Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

samo 270000 eura pa moje Valjevo toliko placa docek na trgu,nemojete da ste skrtice bar 1 milioncic da roknete za ponoc,sta je to za vas sitnica :D
 
Da li sam pogresno razumeo da ce sve pristupne saobracajnice biti gotove u aprilu 2012? Veceras prodjoh i videh ovu tablu na kojoj pise da je zavrsetak radova januara 2013. Nisam pazio puno, moguce je da je neko vec to objasnjavao.

wu42s9.jpg
 
Svako osvetljenje osim cisto belog na novom mostu je svetogrdje. Tacka.
 
Igor":rucckmm5 je napisao(la):
Ma daj.

Cisto da znas proverio sam u Danas-u i nisu pisali clanak koji si spominjao u vezi glasine o 200 hiljada eura penala za setnju na mostu letos.

Inace a od sada posebno sve glasine tog tipa cuo sam, rekao mi je :kum: uzimam za VELIKOM rezervom dok se ne potvrdi kod vise proverenih izvora ;)
Definitivno imam i ja svog :kum: ili ti kumu :laugh:
Ipak je tvoj skepticizam bio u pravu,priznajem da sam ispao lakoveran.Nece se ponoviti.

Sto se tice osvetljenja,vecina ljudi ga voli i to posebno kada menja 999 boja za 1 minut,zato ce i biti takvo.Nemojmo zaboraviti da je demokratija diktatura vecine nad manjinom.

Patko,meni zvuci sasvim realno da zavrse do kraja 2012te godine petlju Radnicka dok na NBG ne bih bio tako optimisitican jer jos uvek nisu poceli radovi na LOT-u 2 ka tosinom bunaru niti su poceli da postavljaju mostove za tramvaj.Ako se dobro secam Bajic je pominjao polovinu 2013te godine za zavrsetak tog dela UMP-a od tosinog Bunara do Pozeske/raskpetlje.
 
Wild Duck":1ruezgzi je napisao(la):
Da li sam pogresno razumeo da ce sve pristupne saobracajnice biti gotove u aprilu 2012? Veceras prodjoh i videh ovu tablu na kojoj pise da je zavrsetak radova januara 2013. Nisam pazio puno, moguce je da je neko vec to objasnjavao.

wu42s9.jpg

Verovatno se misli i na deo do Tošinog Bunara.

Ova godina je pokazala šta se sve može završtitu u kratkom roku, kad se hoće i kad ima keša za isplatu.

Ali - neizbežno "ali" - na tom potezu ima jedna prepreka za koju još uvek ne znamo da li postoji plan:
"kampersko" naselje ("nehigijensko" mi je ipak malo uvredljivo) između Depoa GSP i pruge.
"Kampere" su tiho izgurali sa trase koja ide duž stubova železničke stanice NBG, ali ove moraju zaista da isele.
 
A što se tiče osvetljenja pilona i kablova - zar nisu mogli da postave malo robusnije bandere za osvetljavanje kolovoza pa da se one iskoriste da nose i reflektore koji bi bili usmereni na gore?

screenshot16596.jpg


Iako ne bi bili na vrhu bandere, refletori bi opet bili iznad očiju vozača, a moglo bi više reflektora da se montira na jednu banderu.
Iskoriste se postojeći kanali za kablove i to je to.
Još ako se postave i male solarne ploče za punjenje baterija umesto napajanja preko kablova, sve je pokriveno.
 
Uh, ne mogu bas da zamislim neko estetsko resenje za 3-in-1 bandera/kolektor/reflektor? I cini mi se da su reflektori postavljeni uz spoljnu ogradu, samim tim imaju malo bolji ugao da osvetle kose kablove, dok su bandere poredjane uz unutrasnju ugradu, dakle ispod samih kablova. Reflektori postavljeni na te tacke bi onda bili upereni pod pravim uglom uvis, pa bi tek onda onaj efekat "nevidljive polovine" mosta biti stopostotan.
 
Realno, buduci da ce se Radnicka i deo ka Tosinom bunaru, i to u optimisticnoj verziji, graditi do 2013. godine, da li si zaista ocekivao da u ovom trenutku najavljuju dalje radove na UMP-u?

Za dve godine moze svasta da se desi...
 
Naravno da nisam,ali bi se u ozbiljnoj sredini usvojio urbnanisticki plan za celu deonicu ili makar za tunel do Autokomande.Mada je grad jasno pokazao da mu je prioritet Rakovicki bulevar jer je sada aktuelan plan za njega.
 
Zar ja kao "fan" mosta na Adi moram da te podsecam da je i ovo sto je do sada uradjeno radjeno "u hodu"... cini se da od pocetka projekta imamo ideju kuda bi otprilike most, tunel i ostatak UMP-a trebalo da prodju, ali kada treba da se krene u realizaciju, onda to ide otprilike: "Ups, pa tu je NIS, cek' kako da zaobidjemo NIS? Gle pruga! Otkud, bre, ovde pruga? Aj' da smislimo nesto da premostimo prugu. Uf, vidi nice celo naselje iza buvljaka! Kako to nismo videli do sada? Hm, cek da smislimo sta cemo sad sa svim tim ljudima. Kol'ko bese rekosmo da ce da nas kosta most? A-ha... Pa, ovaj... Znate, ova petlja, bas nece moci za te pare, itd..."

Ne znam za koju slamku spasa da se uhvatim, ali Boze zdravlja, ako bude bilo novca u buducnosti, i taj UMP ce se dalje razvijati.
 
Šta li će se prvo kopati u Beogradu: tuneli za automobile ili tuneli za metro? ;)
 
Ne brine mene toliko taj tunel vec me brine rusenje tobogana najavljeno tek za 2013.godinu?!Jel to znaci da ce onaj patrljak na uzlaznoj rampi kod Sajma stajati tako vise od godinu dana?! :mad: :shok: :bash:
 
Danas sam ga video uzivo izbliza, bas deluje pateticno :violina:
 
nadam se da je light show samo povodom novogodisnjih praznika a da ce da kazem u mirnodopskim uslovima da bude belo, za npr. dan drzavnosti bude crveno plavo beli, za dan pobede nad fasizmom da bude crven :), za dan planete bude zelen, mozda naprave paradu na najsigurnijem mestu u Srbiji na mostu pa bude saren :D al ako ostane ovako saren bas ce biti gej, ima da pocne da se upotrebljavaju recenice idem preko gej mosta ili idem preko lgbt mosta :bash:
 
Delija":2nnx2llv je napisao(la):
Људи,што се тиче осветљења последња ствар о којој одговорни воде рачуна је естетика.Примарни је циљ да се накачи што више разнобојног осветљења како би одређена фирма узела фине паре за то.Па шта мислите зашто су нам по истом принципу цео град осветлили по угледу на гранд за само пар месеци? МН Лозница 2.0. :notok:

Ovo je tacno da ih zamolis da uzmu sve pare i naplate za hiljadu boja ali ZABOGA, neka ostave SAMO BELU. I da ne diraju nista drugo.

Kako to sve treba terati $#@!-vim motkama, UHHHH!
 
Slike (18.12.2011.) onih delova gradilišta na čukaričkoj strani koja nisu bila pokrivena prethodnom reportažom .

Radovi na delu Bulevara vojvode Mišića kod Hipodroma:
Gotov je potporni zid i završava se spojni stub silazne rampe sa kružnog toka u Bulevar vojvode Mišića. Urađeni su pripremni radovi za još jedan noseći stub ove rampe. Na ovom delu Bulevara vojvode Mišića je u toku izmeštanje vodovodne instalacije, postavljaju se ivičnjaci i vrše se pripreme za asfaltiranje i povezivanje sa već završenim delom koji prolazi ispod nadvožnjaka kod Hipodroma.










Radovi na nadvožnjacima kod Hipodroma i na petlji "Radnička" su gotovo završeni:
















Radovi na kružnom toku:
Postavlja se oplata za četvrti od pet segmenata kružnog toka. Period izrade jednog segmenta je do sada iznosio mesec dana. Ovim tempom četvrti segment bi mogao da bude gotov do Nove godine, ako vreme posluži. Za peti segment su počele da se dižu skele, a uporedo se završavaju spojni stubovi za rampe prema Radničkoj ulici. Postavljene su skele za ispust autobuske stanice sa stajalištem iznad kružnog toka (smer ka mostu). Za suprotni smer izgradnja ispusta je trajala nešto preko mesec dana.








Do sada urađeno na nadvožnjaku za šinski saobraćaj (detaljnije objašnjenje u prethodnoj reportaži):




Most u punom elementu:

23000497.jpg
 
Kako se najezim kada vidim ove "umetnicke" grafite po betonu raskrpetlje... a sve je izgledalo novo i masivno - sada izgleda kao da su opet devedesete... Organizovao bih okupljanje jednom nedeljno na trgu i te "umetnike" terao gole da prosetaju od trga do Terazijske cesme a narod da ih gadja paradajzima... Kakvi slepci, kao imaju smisla za lepotu i dizajn a unistavaju najnoviju gradjevinu u Beogradu svojim nakaradnim izlivima (ne)kreativnosti! :bash:

Btw, hvala Blagoje za update! +
 
gzthe":1ms7zi0f je napisao(la):
nadam se da je light show samo povodom novogodisnjih praznika a da ce da kazem u mirnodopskim uslovima da bude belo, za npr. dan drzavnosti bude crveno plavo beli, za dan pobede nad fasizmom da bude crven :), za dan planete bude zelen, mozda naprave paradu na najsigurnijem mestu u Srbiji na mostu pa bude saren :D al ako ostane ovako saren bas ce biti gej, ima da pocne da se upotrebljavaju recenice idem preko gej mosta ili idem preko lgbt mosta :bash:
Ako dekorativno osvetljenje ostane u duginim bojama, onda ga stvarno treba prozvati Gay Bridge i tako naterati Đilasa da skine taj kičeraj jer je opštepoznata stvar da je on pomalo alergičan na te stvari, a tu alergiju možemo korisno upotrebiti. :cool:
 
Na Beogradskoj hronici su prikazali danas efekat "trčećeg" svetla na bokovima mosta - osvetljena zona je "jurila" duž mosta sa jedne na drugu obalu... Verovatno su opet testirali sistem osvetljenja.

A evo kako na ovom mostu LED osvetljenje koje je montirano spolja na ogradu utiče na ono što vozač vidi dok prelazi most... Valjda neće to postavljati i na naš, malo je preterano :D
http://www.youtube.com/watch?v=INjr6rov5KA
 
Vrh