Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Logicnije bi bilo da bude podzemin prolaz ali nadvoznajk je jeftiniji a ko zan sta moze da ih saceka ispod zemlje voda ,neka cijev za koju nisu znali bomba iz 2 sv rata i slicno :kafa:
 
Igor":3j6e3zvo je napisao(la):


hvala Igore

Znaci, imacemo kombinacije 3+3 i 4+4 u zavisnosti od blizine raskrsnica... ali mi se cini da ce prolaz od Radnicke do BVM biti samo 2+2, kao i do sada???

Imas li mozda neki slican detaljan plan resenja Pozeske pri spustanju od sumarskog fakulteta ka hipodromu, tj. kako ce resiti tu raskrsnicu (ukrstaj sa tramvajima)?
 
Bice nazalost pasarela,laksa im je za odrzavanje i jeftinija ali ce biti i ruznija i bice malo cim jer se penjes odmah pored rampe za BB
 
Ne mora da znači da će pasarela biti ružna...bilo je jako lepih rešenja pasarela sa sve liftovima za invalide...dal za Zrenjanisnski ili za negde između Sajma i buduće petlje Radnička, ne mogu da se setim.
 
I to sto kazes,ja navikoh na uzasne metalne skalamerije.

Tu je ipak volji podzemni prolaz,recimo se vracas sa ade popodne bije ti sunce i onda se jos vise popnes da te zari sunce,dok ovako sa podzemnim se rashladis u povratku jer je u njemu hladnije :)
 
vucko":pm74n89w je napisao(la):
Alibaba,ne razumes.Turisti ce dolaziti da vide most,to nam je prodato kao prica.Razumeo bih da ima vidikovac negde u pilonu makar i na mestu gde se spajaju nozice,ovako nikako ne verujem u to.

Kako sam se primio na ovu ideju.... Pored tolike investicije prosto je šteta što nem aovakve stvari.... mogli bi da ostave kran prikačen za stub i tokom eksploatacije
 
Inače, svaki dan prolazim pored sajma kad se vraćam sa posla, gledam onu ramu koju prave za silazak ka adi i ne mogu da se oduprem utisku da se i dalje samo branimo od reke, zaklanjamo, bežimo, nikako da se sidje na reku
 
kako silazenje na reku, jesi zaboravio gde je bila reka pre par godina? Na Bulevaru vojvode Misica... Nase reke imaju vrlo promenljiv vodostaj i nije pametno mnogo silaziti...

A nije mi jasno o kojoj vi pasareli kod ade pricate, kad svuda imamo semafore i pesacke prelaze. Ja tu nigde ne vidim potrebu za pasarelom, jer i onako na svakom semaforu postoji raskrsnica zbog koje taj semafor i postoji, nigde nema cisto pesackog semafora umesto koga treba izgraditi pasarelu kako bi se ubrzao saobracaj.
 
ne razumem kakve veze ima silazna rampa sa 'spustanjem na reke'???
don't mix frogs and grandmothers! ;)

tacno je da je tamo postoje semafori koji nisu cisto pesacki. ali ako si obratio paznju, pesacima je zeleno istovremeno kao i automobilima koji silaze sa Brda. tokom svih letnjih meseci nastaje haos.
guzvaju se po 50 pesaka na onim ostrvima i samo gledam kako ce neki da padne pod tockove...
 
@prostorni planer

Pasarela kod Ade bi ubrzala saobraćaj - jedino šta je potrebno uraditi je da se ukine levo skretanje iz Paštrovićeve prema Adi i ceo semafor može da se izbaci iz upotrebe.
 
^^ To je i planirano da se uradi kao i da se ukine raskrsnica kod ulaza u Nis
 
Ako nece moci iz pastroviceve ulice levo kako ce onda neko sa BB-a ici u tom pravcu?
 
sumarski, hipodrom, ump, kruzni tok, radnicka ka adi.. ili trgovacka pa nizbrdo, nije bas da ne mogu
 
vucko":2yb38vot je napisao(la):
Ako nece moci iz pastroviceve ulice levo kako ce onda neko sa BB-a ici u tom pravcu?


Moze i pored Stankom naselja - Valjevskom, a 2. opcija je od poste/policije nizbrdo jednosmernom ulicicom pa se izadje kod OMV pumpe. Ne moze se nazalost svakome ugoditi, a cenim da je mnogo veci protok saobracaja dobio prioritet u odnosu na mali deo koji zeli iz Pastroviceve ka Obrenovcu.
 
vucko":3i5drhgn je napisao(la):
Ako nece moci iz pastroviceve ulice levo kako ce onda neko sa BB-a ici u tom pravcu?
desno u radničku do petlje radnička pa nazad.

možda ovako deluje dugačko ali ako se ima u vidu da se danas kad je lepo vreme tu semafor više puta čeka onda i nije tako loše rešenje.
 
Hvala na objasnjenjima.I nije daleko vala :) Samo da nema tih semafora sto je super stvar.
 
То је права идеја, да се тај глупави семафор укине, а прелаз денивелише. Само, било би много добро кад би могло да се дода и скретање са ББ ка Обреновцу. Висинска разлика је велика и можда би могло.
 
Ja ne mislim da je mali saobracaj iz pravca bb ka obrenovcu. Tu cak skrece i linija 87, koja istina ide na pola sata, ali tuda joj je trasa i mislim da se taj semafor nece ukinuti i da bi nastao haos kada bi se vozila bez semafora iz pravca bb ukljucivali u Radnciku, jel ko bi ih ko ide radnickom pustio da se ukljuce? A sta ce da rade vozila iz jugopetrola, vrenja i ostalih firmi ako se ukine semafor kod nisa?
 
Pa ocigledno ce u krug da ih teraju jer nece zbog relativno malog broja vozila da ostave semafore.
 
Wile E. Coyote":36pyz05c je napisao(la):
То је права идеја, да се тај глупави семафор укине, а прелаз денивелише. Само, било би много добро кад би могло да се дода и скретање са ББ ка Обреновцу. Висинска разлика је велика и можда би могло.
Gospodo, pa to je jedan od najlepših semafora leti u gradu :cool: ... toliko lepog sveta ti šeta ispred haube... a vi bi da ga ukinete... :p
 
Vrh