relja":2d2gch32 je napisao(la):
Jedno je to što se po forumima ljudi oduševljavaju (wow, super, odlično, sviđa mi se), vi ne shvatate koliko su ljudi iz struke, što znači - van raznih internet foruma, zgroženi celim ovim poslom.
Zgrozeni nacinom na koji se radi,ja sam ranije pricao da mi se ne svidja lokacija mosta izgled sa pilonom,cena....da je bolje tri grede preko save i dunava nego jedan simbol. Ali kada je pocelo da se radi odustao sam od toga.
Usvojena je idejna skica i od oka utrdjena cena...(bez kompletnog projekta ne moze da se uradi predmer i predracun...) i onda svi gledamo kako oni dizu stubove...koji su lepi i skupi...a i dalje se ne zna kako ce da se sve to poveze sa ostatkom grada.
Project&build takvu formulaciju moze da usvoji samo ekonomista,gradjevinci drugacije gledaju na celu tu pricu.
Kao kada uzmes komad artije i nacrtas osnovu kuce,das miletu da zida i kada krenes sa spratom onda se uhvatis za glavu kada ne mozes da proteras dimljak do krova zbog nosece grede....
* Glavni projekat - Glavni projekta u ime investitora radi odgovorni projektant, a njegovu usklađenost sa urbanističkim planom proverava spoljna kontrola.
* Građevinska dozvola - Ako je glavni projekat u skladu sa parametrima u lokacijskoj dozvoli, nadležna služba ima rok od osam dana da ga odobri.
A ako nemas glavni projekat onda samo project&build....