necu iz ofa jer necu da zivim u komunizmu i ne smatram da imam pravo da odredjujem cenu necije usluge vec samo i iskljucivo pravo da koristim ili ne tu uslugu..ako mi se ne svidja cao dovidjena
apsolutno postoji mogucnost izbora, od varijante peske, rolerima ili biciklom koja je em besplatna em zdrava, oni sposobniji mogu i da plivaju preko, moze se ici sopstvenim autom ili motociklom, taksijem, gradskim prevozom... a moze se i ostati kod kuce jer poseta adi ciganliji nije nikakva radna obaveza nego stvar izvora
da povucemo paralelu pa da se zapitamo koliko litara dizela potrosi jedan autobus od sava centra do recimo herceg novog i treba li ta karta da kosta 150din jer 50 ljudi ce taman pokriti cenu dizela.. koji je to bezobrazluk da ti glupavi frizer sa zavrsenim tromesecnim kursom naplati 300din za 10 minuta strickanja makazama, zamisli molim te naplate ti fotku na svadbi 100din, uzmu ti 50 din za pola litre flasirane vode, neko ti uzme 72 din da te doveze sa vidikovca na karaburmu, pisljivih 20 kilometara, pa to nije ni dan jahanja.. jednostavno treba ukinuti novac i omoguciti svima sve za dzabe ili u blazoj varijanti, daj koliko das jer da nije tebe (korisnika) ja ionako ne bih znao sta cu sa sobom, ti (korisnik) dajes smisao mom usranom zivotu i ja ne radim ovo da bih yaradio nego da bih tebi ugodio i omogucio maksimalan besplatni plezir.
Zabole me cosak sto ti neces da zivis u komunizmu i sto ga izvlacis jer mislis da ces samim pominjanem istog da postignes neki sok efekat i da sagovornika omalovazis...
Zabole me cosak sto ne razumes razliku izmedju kupovine slatkisa u prodavnici i cene struje, vode, prevoza u gradu kao sto je Beograd...
Zabole me cosak sto si jos jedan od obezbedjenih pa te ne zanimaju cene i neces da ih komentarises...
Zabole me cosak sto nisi cuo sa meru i obzir i sto ti se zivot vodi principom koji zagovaras ovde...
U stvari zao mi te je... Ta kolicina nerazumevanja okoline i vecine nesrecnih, zalosno...
Ko tebi daje smisao zivotu, to je samo tvoja stvar... Ali pun mi je vise k... vas kojima je cena necega samo necija usluga (bez ikakave kontrole) i koji zagovarate bespostedni kapitalizam... Takvi kao ti tvrde da izvori vode nisu ljudsko pravo i da treba da budu privatizovani... Da sve genijalci kao ti... Samo, svi su obezbedjeni u svojim zivotima... Sve licemeri!
Sto ne postavis stvari tako da za tih 1500 dinara za 10 min (10 musterija - jedna tura u proseku), jedna kasirka radi ceo dan?! A pa da, to je niza rasa, ko ih j*** sto se nisu skolovale... Ko ih j*** sto nisu imali para za samofinansiranje ili vremena od izdrzavanja porodice i sebe... Ko ih j*** sto nisu srecni kao vi kapitalisti kojima se j*** za cene?
I dokle vise to spominjanje trzisne cene za nesto sto nema trziste vec je unapred odredjeno i dogovoreno za mali broj subjekata?! Kome bre prodajete muda za bubrege?! Kakvo bre trziste u svetu monopola, oligopola, kartela?!
Vidis gde tema ode kad krenes da pominjes komunizam i besplatnu uslugu koju niko nije spomenuo licemeru...
I jos nesto, zabole me cosak sto tebi smeta sto imam misljenje o nekoj ceni?!