JohnyBgood
Advanced
relja":3i53qdll je napisao(la):Bobbe, to nije lepo.
Zuma OK, to su principi.
A šta je u praksi sa "uklapanjem" "UMP-a" sa postojećim ulicama na Novom Beogradu i činjenicom da već postoji autoput kroz grad, koji je na nesreću, i dalje istovremeno i glavni međunarodni pravac, iako nije bio tako zamišljen?
Ako neko hoće iz Zemuna i NBG da stigne do Voždovca, Medakovića, Konjarnika, Kaluđerice, ići će tim pravcem, bez semafora, na petlje i dugačka uključenja i isključenja pre dolaska do prvog semafora...to već imamo, samo nemamo Obilaznicu - prvi i najvažniji prsten.
Ja bih najviše voleo da se naprave prstenovi, ali pravi prstenovi, a ne ulica koja je nastala kao niz kompromisnih rešenja koji se nastavlju jedno na drugo.
Ja tvrdoglavo, kao laik, vozač i stanovnik ovog grada, tvrdim da jeste bio potreban most koji će da povezuje NBG sa Čukaricom i sve ono dalje. Samo se plašim da dobijeno neće biti u skladu sa uloženim.
Obilaznica, Metro i Prokop treba da su prioritet.
Ja ne mogu da verujem da ovo uopste treba i da se pise i da se nekavi tuneli kroz Senjak uopste pominju u istoj ravni sa ovim.
Posebno bih naglasio Prokop, ili zeleznicki cvor pa makar glavna stanica i zavrsila na Novom Beogradu. Bez toga ovaj grad jednostavno ne moze ni da prodise ni da zazivi kao nekakav ozbiljan regionalni kulturni, finansijski, ili turisticki centar. Bez toga nema Savskog amfiteatra i Savamale i Karadjorjdeve kao "the" centra svega u gradu pa i sire.
Hvala Bogu da ce se izgradnjom Kineskog mosta steci drugi neophodan uslov da taj prostor zazivi i pocne da doprinosi ekonomiji grada. A da bi potpuno prodisao i ostvario svoj potencijal treba nam jos jedan most preko Dunava sa druge strane usca. I gle, upravo identifikovasmo jos jednu stvar koja treba da dodje pre vecine deonica UMPa. I da, zaboravio sam autobusku stanicu.
Most nam je svakako trebao i necu da ulazim u to da li bi bilo mnogo ili malo bolje da je uzvodno ili nizvodno. Dobijamo ga i dobro radi posao i one ludnice su prestale. Ali realno gledano insistiranje da daljem guranju UMPa sada je bacanje para u smislu da ima puuuuuno toga korisnijega za grad.