Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Veći problem je u stvari to što nema zelenog talasa u Omladinskih brigada iz pravca opštine NBG. Kada se upali zeleno na raskrsnici sa Bulevarom Milutina milankovića, na novoj raskrsnici se upali crveno i logično, stvori se kolona skoro do raskrsnice sa Milutina Milankovića. Ako su već ugradili senzore koji mere protok saobraćaja u novom bulevaru, onda nema razloga da pravac koji ima 10x manji protok vozila u odnosu na Omladinskih brigada da ima toliko dugo upaljeno zeleno.

Na stranu sve to, ovaj novi bulevar je prava stvar. Nema više potrebe da se gubi vreme kružeći oko buvljaka da bi se došlo do mosta.

Danas u 17 h autobus 85 u kome sam bio cekao semafor u omladinskih brigada 4 puta. Guzva krene jos od pre semafora sa Milutina Milankovica. Ta raskrsnica je blokirana jer svi krenu na zeleno i onda ne mogu ni da se sklone sa raskrsnice jer ka airport city-ju ni makac. Putovanje do Banovog Brda sa 85 u spicu duze deset minuta. Bilo bi logicno da bude krace. Sta se ovo desava na ovom forumu, neki ubaceni botovi ne daju ni da se konstruktivna kritika uputi i kaze uocen problem. Trenutno je veci saobracaj u Omladinskih brigada. Trebalo bi semafore malo dostelovati. Inace Jurija Gagarina danas prodisala, nema guzve uopste. Slicno je i sa ulivnom rampom na most, saobracajnicama oko buvljaka. Jednostavno se guzva prebacila u Omladinskih brigada.

Omladinskih brigada ima 7 semafora (+-1) i par pešačkih bez semafora što znači da je NEMOGUĆE NAPRAVITI ZELENI TALAS U OMLADINSKIH BRIGADA.
Ulica je svesno žrtvovana, ali imamo alternative i to je dobro.

Poslato sa telefona

mislim zaista da treba sacekati par dana pa onda videti kako da se sinhronizuju semafori, kao sto pplaner kaze, deo oko buvljaka je prodisao posto su nove raskrsnice preuzele ulogu rampi za most i sada se cep napravio tamo gde je do sada bilo protocnije,. u sledecih par dana ce i deo saobracaja iz oml brigada da se prelije na alternativne pravce, u meri koliko je to moguce. deo ce ici bas preko sada protocnog buvljaka i j gagarina posto ce neko pre ici okolo nego stajati u koloni, kao sto su i do sada ljudu birali da li ce da se penju na most u koloni na semaforu kod buvljaka ili okolo pa iz kontra smera u j gagarina...a valjda ce neko pametan na kraju sesti i srediti te semafore na raskrsnici kod oml brigada kako je najbolje, to se podrazumava da ne sme da ostane ovako

danas mi se ucinilo da na mostu u pravcu ka brdu ima mnogo vise vozila nego ovih dana sto je valjda i logicno posto su pristupni kapaciteti sada mnogo veci. sa druge strane i dalje isti levak.... plasim se samo da na jesen ne nastane totalni kolaps na topciderskoj strani

edit: i taj podvoznjak ka bulevaru umetnosti, valjda ce sad videti koliko je neophodan pa ce ga i probiti konacno

Данашње слике - 26. јун 2017., завршени радови УМП, деоница Омладинских бригада – Тошин бунар

И ето дочекасмо пуштање у саобраћај дела УМП-а тј. ЛОТ 1 од практично железничке станице Нови Београд до Тошиног бунара.Пешке сам, као и до сада, прошао део УМП-а од Омладинских бригада до Тошиног бунара и уз наравно слике и неколико утисака.

Сама саобраћајница је изграђена по задатом пројекту који је поштован од стране извођача радова у потпуности. Жао ми је једино што на делу од Омладинских бригада до успона на надвожњак изнад Ђорђа Станојевића, на тротоару нема бициклистичке стазе. Не знам које је званично образложење пројектанта за ово, али мислим да је то пропуст !

Сама раскрсница УМП-а са Омладинских бригада је наравно прописно саобраћајно обележена. Све је ново и бљешти од обележених пешачких прелаза, обележених бициклистичких трака, обележених смерова на коловозу, саобраћајних знакова, путоказа.
Сад кад је овако све уредно и чисто на овде изграђеном делу, засметали су ми остављени саобраћајни знаци радова, оних пластичних запрека са постољима разбацаних по тротоарима, а неки и на коловозима, пластичних џерси баријера. Мало ми је исто несхватљиво да су семафорџије поставили и оставили незаштићене завртњеве, који сад баш штрче, а са којима су причвршћена постоља стубова семафора за тротоар.
Pogledajte prilog 31Pogledajte prilog 30Pogledajte prilog 32Pogledajte prilog 29Pogledajte prilog 28Pogledajte prilog 27
Иако то није било у надлежности извођача радова, сад баш боде очи неуредност на тротоарима до грађевинске линије где су обављани радови. То превасходно мислим на тротоар у Омладинских бригада и то део пре, испод и иза железничког надвожњака, баш где је она ново постављена саобраћајна табла за смерове према деловима града и ту су остављени неасфалтирани делови тротоара од радова који су рађени пре неких годину дана. Тада су правили оне нише за сливнике, а постављали су и неке каблове у тротоар пре изградње УМП-а.
Такође би и ову зарђалу ограду чика Топлица Спасојевић, власник предузећа које је у оној зелено-белој ниској згради између УМП-а и железничког насипа, мога да очисти од рђе и обоји да не изгледа овако неуредно. Поготово ме изненадило да неко из тог предузећа сад користи као пречицу да изађе преко тротоара-бициклистичке стазе на Омладинских бригада па даље, а да не би ишао на ново изграђени излаз па ишао около на Тошин бунар. Означио сам на једној слици од 20.јуна док се тај део још радио, где је тај излаз који сад неко користи(е) !
Такође и МУП би могао исто да среди ограду уз Омладинских бригада (смер од Јурија Гагарина) и део уз УМП према Мосту на Ади.
Pogledajte prilog 26Pogledajte prilog 25Pogledajte prilog 24Pogledajte prilog 23Pogledajte prilog 22Pogledajte prilog 21Pogledajte prilog 20Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18
Што се тиче гужви у Омладинских бригада у оба смера, биће их док се не прилагоди режим рада семафора садашњем стању тј. већем протоку саобраћаја у овој улици. Док је црвено светло возилима која долазе од правца Булевара Милутина Миланковића, колона је од УМП-а до Булевара Милутина Миланковића, а у обрнутом смеру од УМП-а до оног излаза из интерне саобраћајнице, али то ће се временом испеглати. Као што знамо УМП има приоритет па је тако и урађен програм рада семафора на свим новим раскрсницама са овом новом саобраћајницом. Возила на УМП-у има поготово до Омладинских бригада, ту већи део возила скреће у ту улицу, а колико сам бројао у неколико наврата, ка Тошином бунару настави до 15 возила, а од тог броја пола њих настави према Бежанијској коси, а пола скрећу у Тошин бунар.
Шта сам још уочио, а везано за ону аутоперионицу, а то нисам успео да снимим (неки други пут). Почели су да користе, они који долазе да оперу кола не сви наравно, онај излаз од бензинске станице и аутоперионице као улаз у аутоперионицу ! Мислим да ће ту бити „мало“ проблема са појединим бахатим, без обзира што ту има знак забране саобраћаја у једном смеру, све док се не деси неки судар на том излазу. Да будем искрен нисам ишао до бензинске станице да видим да ли је постављен путоказ за улаз на бензинску станицу и аутоперионицу.
Pogledajte prilog 17Pogledajte prilog 16Pogledajte prilog 15Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13
Део УМП-а од Омладинских бригада до Тошиног бунара, много мирнији и мање оптерећен, за сад, али опет има возила. Обим саобраћаја у овом делу ће се повећавати сваким даном, јер многи нису ни чули ни знали за ову нову саобраћајницу (верујте ми на томе).
Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11
Све је на свом месту и лепо уређено, пријатно и за шетњу и вожњу бицикла, а већ има и оних који упражњавају рекреативно трчање. Овог пута сам прошао тротоаром са леве стране УМП-а.
Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5
У прошлој фоторепортажи сам најавио да треба још да се уради уз тротоар-бициклистичку стазу бетонски зидић од ограде складишта чика Цептера, а од улаза/излаза на/са УМП-а за стамбено-пословно насеље до зграде оне телевизије. Нажалост то изгледа није било предвиђено!, па је направљен мањи земљани насип-косина целом овом дужином.
Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3
Код оне кафане на углу са УМП-ом и Тошином бунаром где је изграђен онај бетонски зид дужине 200 метара и постављена метална ограда, у доњем делу тог зида, а са његове спољње стране гледано према кафани, вире електро каблови који за сад не знам чему ће служити. Можда као декоративно осветљење ове кафане !!!
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
Мерио сам време чекања на црвеном светлу семафора на Тошином бунару са УМП-ом, а од правца студењака ка Земунској и Војвођанској улици. За сад је црвено светло упаљено 1:14 минута (један минут и четрнаест секунди), а зелено светло целих 25 секунди. Овде је подешено тако да прођу прво возила која иду право од УМП-а ка Бежанијској коси и која скрећу лево у Тошин бунар и наравно обрнути правац, а и чекање да прођу возила из Николе Добровића која скрећу лево у Тошин бунар. Чекање створи колону од овог семафора до семафора који је нешто мало испред железничког надвожњака + возила која ту већ чекају на семафору.

Наравно и ово ће се испеглати, као и код Омладинских бригада, и прилагодити режиму саобраћаја овим двема улицама који је обимнији. Како се буде повећавао број возила на УМП-у, тако ће се рад семафора подешавати према том обиму, што је и циљ првенства ове нове саобраћајнице.
Иначе је приметан и повећан број возила на делу УМП-а на Бежанијској коси тј. улицама Николе Добровића и Марка Челебоновића.

Хвала на пажњи, :sesir:

file.php

Ako je ovaj krajnji desni na ukljucenju iz Omladinskih brig. u UMP onda danas nije radio i bio je neprirodno zarotiran, bar u vremenu kad sam se ja ukljucivao a i u samoj traci paralelno sa ivicnjakom je stajala jedna plasticna Jersey barijera.

Inace, jos uvek stoji zabrana skretanja u desno iz Omladinskih brigada ka Tosinom bunaru, vidi se na jednoj od Gaginih slika...

Stoji, ali sam je ja svesno prekršio :)

Sada čekamo pravu kišu da sve to malo spere, izraste travica...

Pominjano je već pre, ali mislim da bi trebalo to što pre rešiti, a to je ukinuti desnu traku za parkiranje na Bežanijskoj kosi Nikole Dobrovića (kod škole). Naime, tri trake novog bulevara, se sužavaju u 2 na uzbrdici posle Tošinog bunara, a onda u jednu traku kod škole, pa ponovo imamo 2 trake u Marka Čelebonovića i sve do Kvantaša.

To bi prouzrokovalo obavezno pravljenje novih parkinga u blokovima preko puta škole (ka Crkvi) jer je tu izražen manjak parking mesta.

Najvezije informacije i utisci od UMP i novoizgradjenom delu...moramo da budemo strpljivi sa podesavanjem semafora jer svuda postoje neke guzve,kako i u OB tako i u UMP,prosao sam oko 8:15. Hteo bih da napomenem da semafor na ukrstanju sa CA nema potrebe da drzi onoliko i pod hitno uvesti strelicu za uslovno pravo ako postoji jer nema potreba da bude onoliko crvenokad vec jos uvek nije probijen nadvoznjak.Dalje, hteo bih da pomenem da ceo UMP nece imati pravu svrhu dok se ne prosiri kroz Topcider jer se trenutno u teodora drajzera stvaraju ogromne guzve.Merio sam vreme od KBC Dragise Misovic raskrsnice pa do skretanja za BB i Most na Adi, trebalo mi je ni manje ni vise nego 22min,to je rastojanje od manje od 2km.Mislim da je to katastrofalno stanje.Mi na NBGD cemo vec uskladiti semafore ali sa dr str vec se javlja veliki problem.Jos da napomenem da se to ne desava cesto ali u spicevima,tipa oko 8 ujutru i vrvt oko 4,5 sigurno je haos. Kako je dobro imati svuda kruzne tokove :):):). Nazalost ,semafori nekad mislim, da pogorsavaju celu situaciju,pogotovo ovo sa sinhronizacijom.Isti problem smo imali i na novom delu TB.Juce se desilo ono o cemu sam vec i pisao, a to je da ce biti ogromnih guzvi u TB,juce oko 16h,guzva od MM do UMP. Ne znam kako funcionise sinhronizacija ali pretpostavljam da treba da prodje neki period,koji je malo mozda duzi...Ostaje da vidimo...ali nova saobracajnica je stvarno odlicna...lagano svi voze i preko 80kmh...samo ti semaforiiiii...ocekujem stabilizaciju guzvi...pozzz svima i neka nam je sa srecom nova ulica... :p

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461628#p461628:2pqkr4sy je napisao(la):
razgradjevinar » Mon Jun 26, 2017 4:59 pm[/url]":2pqkr4sy]dusane bg, ja vazda kontriram pa evo, cisto da ostanem dosledan.. sta znaci "za sada"? danas, ove nedelje, preko leta.. do kog trenutka, odnosno sta bi to trebalo da se desi pa da bulevar izgubi prioritet nad magistralom?

da se razumemo, ocigledno svi vidimo problem i zelimo da damo neku sugestiju i potencijalno resenje, tvom predlogu nista ne fali ali je i i potpuno suprotan stav skroz legitiman.. maksimalno skratiti zeleno u oml brigada i "naterati" ljude koji bi sa jedne strane zeleznickog nasipa na drugu da idu preko dj. satnojevica..

u svakom slucaju, svakako treba malo sacekati i videti kako ce u praksi sve to funkcionisati, rano je o iskoriscenosti jedne nove saobracajnice goovoriti posle nepunih 24 sata od pustanja u promet a svakako ce i ljudi koji su do sada svaknodnevno koristili oml. brigada vremenom naci optimaalnu putanju u novim okolnostima, bas kao sto smo godinama mi koji smo isli od brda do t, bunara isli okolo, kroz milankovicev ili gagarinov bulevar

Za sada znači dok god je ova ulica opterećenija, a ista će biti opterećenija dosta duži period (čitaj možda godinama), tako da po meni isto treba da važi dok god brojanje saobraćaja ukazuje na to. Naravno da bi bolje rešenje bilo da sve raskirnice na NBG (pa i BG) uvežu u sistem koji će automatski prilagođavati intervale, ali smo od toga svetlosnim godinama. Pre će stići da naprave i veliki kružni tok nego to, a iskreno ovo je lokacija koja (iako je magistralni pravac) je dušu dala za kružni tok pošto oba glavna pravca će imati veliki broj vozila.

Sada imao situaciju da veliki deo NBG plus ceo Zemun blokovima prilaze preko Oml Brigada i Tošinog bunara kao dve jedine solucije, a da ne pričamo da će u budućnosti tošin bunar ići sve do obilaznice pa ti vidi koji pravac će biti opterećeniji.

PS slučajno tih dadoh plus :)

Inače juče sam prošao oko 17.15 iz MIlutina Milankovića ka Tošinom bunaru i stao kratko uz 38 blok. U obe ulice - i Oml Brigada i Tošin Bunar sada imamo situaciju da kratak interval crvenog svetla sa UMPom izaziva takav zastoj da se isti prenosi na drugu stranu MM-a, odnosno i na prethodni semofor što je totalno neprihvatljivo.

imam osećaj da su interval na semoforu podesili da kojim slučajem se Vesiću i Malom ne pojavi crveno dok idu od mosta ka Tošinom bunaru. Kako reče Dane isti sluaj kao kada je otvarana nova raskisnica u Tošinom bunaru.

Ovo sam napisao jednom na nekoj temi, retko kad operu novu ulicu, nikako mi nije jasno zasto.

Mišljenja sam da umesto da neka mašina ili neki čovek broji vozila i meri intervale, da je najbolje da "priroda" uradi svoje, ali tako što bi ukinuli sve semafore i svuda stavili kružne tokove.

Mislim da je skoro nemoguće dobro izmeriti sve to i da bi se moralo od starta neki pravac forsirati. Dva prirodna pravca su Omladinskih brigada i UMP, ali OB ima puno pešaka, pa mislim da bi trebalo da to bude Tošin Bunar - Zemunska - Vojvođanska.

Takođe bi trebalo uvesti svuda stalno uslovno desno skretanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461799#p461799:23k2uvjo je napisao(la):
astrodule » 27 Jun 2017 08:11 am[/url]":23k2uvjo]Mišljenja sam da umesto da neka mašina ili neki čovek broji vozila i meri intervale, da je najbolje da "priroda" uradi svoje, ali tako što bi ukinuli sve semafore i svuda stavili kružne tokove.

Mislim da je skoro nemoguće dobro izmeriti sve to i da bi se moralo od starta neki pravac forsirati. Dva prirodna pravca su Omladinskih brigada i UMP, ali OB ima puno pešaka, pa mislim da bi trebalo da to bude Tošin Bunar - Zemunska - Vojvođanska.

Takođe bi trebalo uvesti svuda stalno uslovno desno skretanje.

Tako je Austrodule! Neshvatljivo je odsustvo kružnih tokova. Pogotovo kada je reč o novobeogradskim saobraćajnicama.

zasto ne moze kruzni tok na magistrali,cini mi se da vidoh da je neko napisao?na nekoliko zaobilaznica u srbija sam iste koristio...u krusevcu,kragujevcu,cacku...cak mislim da je dosta i jeftinije nego semaforizacija...i naravno triput lepse...uvek ce struka pogresiti ako ne malo sasluza i "PRAKSU" :)

Naravno da može kružni tok na magistrali, tj. na svim putevima "ispod nivoa" autoputa. Puna je Evropa takvih primera. Ali mi volimo da u nedođiji stavimo 4-kraku raskrsnicu sa žbunjem i drvećem koje ometa preglednost pa se posle čudimo nezgodama.

Ја сам задовољан, булевар испуњава своју сврху. Јуче сам прошао њиме. Да ли на табли пише "Белвил" или "Универзитетско насеље", да ли код "Петошевића" има излаз или не, да ли је ограда зелена или наранџаста, да ли је на булевару зелени талас, или на Омладинских бригада, рецимо (временом ће се утврдити шта је боље кад се измјери проток саобраћаја), да ли је између шимшир, јагорчевина или јасен, сасвим ми је свеједно. Мост, као мост, по мом мишљењу, не би требало да је ту, али кад већ јесте, онда треба завршити пројекат до краја, покушати ту прескупу инвстицију свести на нормалу, са што мање пара. Све ствари се, временом, у редовном одржавању и неким бољим економским условима, могу поправити.
Знам да смо ми у Србији сви најбољи фудбалски селектори, најбољи политичари, и да сви најбоље знамо како би најбоље требало нешто урадити.
Живим у Земуну, у Новом граду, и ово је мени веома битна саобраћајница.

Pravice se tu raskrsnica u nivou jednog dana, posto cemo doci u situaciju da mora. Om.brigada je promenta, a ukrstena je sa drugom saobracajnicom koja ce to sve vise i vise biti. Semaforizovana raskrsnica nece biti nista drugo, nego mašina za pravljenje gužve.

Da sada ne trazimo mane...Samo neka su je pustili za saobracaj. Drago mi je zbog svake novoizgrađenje saobracajnice u Beogradu i celoj nasoj zemlji, sve i da je ne koristim.

Svako vozilo na UMP-u je vozilo manje na ostalim paralelnim saobraćajnicama.

Deo od raskrpetlje ka Rakovici bi sada morao da bude prioritet (o tunelu neću ni da razmišljam jer ne verujem da će biti gotov u narednih 10 godina).

10m parka će morati da bude žrtvovano da bar bude po jedna traka i za Teodora Drajzera i za desno ka Rakovici.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461826#p461826:1zzk0ezm je napisao(la):
astrodule » 27 Jun 2017 10:48 am[/url]":1zzk0ezm]
10m parka će morati da bude žrtvovano da bar bude po jedna traka i za Teodora Drajzera i za desno ka Rakovici.
Nema potrebe za tim, nakon sto se izgradi bulevar, ta raskrsnica ce postati besmislena.

Semafor na raskrsnici Tošin bunar - UMP je automatizovan i ima kamere koje navodno broje saobraćaj i prilagođavaju interval,
dok na semaforima na UMP-u (raskrsnice Omladinskih brigada - UMP i Bulevar Crvene armije - UMP) nema tih kamera,
tako da mislim da su na ove dve nove raskrsnice klasični semafori na kojima treba ručno podesiti interval.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461837#p461837:13jq31cv je napisao(la):
Пантограф » 27 Jun 2017, 13:06[/url]":13jq31cv]Булевар патријарха Павла, новом трасом уз пругу.
Jesi li čuo za izraz "na Kukovo leto"? :gobb:

Vrh