uslovi da se odmah raspiše tender za izvođača radova. Tako da možda i počnu gradnju ove deonice pre kraja godine.

Inače, u planu javnih nabavki Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, stoji postavljanje šina na mostu, kao i probijanje železničkog nasipa u nastavku Bulevara umetnosti.
 
Нажалост, трамвајске шине на мосту нећемо видети ове године - у току су трвења између градских служби да ли да се одустане од везе са пругом за Раковицу, јер се тако, наводно, штеди 4 милиона евра.
 
Koja glupost umjesto da je veza napravljena prilikom rekonstrukcije pruge za bb.
 
Vrh