Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Nada se da je i poslednji ove godine jer kada odrade ovo sto sada rade - ponovo ce se za grad ici preko kruznog toka 1+1, sto ce umnogome srediti stvar dok se sve ne zavrsi.
 
Par slika jučerašnjih radova na spajanju pristupnih saobraćajnica iz smera Hipodroma i sa kružnog toka sa vijaduktom preko železničke pruge u Bulevaru vojvode Mišića. Prema najavama ovi radovi će biti gotovi do 07.10.2013. godine, ako vreme dozvoli.

yk9u.jpg


uf94.jpg


mypg.jpg



Slike su skinute sa kamera na sajtu http://www.savabridge.com.
 
Nadam se da ce kada zavrse ovu pristupnu saobracajnicu da najzad pocnu radove na mostu preko Topciderske reke u smeru ka Sajmu posto im za to ne treba vise od par dana da zavrse.
 
samo neka zavrse,da nebude guzvi,jer su bas guzve,a svaki dan prolazim tuda,a vreme ce u naredim danima biti povoljno po izvodjace
 
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=761463

Srbija | petak 4.10.2013. | 16:41
Ilić: Nećemo rušiti most na Adi
Izvor: B92

Beograd -- Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić rekao je da most na Adi neće biti srušen, iako je ranije govorio da most nema upotrebnu dozvolu.

On je gostujući u Vestima na B92, rekao da da će država dati rok ali da će biti kažnjeni odgovorni za to što most na Adi nema potrebnu dokumentaciju.

On je kao primer naveo i most Beška kao i još nekoliko mostova koji nemaju potrebnu dokumentaciju što znači da se mogu smatrati nebezbednim, a to se, kako kaže ne sme dozvoliti.

Govoreći o novom Zakonu o legalizaciji Ilić napominje da svi javni objekti i objekti koji služe za promet moraju biti legalizovani. Privatni objekti, kako kaže mogu samo da se upišu u katastar.

Ministar kaže daZakon o legalizaciji važi za sve objekte preko 300 kvadrata i objekte za promet, jer svaki objekat koji je predmet javnih okupljanja mora biti legalizovan.

"Novim zakonom o legalizaciji se stavlja tačka na nelagalnu gradnju i posle ovoga neće više biti divlje gradnje", tvrdi Ilić.

Prema rečima ministra kada Zakon stupi na snagu moraće da se sruši svaki objekat koji je bespravno sagrađen.

Velimir Ilić poručuje da svako kome je skupa legalizacija, može da upiše objekat u katastar.

"Ako vam nudimo besplatnu dozvolu, zašto je nećete uzeti? Svi koji su vlasnici privatnih objekata neka upišu objekat u katastar, platite dozvolu, i to je dovoljno za one koji nemaju novca da plate legalizaciju".

To se, da podsetimo odnosi na sve privatne objekte do 300 kvadrata, na lokale do 350 kvadrata i na vikendice do 200 kvadrata.

Ministar je obećao da objekti upisani u katastar neće gubiti na važnosti, odnosno neće ih naknadno rušiti, i to je garantovano Zakonom. Izuzeci će biti, naveo je, samo oni objekti koji su na zelenoj površini ili na trasi gradske ulice koja se otvara.

Objekati koji su građeni posle 11. septembra 2009. godine su bespravno podihnuti objekti, navodi Ilić i prema njegovim rečima ti objekti su predmet krivičnog dela.

"Svako ko je napravio objekat u tom periodu, trebalo je da dobije prijavu, mi sada ne možemo da kažemo: "Upišite ponovo", ali su poslanici predložili amandmane, jer jasno je da niko ne može da sruši toliko objekata", zaključio je Ilić.

:lool:
 
Provokacija koja nije vredna komentara. Premda siguran sam da ima ljudi koji bi rusili most
 
Nek rushi on po svojim selima gde je gradio svoje bolnice , nekulturni prosti covek...
 
То што је он тако прост и некултуран је његов велики хендикеп када су у питању криминале радње,што је у опису посла сваког нашег политичара. Последњих 13 година су нас управо елоквентни,"културни и образовани" осакатили ко нико а Вељи ни један већи криминални план није прошао између осталог и зато што је такав геџован.
 
О Вељи свашта мислим, углавном врло негативно, али кампања да се стане на пут "отварању" мостова пре рокова и слично, без икаквих употребних дозвала је пун погодак! Наравно, много је битније да се то спроведе него да се само прича о томе, Вељо на потезу си.
 
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/41035 ... ost-na-Adi

Đilas se zahvalio Iliću što neće da ruši most na Adi
| 04. 10. 2013. - 22:59h | Komentara: 0

Gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas zahvalio se večeras u svoje i u ime NeleBeograđana ministru Velimiru Iliću "na državničkoj i vizionarskoj odluci da se Most na Adi ne ruši".

"Povodom sve učestalijih predloga da se u cilju izgradnje boljeg Beograda veliki broj sugrađana uposli na rušenju svega što sam sa svojim timom u poslednjih pet godina izgradio, uveren sam da su Beograđani s olakšanjem primili odluku ministra velimira Ilića da se Most na Adi ipak ne ruši", kaže u pisanoj izjavi Đilas.

"Javno se u svoje i u ime Beograđana zahvaljujem ministru na ovoj državničkoj i vizionarskoj odluci", istakao je Đilas.

Ilić je, gostujući na TV B92, dodao da će biti "dat rok" i da bi trebalo konačno da se podnesu krivične prijave i neko odgovara zato što Mosta na Adi nema prateću dokumentaciju.

Prema njegovim rečima, kada Zakon o planiranju i izgradnji stupi na snagu moraće da se sruši svaki objekat koji je bespravno sagrađen. Na pitanje da li će biti srušen i Most na Adi, Ilić je odgovorio odrečno.

:kk: Hvala čika Veljo!


Kako je njima svima dobro.... :roll:
 
Ne bih da kvarim zurku oko V. Ilica, ali ako obratite paznju na citat:

Prema njegovim rečima, kada Zakon o planiranju i izgradnji stupi na snagu moraće da se sruši svaki objekat koji je bespravno sagrađen. Na pitanje da li će biti srušen i Most na Adi, Ilić je odgovorio odrečno.

vidite da je samo odgovorio na provokativno novinarsko pitanje.
A DS i njima naklonjeni mediji samo neka spinuju u javnosti, izgleda da im je nazalost jedino to i preostalo... :violina:
 
Ova tema je iskljucivo vezana za UMP i svaki sledeci post koji nije u vezi sa temom ce biti obrisan kao i predhodni postovi
 
bojan87":s656wqsz je napisao(la):
a za sta sluze ove celicne stepenice ?

Ja verujem da su betonski radovi na severnom stepeništu ka stanici šinskog vijadukta završeni i da će ostatak stepeništa do izlaska na stajališta biti od čelika.
 
Ostatak čelične stepenice????Oh Bože kakva ludost,ludost sustiže...pa kada se pogleda kako je projektovana ta stanica ući će u anale nestručnosti..
 
Pa čelične stepenice su najbolje rešenje. To ti je naš nadrealistični stil. Kao i čelični vijadukt za koji će verovatno svi zaboraviti da je od čelika dok potpuno ne strada.. Na kraju krajeva, kad vidiš Gazelu i Pančevca, i tamo gde se zna da je od čelika se ne radi na vreme.
 
A da to nisu delovi za neke servisne ili pomoćne stepenice?
 
direktor":2jh0u3sl je napisao(la):
Koja glupost,nisu postavili nove ivičnjake,pa da se lepo vidi da je cela deonica rekonstruisana,a kakv je ovo nasip pored tramvajske stanice,zašto tu nije ivični zid?? :kafa:
 
Screen shot live kamere sa zvanične stranice mosta.
Asfaltiraju nadvožnjak.
Mogli bi brzo otvoriti ove dvije rampe kod buvljaka.

Untaaatled.png
 
Пар слика из Булевара Црвене Армије, полако се УМП приближава овој улици, односно премостити је:
0681.jpg

0683.jpg

0686.jpg

0687.jpg

imag0690.jpg
 
Iako se u tekstu ne spominje ni most ni UMP, problem i te kako ima veze sa mostom:

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id= ... ja=Beograd

Vesti :: Beograd
Problem sa skretanjem u ulicu Teodora Drajzera »
07. Oktobar. 2013 | (17:02 -> 18:38), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari

Traži se rešenje za smanjivanje jutarnjih gužvi na uglu Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Teodora Drajzera.

Još jedan problem na koji su nam ukazali naši gledaoci reporteri. U Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića svakoga dana u jutarnjem špicu stvara se velika gužva u traci za skretanje ka ulici Teodora Drajzera.

U Sekretarijatu za saobraćaj kažu da se traži najoptimalnije rešenje i da je moguće proširenje saobraćajnice ili izmena trajanja semafora.

Bunovan sam, ne mogu da smislim pametan komentar...zar treba da se izgradi nova masivna saobraćajnica, da se koristi dve godine i da onda neko "uoči" saobraćajne probleme na prilazima?
 
"Kada jednom uđete u pogrešan voz svaka naredna stanica je pogrešna" Branislav Jovin-najveći živi urbanista Srbije.. :kafa:
 
Vrh