jovanovm
Advanced
E ako je raseljavanje dvadesetočlanih porodica u kontejnere od 9 kvadrata i pakovanje razlike u džep najveći uspeh ovog gadonačelnika, onda alal mu kačamak!
LUCAS":xlts5xyc je napisao(la):I ja htedoh da mu "slozim" par nasty words, ali k'o velim da nepocinjem glupavu raspravu. No, pazi njega koji kritikuje, a koji, izmedju Avatara i imena ima dve negativne stvari. On pripada onima kojima se nista ne svidja. Ocigledno mu se nesvidja EU zato sto je Barbarian. Bar tako shvatih iz imena. :blah:
spatiotecte":3gqy9rc7 je napisao(la):Nudili su nam Besix tower, najvisa zgrada na balkanu, nismo nista videli od toga
Nudili su nam Vega City, najveci trzni centar u istocnoj evropi, nista dalje od 3D nismo videli.
Nudili su nam razne kule, gradove, ultra giga mega markete!!! I opet nista!
Svasta su nam pricali, da ce beograd da dobije landmark objekte, da ce da se vrati na velika vrata.
Onda se pojavio ovaj most, najveci na svetu u svojoj vrsti, za koji bi u ono vreme svi rekli da se nece nikad izgraditi, da ce da bude odbijen kao i ovi ostali projekti, da je to nemoguce u srbiji.
Ali eto izgradili su ga, da smo 2005te videli ove slike osvetljenog mosta ne bi verovali da je to moguce u nasem malom beogradu da dobijemo most o kome cak New York moze da sanja!
Mozemo da pricamo kolko hocemo, da je skup, da su mogli 3 mosta da urade.
Sustina cele price i moja zadnja rec u vezi mosta: THEY DID IT!
JohnnyLee":13w3c5t7 je napisao(la):што би се рекло на енглеском: who cares? битно је да тај мост функционише. а то што ће га и моји унуци отплаћивати, нема везе, јер ће отплаћивати још много тога у овој земљи
stf":2vdwcxi8 je napisao(la):Људи, баталите политику.
Ја ову расправу видим као препуцавање између два табора. Али, не опозиције и власти, већ реалних и тенденциозних критичара.
Тренутно браним овај мост, али гле чуда, противник сам ДС-а. И гле чуда, противник сам ЕУ!!! ПА да ли је то могуће? Па, јесте. Јер, овај мост гледам својим очима, а не очима Ђиласа, Вучића, Тодоровића, Дачића, Динкића и осталих паразита овог народа.
Толико о пристрасности.
Galeks":2ubd9pk6 je napisao(la):Negativan stav iskazujem prema mostu i time sto mislim da se sam most stavio iznad zeleznickog cvora i samim tim sebi nabio vecu cenu, a da se iole normalno radilo prvo bi z. cvor bio gotov pa se tek onda radio most.
medjutim":3dejls2d je napisao(la):Galeks":3dejls2d je napisao(la):Negativan stav iskazujem prema mostu i time sto mislim da se sam most stavio iznad zeleznickog cvora i samim tim sebi nabio vecu cenu, a da se iole normalno radilo prvo bi z. cvor bio gotov pa se tek onda radio most.
Da zanemarimo činjenicu da koloseci svakako ostaju tu i kad se završi Prokop, šta je tačno grad trebalo da uradi da bi se završio projekat za koji se ništa ne pita, koji (ne) sprovodi republička vlast već koliko godina, i kome se još uvek ne vidi kraj?
Lepo je u teoriji prvo završiti železnički čvor pa onda sve ostalo, ali koliko godina još treba da se čeka na čvor da bi se rešavali drugi problemi?
Михаило":c7h0ggdy je napisao(la):Наравно, кад останеш без аргумената више нећеш да се враћаш на то, други лупају, то што ти кажеш је аксиом, догма... Ајд сад лепо узми мапу, па погледај куда иде Трговачка улица, па онда размисли да ли би ико из Раковице, Миљаковца, Дедиња, Бањице, Јајинаца, па чак и доњег дела Бановог брда, користио мост на тој позицији за долазак на НБГ. Једноставно, не постоји веза која Трговачку спаја са источним насељима. Једино решење би био тунел испод Бановог брда и Кошутњака, али о чему ми онда причамо?!Delija":c7h0ggdy je napisao(la):Михајло
Nemanja":c7h0ggdy je napisao(la):
Овде је раније и планиран тунел или мост.Исто важи и за други шпиц.
А о цени можемо само да нагађамо а ти си лупио само тако за саобраћајно најбољу локацију.То је толико очигледно и о томе смо баш много причали да не желим да се враћам на то.
"Природан центар" не постоји као дефиниција било чега. Ако си мислио на Савски амфитеатар, у праву си, ако икад кренемо у урбанизовање тог дела, требаће нам и мост - можда. Пре тога нам никако не треба...Delija":c7h0ggdy je napisao(la):Што се тиче моста у СА погледај само шта је природни центар града и саобраћајнице на обе стране Саве и видећеш да нешто фали.
Да не помињем да је такав мост једноставно неопходан ако икада кренемо у бар делимично урбанизовање тог природног центра града.
Сад си опет сам себе закопао. Зар си толико малициозан да потпуно игноришеш све што се одавно зна и све изврћеш како би био у праву? Не мрзи ме да те разуверим.Delija":c7h0ggdy je napisao(la):Гоје,бојим се да мост неће радити ни на 50% пошто једноставно не постоји саобраћајна мрежа на коју би се наставио нити се планира њено даље развијање у скорије време.
То су врло чудни и скупи пројекти где се праве такве везе малтене потпуно игноришући постојећу саобраћајну мрежу па тако имамо случај да се овај мост после 500 метара са 6 трака сужава на 1+1 уз 2 семафора у подножју топчидерске шуме.
Да су бар то кавалитетно повезали на НБГ страни...
1. У току следеће године ће улица Николе Добровића, која се спушта са бежаније, да се споји директно са мостом, булеваром са 6 трака. Имаће 3 семафора. Замисли, улица дужине 3 километра у центру града, која има 3 семафора, па то само наши могу да направе!
2. Завршиће се петља радничка. Да видимо у колико трака ће да се разлива тих 6 трака моста - 6 ка обреновцу, 6 ка сајму, 4 ка пожешкој и 2 ка булевару Патријарха Павла. То му дође око 18. Дакле биће одакле да дође и где да оде саобраћај без проблема. А осим тога:
3. Недавно је усвојен ПДР за проширење булевара Патријарха Павла на 2+2.
Узгред, пошто си пљувао по семафорима, а тврдиш да је мост/тунел на средини аде бољи - беше Трговачка нема семафоре? А колико се сећам, ни Гандијева нема семафоре?
nova":2d8t4d1a je napisao(la):...ali zašto... :| ..ne sviđaš mi se pa ću da te roknem.... Jel mozak na mestu kada se postavlja ovakvo pitanje ?!