Гага":2l3qb5fj je napisao(la):
Мост изгледа предивно, а и они који су против овог моста, у "потаји" им се исти и свиђа и кажу да је ипак Београду потребан један овакав мост. Итекако је потребан.
Ne mešaj mene u tu priču. Kad sam ga slikao, krstio sam se kako je obešena konsrukcija zapravo nisko iznad reke u odnosu na ukupne gabarite mosta. Jest Sava premošćena bez i jednog stuba u vodi, ali mnogo bitniji most Vidin Kalafat na mnogo frekventijoj reci Dunavu ima plovni put ispod jednog od raspona dužine 160 metara .... jednostavo, ne mogu da razumem
alibaba":2l3qb5fj je napisao(la):
Odkud to da turisti hrle svetom da bi videli most? Malo sam proputovao evropom i mostovi slicni ovom nisu ni svetska cuda niti estetski magneti za milione turista. Jednostavno, koriste ih ljudi da bi presli na drugu stranu. Naravno daje fino kada deluju lepo i impozantno, ali tamo gde grade ovakve mostove imaju mostova, petlji i sobracajnica koliko hoces.....
Idalje bih voleo vise dva komada iste sirine ruzna nego ova jedan lep....
Most se vidi iz svakog dela grada, tako da će turisti prvo pomisliti da je Sava veća reka od Dunava, ili da preko njega prelazi međunarodni auto put.
Mogu da dođu na Stenku da ga gledaju, ili na Adu sa čukaričke strane, ili kod Šest Topola (samo da pređu preko pruge), ili sa završetka šetališta na ulazu u zaliv brogogradilišta, odmah do fabrike betona, samo da se napravi neki prilaz, da Beograd siđe na reke.
Treba i obezbediti stručnog vodiča koji će da objasni u čemu je fora, zašto baš takav most kad već postoje mostovi preko iste reke, a nemaju te gabarite - "znate ovo je simbol našega grada".
Ma koji bre turisti, nije to Tower Bridge, Golden Gate ili lančani u Budimpešti. Nemojmo da se zamajavamo.