Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Pazi na vrhu tog mosta bi sigurno izgledalo ruzno, ja sam prvenstveno mislio na utore sa na banderama(navodeci brankov kao primer za to). Moje misljenje je da bi lepo rasporedjenje zastave srbije i grada beograda(imamo jedan od najlepsih grbova grada) sasvim lepo tu stajale. A za ovo lepljenje zastave na guzicu nemam reci, ja se svog niceg ne stidim. Amerikanci sigurno nisu mala drzava pa stavljaju zastavu gde stignu.

Kartograf":2bpoieqa je napisao(la):
LOL.

Evo ja npr. uopste ne mrzim zastavu svoje zemlje, naprotiv, ali ako je stave na pilon - ogadice mi i most i zastavu. Bas trash sto rece Ambassador.
Slažem se da bi verovatno bio trash, ali u svakom slučaju...

Postali smo kao male kompleks drzavice, turamo zastavu i gde treba i gde ne treba, jos samo da grb stavimo na guzicu i sve ce biti kako treba.
...nisi u pravu oko ovog ;).

Here we come again. :D Frankly, meni je i to treš najgori. Čak mi se ni estetski ne sviđa.
O državnim praznicima, danima žalosti, međunarodnim posetama OK, u suprotnom... Ah previše bih mogao da se raspišem o tome. Jednom drugom prilikom. :)

Nisam ja rekao da mi se sviđa, samo sam rekao da stavljanje zastava na mostove (i druge objekte) nije vezano za "male kompleks državice". Takve stvari se danas olako kažu... Nešto ti se ne sviđa? Reci da to rade "male kompleks državice" ;)...

Ambasadore, ovo nije tebi bilo upućeno :).

jedan od nas":3q16nqwf je napisao(la):
A za ovo lepljenje zastave na guzicu nemam reci, ja se svog niceg ne stidim. Amerikanci sigurno nisu mala drzava pa stavljaju zastavu gde stignu.
Нешто овако? :lol:
back-american-swimsuit.jpg

Obozavam da pratim izgradnju mosta na Savi. Lepo oktobarsko vreme, sunce, voda...

Nazalost, samo preko kamerica postavljenih na sajtu www.savabridge.com/ za sada je to moguce( mozda neko zna jos neki izvor, hehe)..
Posebno izgradnja temelja buduceg pilona je interesantna.

Radja se polako i nice velelepni "kolos"; steta je da nemamo redovnije izvestaje i sliku upravno iznad "pilonskog temelja". Tako bi bilo dobro odozgo posmatrati kako vredni radnici kao mravi stvaraju jedno remek-delo. :kk:

Magelano, jedno pitanje. Kako da se registrujem za pracenje izgrandnje na sajtu savabridge.com. Stalno mi trazi neku registraciju a nigde nema linka gde to mogu da uradim. Unapred hvala

Pa USA je uglavnom trash. Najjači mi je Capitol Hill (ili tu negde već) gde su im zastave na jarbolima poređane u krug, kao simbol državnosti. OMG.

Stavio sam "male kompleks državice" zato što su one većina u ovom slučaju. Naravno, ima i većih država koje to rade. Sorry for them.

Dopuštam, naravno, da svako ima svoj ukus i tu nema spora.

Po meni, ja bih zastave stavio samo na granične prelaze, skupštinu, vladu, opštine i nigde više... meni je shit da nam državna zastava stoji na npr. zgradi Vodovoda i kanalizacije, ili da stoji na Osnovnim školama. Meni je to degradacija državne zastave. Šta že zastava na mostu, brdu ili biblioteci?

Sve me to podseća na Tita, kad su ga kačili na sve zidove. Sad Tita nema, i dobre je da ima Vuka Karadžića i Nikole Tesle (i inih) na zidovima, a ne da tamo stoji (kao što je često slučaj) državni grb.

Nedavno sam bio u jednoj OŠ u S. Požegi, Hr, i na zidu učionice im grb države. Uđem u fotografsku radnju da uradim slike, kad i tamo šah polja na zidu. E ja se bojim da i mi takvi postajemo. Turamo ocila i gde treba i gde ne treba (češće).

I da zaključim - o, da, itekako mislim da smo mala kompleks državica. Na žalost.

Eh ajde da je samo po školama i fotografskim radnjama, ima ih masom i po kafićima, restoranima, poslastičarnicama i raznoraznim prodavnica..

STRPLJIV@ pitanje:
"Magelano, jedno pitanje. Kako da se registrujem za pracenje izgrandnje na sajtu savabridge.com. Stalno mi trazi neku registraciju a nigde nema linka gde to mogu da uradim. Unapred hvala"

odgovor:
Verovatno mislis na mogucnost pomeranja i zoom-ovanja LIVE-Wiew kamera...ja ne koristim tu opciju, jer je vrlo komplikovana registracija( bar za mene!!) za tu opciju....dovoljno je i to sto imamo 3 kamere(uglavnom), i njihov polozaj ioanako ne mozemo drasticno da pomeramo.sorry :(

Ne postoji opcija za bilo kakvu vrstu registracije na sajtu, te stvarno ne znam o čemu pričate. Kamere su statične za obične posetioce i jedini koji mogu da promene njihovu poziciju su zaposleni na projektu.

Mislim da me nisi razumeo. Nisam mislio da pomeram kameru nego sam samo hteo da gledam snimak, odnosno prenos, ali to izgleda ne moze. Bar meni. Samo je moguce gledati slike

Pa kad klikneš na neku od kamera ti gledaš live stream, ne vidim u čemu je problem.

pa ne znam da li je to i kod vas tako. Ali kad kliknem na neku od kamera u prozoru gde bi trebalo da ide live stream meni slika stoji mirno kao da je slikano. Nema nikakvog pomeranja. I kad promenim gore na MPEG 4 i kad je JPG. Sad ne znam da li je to tako kod svakog ili meni nesto ne radi kako treba

sad sam ogledao film Technotise: Edit i ja, i dobro je uređena arhitektura Beograda 2074. most preko Ade se lepo vidi, malo drugačiji nego što je po planu, izgrađena druga kula Ušće ali nije ista kao ova, Geneks lebdi u vazduhu kao da je presečen i vidi se armatura... Jedino mi je žao što nisu prikazali da se Prokop i dalje gradi :D

Gledam nešto onu kamericu i razmišljam, barža koja ide sa desne obale do špica ima navoz za vozila samo sa jedne strane, pa majstor u brodiću mora svaki put da je okreće za 180stepeni. Zar im ne bi bilo lakše da je taj navoz urađen sa obe, pa da samo ide napred-nazad, plus kamionima bi bilo mnogo lakše da ušu, ne bi morali u rikverc, Ne razumem.

ova samo-fotografija je priceless :cool:

Vrh