Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Ronche":29bbijck je napisao(la):
Meni nikako neće biti jasno šta je bio toliki problem da se taj vrh napravi kad se pravio i osnovni metalni vrh...pa da ga podignu još dok je kran na pilonu bio u upotrebi...

Pa arhitekta je zamislio špic, samo nije umeo da objasni - kako.
Inženjeri napravili praktično rešenje u zataim dimenzijama pilona, a naručioc posla se udubljuje samo kada treba da se slika... Koordinacija isto kao kada se raskopavaju ulice po gradu :)
 
Juče sam pešaka prolazio kroz Af. borbe pored buvljaka...postavljanje oplate nadvožnjaka je i dalje u toku, a skidam im kapu kako se snalaze u onoj šumi skela...ja u životu nisam video onoliko guste i kompleksne skele :D
 
Nazalost ne radi kamera na sajtu koja pokriva bas te radove u antifasisticke borbe.
 
sam2806.jpg


sam2807.jpg


sam2808.jpg


sam2809.jpg


I to je ta dinamika radova, a dvadeseti jun je odavno prošao...
 
Ovo pre kraja jula nema sanse da bude gotovo.Srecom pa su odmori, valjda su na to i racunali pa im je tempo traljav, mada ima tu posla kao sto vidimo.
 
Marcus Wulffings wrote:
- I odjedanput se nađoh u začaranoj šumi...

za bajku fali i zaplet
odakle je zli čarobnjak odneo sve ljude . . . :laugh: :lool: :laugh:

naravno za slićice
+ 1 :)
 
Računao sam i na dobru vilu pri povratku sa Ade na bajku, koja će mi pokazati pravi puteljak da izađem iz mračnog šumarka....
 
Koliko već dugo ne rade kamere na NBG strani? Bio sam neko vreme odsutan, pa nisam pratio.
 
djordje*******g":fh6gjq91 je napisao(la):
Ovo pre kraja jula nema sanse da bude gotovo.Srecom pa su odmori, valjda su na to i racunali pa im je tempo traljav, mada ima tu posla kao sto vidimo.
Definitivno kraj jula,pa ce onda da se prebace na uklapanje dela kod depoa i na onaj deo kod petlje radnicka.
 
vucko":33130v13 je napisao(la):
Definitivno kraj jula,pa ce onda da se prebace na uklapanje dela kod depoa i na onaj deo kod petlje radnicka.

Deo kod petlje Radnička iznad tramvajskog nadvožnjaka se radi paralelno. Zaustavljen je prolaz tramvaja, a već je postavljena skela za šinski nadvožnjak preko. Deluje prilično nisko, posebno za prolaz tramvaja u smeru Sajma, ali sa maksimalno spuštenim pantografom ne bi trebalo da bude problema. Istovremeno su počele da se rade ulazna i izlazna rampa sa kružnog toka prema Hipodromu. Urađen je po jedan segment (od 5) na obe rampe, tako da je realno očekivati da će se radovi iznad tramvajskog nadvožnjaka na obe rampe (3. segment) i šinskom nadvožnjaku završiti u prvoj polovini avgusta. Naravno pod uslovom da tempo radova bude koliko toliko pristojan.

Inače, prilično brzo napreduju i radovi na uzlaznoj i silaznoj rampi sa kružnog toka prema Radničkoj ulici, obzirom da pre mesec dana tu nije bilo ničega. Već su fundirani šipovi za gotovo sve noseće stubove ovih rampi, urađena je naglavica šipova i izvučena je armatura za četiri noseća stuba, a jedan je već izliven. Izgleda da su rešeni da ove godine završe i ove dve sporne rampe. Tehnički gledano, veoma bitna uzlazna rampa iz Radničke ulice na kružni tok bi mogla da bude završena za najviše četiri meseca.

Istovremeno su posle dužeg vremena intezivirani i radovi na rampama koje kružni tok povezuju sa Bulevarom vojvode Mišića. Izliveni su preostali noseći stubovi i ostalo je da se uradi gornja konstrukcija rampi (po tri segmenta za svaku rampu). Sve u svemu, sa sadašnje tačke gledišta, realno je očekivati da, ako ne ranije, onda najkasnije do kraja godine imamo završen kružni tok sa svim ulaznim i izlaznim rampama.

Što se tiče nadvožnjaka koji povezuje Radničku ulicu sa Bulevarom vojvode Mišića (smer ka Sajmu), izlivena su prva dva (od 12) segmenata gornje konstrukcije nadvožnjaka. Gotovo je 11 nosećih stubova, a za preostala dva je izvučena armatura. Na osnovu nepouzdanih informacija sa gradilišta, tobogan će se rušiti tek po završetku ovog nadvožnjaka i privremenog preusmeravanja saobraćaja na njega. Istovremeno bi mogao da bude pušten i kružni tok, tako da ne bi trebalo da se stvaraju gužve ni u jednom smeru. Pre rušenja tobogana, moguće je obaviti određene radove i na izgradnji drugog dela nadvožnjaka (smer ka Adi), pa su u toku i pripremni radovi i na ovom planu.
 
Blagoje hvala po obicaju na objasnjenju ali ne dajem plus dok ne bude slika,znam da ih ima puno pa ces ih postaviti u ponedeljak :D
 
vucko":qren787e je napisao(la):
Blagoje hvala po obicaju na objasnjenju ali ne dajem plus dok ne bude slika,znam da ih ima puno pa ces ih postaviti u ponedeljak :D

Vucko, moram da te razočaram. Ovog puta nema slika. Dete je odnelo fotoaparat na more, tako da sam bez njega celo leto. Ali gledaću da se snađem za neku buduću fotoreportažu, a da to ne bude mobilni telefon.
 
Pa šta više čekaju sa postavljanjem pilona, ako im ovi vremenski uslovi ne odgovaraju onda stvarno...
2012070200_15_UTC+01_eta_C_sr_belgrade_1924284.png
 
Pa, osim padavina, krucijalna je i brzina vetra.
 
taj vrh pilona je bio kec u rukavu za izbore.

koliko ja vidim, trenutno nikakvo interesovanje ne postoji za njime.

nacekacemo se mi...
 
Za postavljanje vrha pilona nije važno da bude sunce i toplo, već da nema vetra, a vetar ovih dana šiba samo tako. Oni koji žive u soliterima znaju o čemu pričam. Čak i kod mene u jednospratnoj kući ume da bude neprijatno, zavese samo igraju. Zamislite kako bi bilo u tim uslovima grabiti težak čelični vrh koji visi sa helikoptera na 200m visine!?

Vrh pilona sigurno nije dopremljen da bi ga držali u magacinu. Biće postavljen čim se stvore uslovi. Ionako je reč samo o estetskom ukrasu, daleko je bitnije da radovi na rampama napreduju dobrim tempom.
 
MA na ovoj temi se već 20 strana unazad pričamo kako je vetar veoma bitan faktor u takvoj operaciji postavljanja vrha pilona na 200m. I svi smo svedoci da je mesecima unazad prisutan umeren do jak vetar, a naročito na visini. A, opet, nestrpljenje pojedinih mlađih članova je izgleda nadjačalo zdrav razum.
 
nostradamus":2rhwfwxf je napisao(la):
taj vrh pilona je bio kec u rukavu za izbore.

koliko ja vidim, trenutno nikakvo interesovanje ne postoji za njime.

nacekacemo se mi...

Mozda Djiki kaze "Kad ste ovako glasali - necu vise da se igram"... i odnese siljak kuci u bastu za ukras :D

PS Zato treba pratiti i helikoptere koji nadlecu Dedinje? Ili bi onda moglo i kamionom?
 
Брзина ветра... :laugh: Ако се не варам прошло је 58 дана од првог покушаја постављања завршног елемента на пилон.

Зар је два месеца ветар толико јак, сваки дан...
 
Vrh