JohnyBgood
Advanced
relja":1xeseu4x je napisao(la):JohnyBgood":1xeseu4x je napisao(la):Какви су ово перфидни црвено-бели нагласци?! Бетон је сив тако да уз беле линије и црни асфалт ту ништа не треба дирати, савршена шема
Džoni, da si ti meni živ i zdrav, nema ništa perfidno u ovoj kombinaciji boja.
Na Novom Beogradu su raskopavali trotoare da bi izlili crveni asfalt, a u nekim ulicama su te staze kompletno bojili u crveno (Jurija Gagarina).
Uostalom, ova kombinacija se pojavljuje na prvom sačuvanom grbu Beograda i zadržala se do danas.
To su boje Beograda, deo identiteta grada.
Pa nećemo valjda da imitiramo npr. Juventus ili Barselonu/splitski Hajduk (na gostovanju)?
Ove boje se koriste na tu i tamo na onome po čemu se Beograd prepoznaje, pa je možda zato neko pomislio da im je mesto i na mostu.
Ма све је то "црвена банда", и после ЈУЛ-а ЈУЛ, џабе се сад ту неки ваде... :laugh: :o
Иначе, мислим да би требало заменити плаву и црвену на застави града. Сада је река црвена а небо плаво, што можда има смисла у контексту историје и све крви која је проливена и текла Савом и Дунавом, али је то ипак мало морбидно. Да се стави плава река било би и инспиративније (хајде да најзад очистимо реке) и лепше, а црвено небо би могло да симболизује излазак сунца.
ПС Ја као свеж навијач ОФК Београда а и ради заступљености плаве на застави Београда а и Србије овом приликом захтевам плаву зауставну траку за оне који хоће да баце један "романтичарски" поглед на реку
ППС А црна је, зна се, и боја анархије :kk: