Tačbo, srpsko društvo je slabo informisano, što se i vidi.
Trebalo bi da postoji još neki kriterijum, osim geografskog, a to je i značaj onoga (čega) po kome/čemu se daje ime nekoj ulici.
Već postoji ulica sa imenom Diane Budisavljević, a i da nema, po meni ne bi bilo u redu da dobijie nešto što je zapravo prilaz rampi mostu, najverovatnije bez i jednog kućnog broja. Isto važi i za 6.LP, s tim što ovde već imamo ulicu nazvanu po poginulim pilotima, kapetan Mioš Žunjić ima ulicu na Zvezdari (mislim da još neko ima, ali nisam siguran). Davanje naziva po čitavim jedinicama je po meni generalizovanje i odlazak u krajnost, kao što su to radili komunisti.
Usput, sakupljam i pročitao sam brdo literature o našoj avijaciji pre i tokom II svetkog rata, kako maketaru to mi je primarna tema koja me je i uvukla u ovaj hobi - možda baš zato što je prećutkivana toliko dugo. Ali tema niie baš toliko fascinantna i bogata kako se misli.
Nazivanje nove ulice po Gagarinu (nešto nakon njegove pogibije) i mnogo godina kasnije nove, susedne, po Armstrongu, takođe nakon smrti može da bude lep gest, kuriozitet, atrakcija. I ovo je jedisntvena šansa da se to uradi.
Uostalom za sve bitne ličnosti koje do sada zbog raznih nepravdi nisu dobile ulice imaćemo u neko skorije vreme saobraćajnice u BnV i u bloku 18.