Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Preznojio sam se gledajući ovo :D Treba mi jedno pivce za živce :vops:

Aрханђеле, не раде камере данима, хватај се за апарат :)

Predlazem da postavimo beobuild kamere jer su ove savabridge totalno nepouzdane

Strava oblio me znoj....ne znam koju reč...hrabrost,ludost... :rolleyes:

Stoji da su odlične, ali nisu novije od Archangel-ovih :)

Такође, урбанисти предлажу одлуке о измени и допуни Плана детаљне регулације Унутрашњег магистралног полупрстена од саобраћајнице Т-6 до Панчевачког моста, од Тошиног бунара до чвора „Аутокоманда”, на територији општина Нови Београд, Чукарица и Савски венац.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1442156

Znaci i formalno se krenulo u izmenu plana regulacije za UMP koji smo imali prilike da vidimo na Beobuildu jos odavno :)

Делија, браво за објављене слике, наравно плусииић. Нешто ми на првој слици не делује да се руши она безинска пумпа код Бувљака !

vucko":1f64a9t0 je napisao(la):
Такође, урбанисти предлажу одлуке о измени и допуни Плана детаљне регулације Унутрашњег магистралног полупрстена од саобраћајнице Т-6 до Панчевачког моста, од Тошиног бунара до чвора „Аутокоманда”, на територији општина Нови Београд, Чукарица и Савски венац.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1442156
Можда те измене и допуне значе да ће се радити петља код Тошиног бунара са Николе Добровића !!!???!!! Само размишљам наглас !

Gaga,one izmene su one koje smo videli ovde na forumu.Dakle tu ima mesta za petlju a radice je jednog dana.Kao sto recimo pancevac dobija petlje sa strane beograda ove godine a most je sagradjen pre x godina.

Onu pumpu mislim da ni nece rusiti jer tu,trecu rampu ne planiraju da rade ove godine nazalost.

Nova vest na savabridge.com.

U utоrаk 29. mаrtа nа grаdilištu 1 nа Nоvоm Bеоgrаdu izvršеnо је dеsеtо nаgurаvаnjе dо sаdа izvеdеnе kоnstrukciје dužinе 187m čimе је čеlični nоs, mоntirаn nа pоčеtku bоčnоg rаspоnа prеšао pоmоćni stub HS3. Nаkоn mоntаžе аrmаturе i sistеmа zа prеdnаprеzаnjе, 6. аprilа izbеtоnirаni su dоnjа plоčа i rеbrа sеgmеntа S11 bоčnоg rаspоnа.

U nеdеlјu 03. аprilа pоdignut је čеtrnаеsti sеgmеnt glаvnоg rаspоnа, mаsе оkо 323t, čimе је glаvni rаspоn dоstigао 234m. U tоku је zаvаrivаnjе istоg zа prеthоdni sеgmеnt kао i prеdmоntаžа nаrеdnа dvа sеgmеntа (М14 i М15). U utоrаk 5. аprilа pristiglа је pоslеdnjа ispоrukа čеličnih еlеmеnаtа glаvnоg rаspоnа iz Kinе.

Nа zаdnjеm rаspоnu је u tоku mоntаžа trinаеstоg pаrа kоsih kаblоvа dоk је nа glаvnоm rаspоnu mоntirаnо dvаnаеst pаri kаblоvа.

Nа grаdilištu 4 izvоdi sе mоntаžа аrmаturе i sistеmа zа prеdnаprеzаnjе nа sеgmеntu B15 nа kоnzоlаmа i sеgmеntu B16 nа gоrnjој plоči i kоnzоlаmа.

Rаdоvi nа prilаznim rаmpаmа mоstu nаprеduјu. Nа sеvеrnој strаni zаvršеni su šipоvi i u tоku su rаdоvi nа nаglаvnicаmа šipоvа i nа stubоvimа. Nа čukаričkој strаni nа zаpаdnој rаmpi zаvršеni su stubоvi i u tоku је mоntаžа оplаtе zа gоrnju kоnstrukciјu rаmpе dоk nа istоčnој rаmpi slеdе rаdоvi nа prеоstаlim šipоvimа.

ova slika ti je kao istorija kroz konstruciju mostova :p

Vrh