]samo jedan lepi veliki krpez kao po obicaju. A ako je samo to, onda ni to nije lose.:vops
Pa ako tako gledamo stvari onda ce sve odradjivati polovicno ili da izmislim novi izraz cetvrtinicno a mi cemo da se radujemo zbog toga.Treba stremiti savrsenstvu i zadovoljiti se necemu najblizem tome a to ovde ocigledno nije slucaj.
Blokadom čuvaju posao
V. M, 20.01.2010 20:44:33 Ocena: 1.00 (Glasova: 1) Komentara: 0
PLOVIDBU na Savi u sredu su na sat blokirali radnici "Jugoslovenskog rečnog brodarstva" protestujući zbog namere grada da sruši "Brodremont", deo tog preduzeća, radi izgradnje mosta kod Ade Ciganlije. Predstavnici sindikata JRB zahtevaju garanciju da 150 zaposlenih u "Brodremontu" u slučaju rušenja neće ostati bez posla. Oni su najavili da će, ako im vlasti ne izađu u susret, blokirati sve plovne reke u Srbiji dok im zahtevi ne budu ispunjeni.
Tri broda i četiri barže u podne su uz zaglušujuću buku brodskih sirena blokirali Savu nedaleko od Brankovog mosta. Predstavnici sindikata istakli su transparente sa pozivima državi da ih zaštiti od rušenja.
- U "Beogradremontu" ima 150 zaposlenih i mi želimo garanciju da oni neće ostati bez posla - rekao je Slavko Mrđa iz Samostalnog sindikata JRB. - Tražimo da nam se država obrati kako bismo pregovarali o očuvanju radnih mesta. Mi nemamo ništa protiv izgradnje mosta. Naše poslovodstvo je čak dozvolilo Gradu da koristi deo prostorija u "Brodremontu".
Mrđa je pozvao državu da, kako je rekao, zaštiti svoju imovinu i istakao da sindikat Rečnog brodarstva neće da odustane od svojih zahteva.
Protest na Savi završen je oko 13 sati kada su brodovi i barže oslobodili plovni put, ali su predstavnici sindikata najavili da bi narednih dana mogao da bude nastavljen u radikalnijoj formi.
- Ako Gradske vlasti i dalje budu pokušavale da sruši objekte bez dogovora, mi ćemo svojom flotom blokirati sve plovne puteve u Srbiji - rekao je on.
Organizacija samostalnog sindikata Jugoslovenskog rečnog brodarstva saopštila je da su inspekcijiski organi Beograda 18. januara ponovo pokušali da poruše objekte "Beogradremonta" na novobeogradskoj obali Save.
Grad je i krajem prošle godine neuspešno pokušao sprovede rušenje ali su ih radnici sprečili u tome. U Gradskom sekretarijatu za imovinsko pravne poslove tada su objasnili da prostorije uklanjaju po zakonu i nalogu građevinske inspekcije kako bi na tom mestu bio postavljen stub za most preko Save.
PRIVATIZACIJA
UGOVOR o prodaji "Jugoslovenskog rečnog brodarstva" austrijskoj kompaniji "EDDSG" u vlasništu Zorana Drakulića potpisan je početkom prošle godine, ali proces privatizacije još nije završen. Ovo preduzeće, pored ostalog ima 16 brodova, 14 potiskivača, dva tegljača i 120 barži. "Beogradremont" se prostire na 2,4 hektara i ima hale, ponton i opremu za remont brodova.
Oceni:
Pošalji komentar
http://www.novosti.rs/code/navigate...d=Blokadom čuvaju posao&kword_add=strajk, jrb