Pa USA je uglavnom trash. Najjači mi je Capitol Hill (ili tu negde već) gde su im zastave na jarbolima poređane u krug, kao simbol državnosti. OMG.
Stavio sam "male kompleks državice" zato što su one većina u ovom slučaju. Naravno, ima i većih država koje to rade. Sorry for them.
Dopuštam, naravno, da svako ima svoj ukus i tu nema spora.
Po meni, ja bih zastave stavio samo na granične prelaze, skupštinu, vladu, opštine i nigde više... meni je shit da nam državna zastava stoji na npr. zgradi Vodovoda i kanalizacije, ili da stoji na Osnovnim školama. Meni je to degradacija državne zastave. Šta že zastava na mostu, brdu ili biblioteci?
Sve me to podseća na Tita, kad su ga kačili na sve zidove. Sad Tita nema, i dobre je da ima Vuka Karadžića i Nikole Tesle (i inih) na zidovima, a ne da tamo stoji (kao što je često slučaj) državni grb.
Nedavno sam bio u jednoj OŠ u S. Požegi, Hr, i na zidu učionice im grb države. Uđem u fotografsku radnju da uradim slike, kad i tamo šah polja na zidu. E ja se bojim da i mi takvi postajemo. Turamo ocila i gde treba i gde ne treba (češće).
I da zaključim - o, da, itekako mislim da smo mala kompleks državica. Na žalost.