Заправо је срамно што комуникација између републике и града не постоји. Међутим, имајући у виду да су сви републички објекти и пројекти у Београду или на рубу пропасти, или се не одржавају, или се ни не граде, упрошћава доста тога.relja":6wvtu6po je napisao(la):stf":6wvtu6po je napisao(la):Велика је разлика у томе што је обилазница републички пројекат, а Мост на Ади градски. Паре нису пребачене јер су различити начини финансирања. Мост на Ади није појео паре за обилазницу.
Sve to stoji, ali ono što mene izludjuje je to što su skoro pa uspeli da i nas ubede koliko je to šatro važno.
Pare se ili ubiraju od nas - poreskih obvezika, ili uzimaju u kao kredit u naše ime, a na oba nivoa vlasti je ista koalicija.
Па...и јесте...и није. :|vucko":6wvtu6po je napisao(la):Ispravka STF,most na Adi je pojeo pare za metro.
Homer Jay":27ic1f04 je napisao(la):Super bi bilo sada da neko Velikom Vračaru "udari repliku" još dužim postom sa fotkama![]()
relja":39z162sm je napisao(la):Zuma, ovo je nisko podmetanje. Ništa ovde nije poteklo od SNS, može samo da bude obrnuto (ali vidimo da nije). Ova diskusija se manje-više vrti u krug od početka teme, dakle još od pre prethodnih izbora koji su održani pre početka izgradnje mosta. Ama ništa od toga što si naveo nema veze sa opozicijom. Oni su retardi koji ne ulaze (a misllim da i ne razumeju niti da su sposobni da razumeju) suštinu priče. Dovoljno bi bilo da pitaju: a zašto ste nam poturili most koji navodno košta 80, pa ste promenili cenu na 120, pa sad kažete da košta 140, a revizorski izveštaj za 2010 kaže da je do tada koštao 190, vrlo blizu cifre koju su oponenti - iz struke- predviđali ? Oni su debili. Jel' ja sad treba da poturam da si ti pred izbore došao na forum kao "ubačeni element" trenutne vlasti? Ponavljam, ovo što si napisao je veoma nisko i nema veze sa tokom diskusije.
Kartograf":b6uva8n0 je napisao(la):@VV: daj prvu po redu panoramu u full res za desktop i nemoj vise da te opominjem po tom pitanju![]()
![]()
![]()
Zanimljivo. Pre će biti da Vučić i kompanija koriste diskusije na ovom forumu u dnevno političke svrhe nego da su forumaši zaraženi dnevnom politikom.relja":182p9nph je napisao(la):@ Zuma - ništa nisi rekao. Zašto - sva saopštenja SNS-a, ma koliko debilna bila, pojavlju se sa vremenskom razlikom od nekoliko godina u odnosu ono što se piše na forumu.
Bobb":3amnoena je napisao(la):Zanimljivo. Pre će biti da Vučić i kompanija koriste diskusije na ovom forumu u dnevno političke svrhe nego da su forumaši zaraženi dnevnom politikom.relja":3amnoena je napisao(la):@ Zuma - ništa nisi rekao. Zašto - sva saopštenja SNS-a, ma koliko debilna bila, pojavlju se sa vremenskom razlikom od nekoliko godina u odnosu ono što se piše na forumu.
stf":1699xnjq je napisao(la):Па...и јесте...и није. :|
Прочитај ово изнад што сам написао Рељи. Мост је појео градски део пара за метро. То је јако мала цифра. Град метро не може да гради сам, а да чека републику није ни могао ни хтео.
Нико нама не гарантује да би метро данас био у изградњи да овај мост није почет. Највероватније би и даље чекали републику да се смисли.
Вероватније је да би паре од моста завршиле на нечему другом, нпр. проширивању Булевара од Цветка или нечему сличном. Али, у метро, тешко да би отишле. Па република није хтела ни Газелу да обнавља док ова није дошла до тачке рушења. Исто ће бити и са Панчевачким. Да ли заиста мислиш да би та и таква република кренула у причу о метроу пре 5 година?
Ух, Делија.....написао сам проширенје Булевара и слично....значи, новац би отишао на проширење Чангријине, Мите Ружића, Тошиног бунара...све у свему, не би отишао на метро. Итекако има потребе за филозофирањем, јер је исувише јасно шта би било, те нема потребе уопште то питање постављати. Ја сам лепо поставио питање, а ти би могао да одговориш.Delija":22au78t4 je napisao(la):А проширивање Булевара од цветка би коштало 450 милиона? Нема потребе за филозофирањем и причама шббкб.stf":22au78t4 je napisao(la):Па...и јесте...и није. :|
Прочитај ово изнад што сам написао Рељи. Мост је појео градски део пара за метро. То је јако мала цифра. Град метро не може да гради сам, а да чека републику није ни могао ни хтео.
Нико нама не гарантује да би метро данас био у изградњи да овај мост није почет. Највероватније би и даље чекали републику да се смисли.
Вероватније је да би паре од моста завршиле на нечему другом, нпр. проширивању Булевара од Цветка или нечему сличном. Али, у метро, тешко да би отишле. Па република није хтела ни Газелу да обнавља док ова није дошла до тачке рушења. Исто ће бити и са Панчевачким. Да ли заиста мислиш да би та и таква република кренула у причу о метроу пре 5 година?
Није тачно. 450 милиона евра су отишле на преко потребан мост и око километар најза***аније деонице метроа. (прелаз преко реке). Истина, то ће бити линија 3, али ће дотле ићи трамвај. Како ћемо линију 3 добити за 20-ак година, трамвајка траса не представља бачен нова, јер ће тад бити већ за замену.Delija":22au78t4 je napisao(la):450 милиона евра које Београд никада није ни имао су отишли на 3 километра местимично денивелисаног булевара и на један симбол™ .
Не знам на шта би отишле те паре тачно, али знам да не би отишле на метро, из разлога који су очити по целом граду. Имаш доказе за то у задњих 25 година.Delija":12n44l3m je napisao(la):А како ти занш на шта би отишао новац? Ја сам овде писао десетине постова на шта су требале да иду те паре а никада се нисам бавио нагађињама на коју глупост ће спуцати толике новце.
не, не знам. По мени је крајње рационално. Можда најрационалније утрошен новац у задњих 20 година.Delija":12n44l3m je napisao(la):И није тачна твоја тврдња да ће ићи метро преко тога (све и да хоће опет је нерационално решење јер сада раде само трамвасјке шине) и ти то врло добро знаш. У осталом,извесно је да ће прва линија "метроа" тј основа цеог система бити ЛРТ тј брзи трамвај тако да не смем ни да помислим шта ће једног дана ићи преко моста.
Тачно је, али је банализовано. То је негаитвна страна. Позитивна страна је: преко потребан мост са 1 км метро коридора.Delija":12n44l3m je napisao(la):И реци ми шта није тачно у називу "местимично денивелисани,којекуде семафоризовани булевар" ?