Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Zbog velikog interesovanja repriza otvaranja Mosta na Adi i za Božić, Srpsku Novu godinu i Svetog Savu

Beograđani će još tri puta moći da uživaju u otvaranju novog mosta

BEOGRAD, 3. januar 2012, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja građana otvaranje novog Mosta na Adi biće ponovo organizovano za Božić, Srpsku Novu godinu kao i za Svetog Savu, saopšteno je iz Uprave grada Beograda.

- Kapacitet novog Mosta na Adi je daleko manji od iskazanog interesovanje građana za njegovo otvaranje, što samo govori da su neosnovane optužbe da je ovaj most neopravdano megalomanski velik – stoji u saopštenju.

Svečano otvaranje Mosta na Adi za Božić počeće za Badnje veče, a novi simbol srpske prestonice biće okićen badnjacima. Takođe će na mostu biti organizovano paljenje badnjaka, koji će i specijalnim 3D hologramima biti ocrtan na nebu iznad Save. Svečanosti će osim državnog vrha prisustvovati i svi članovi Sinoda SPC-a.

U spektakularnom vatrometu sa novog Mosta na Adi, Beograđani će, tačno u ponoć, ponovo imati priliku da uživaju na otvaranju mosta za Srpsku Novu godinu.

- Vodeći računa o ravnopravnosti i jednakosti svih Beograđana, ovog puta će 30 minuta posle ponoći za pešake biti otvorena traka iz pravaca Novog Beograda ka Čukarici, a za automobile pravac Čukarica – Novi Beograda – stoji u scenariju otvaranja novog Mosta na Adi.

Svečano otvaranje mosta za Svetog Savu biće rezervisano za najmlađe Beograđane. Umesto školskih proslava, sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole organizovaća dolazak đaka na novi Most na Adi. Zbog toga se mole mlađi sugrađani da se strpe i da ne prave gužvu u ranijim terminima svečanog otvaranja.

Read more: http://www.njuz.net/zbog-velikog-in...psku-novu-godinu-i-svetog-savu/#ixzz1iRWUXFZG

:lool:

Не би ме изненадило да видим редове испред моста оних који су ово случајно негде прочитали и поверовали.

Pozdrav svima, jel zna neko zasto na jednoj strani mosta tj strana cukarica-nbg na ogradi imaju ona mala svetla-sijalice a na drugoj strani ne? I steta sto ona LED plava "linija" ne postoji sa obe strane mosta.

To sam i ja primetio,verovatno jer im je jeftinije ili sta li je.Po meni sasvim bezveze.Pogotovu kod mosta se mora postovati simterija oko osvetljenja.

Verujem da nisu imali vremena da postave kompletno dekorativno osvetljenje. Ovde je več bio prenet komentar sa SSC shoglia koji je izgleda bio dobro upućen u projekat oko dekorativnog osvetljenja:
[box]...Sto se tice estetike i rasvete postoji jos jedno dekorativno osvetljenje koje je vidljivo samo sa mosta. Pesacke i biciklisticke staze na obe strane su osvetljene sa LED rasvetom koja je ugradjena u samoj ogradi na mostu...[/box]
Pretpostavljam da je isti slučaj i sa LED linijom celom dužinom uzvodne strane mosta.

IMG_20120104_105633.jpg

Koliko sam ja ispizdeo što sa nizvodne strane mosta ne postoji prilaz pešačkoj stazi!!!

Da li znate, hoće li izgradnjom kompletnih pristupnih saobraćajnica postojati mogućnost prilaska ovoj stazi ili Most na Adi ostaje polubrat Gazeli sa stazom na mostu, a do mosta ništa???

Apropo ovih priloga. Najgore od svega je što se drugačije mišljenje stručnjaka jako, jako, jaaaaako retko moglo javno čuti.

To je otvorilo mogućnost da pred izbore Naprednjaci to koriste u svoju korist. Ovo je više nego očigledno njihov Youtube canal – ovaj novinar sa par priloga je njihov kadar (na kraju faxa kada sam se još zaluđivala da ću se baviti analizom medija, bio nam je tema istraživanja medijskog izveštavanja u izbornoj kampanji, tada radikal, sada očigledno ” napredan”).

Cela netransparentnost od početka projekta do danas je više nego očigledna. Ovim će se objektivni, uz nadu da još uvek postoje, novinari baviti tek naknadno – kada je lako biti pametan.

Ovako, ostaje gorak ukus - Naprednjaci izigravaju Insajdere, a sami nisu ništa bolji. Moj Zemun je najbolji primer njihovog urbanizma, ali.......what to say, what to say...

Ova emisija Sveta+ - "Razotkrivanje" ili šta već - je tako jadna kopija "Insajdera" - špica, grafika, muzika, montaža... Nisam gledao emisiju ali deo koji sam odgledao je samo skup zanimljivih mišljenja koja su se svih ovih godina mogla pročitati i na forumu. I nije mi jasno po kom kriterijumu su uporedivi most iz Nemanjine i Most na Adi - osim što je u oba slučja reč o mostovima na Savi u Beogradu!?

A u ovom prilogu iste televizije što je Vučko postavio, moram da uputim kritiku Jovinu jer se podsmeva što se most i pristupne saobraćajnice računaju kao odvojeni projekti, a čovek je pri tom sam odvojeno projektovao pristupne saobraćajnice koje su građene za most koji nije njegovo delo (Mostarsku petlju za Gazelu).

Kada je reč o ceni mosta, ovih 430 miliona evra što se pominju imaju istu težinu kao i Antićevih 130 miliona - ni jedni ni drugi nemaju nikakav materijalni dokaz kojim bi potvrdili svoju priču već se samo slepo drže svojih unapred naučenih mantri. Ono što je meni zanimljivo jeste da se s jedne strane priča kako je grad ukupno zadužen 500 miliona evra, a istovremeno se tvrdi da je čak 430 miliona evra kredita povučeno za most - gde su onda zajmovi za ostale projekte u Beogradu? Ne verujem Antiću i Đilasu, ali još manje verujem srpskoj opoziciji.

Ono što je ipak u celoj priči bitno jeste da Grad Beograd mora na kraju da izađe sa konačnom cenom mosta i svih pristupnih saobraćajnica čija je izgradnja ugovorena i to ne da bi se time razračunavao sa opozicijom, već zato što je njihova obaveza da nama kao njiihovim poslodavcima, polažu račune :)

Slazem se sa vasim postovima nova i homere,ovo je jedini bio nacin da se cuju Jovin i Ekipa koje ne pustaju u medije da argumentovano kritikuju most i ceo projekat UMP-a.

Najbolje je poslusatiJjovina koliko god bio repetitavan ali vecina nije imala sansu da ga cuje sta prica.Izuzetan intervju ako ignorisemo neprofesionalnog novinara.Traje skoro sat i po vremena.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=qNSRMHdIwe0&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

grado":2ev1tvvn je napisao(la):
U MARTU PRODUŽENJE PILONA ZA 7 M E T A R A !!!

Прича се да ће продужени "пилон" бити за два метра виши од Авалског торња.

Да је због тога извршена измена у пројекту.

Може ли то неко да провери ?

Koja glupost, umesto da pomere barijere pola metra i omoguće normalno pešačenje i cikliranje i na drugoj strani oni povišavaju pilon!

Мени у овом квази-Инсајдеру највише није јасно о каквој инфраструктури која је грађена од Немањине према метро мосту а остала неискоришћена Бараћ прича.

Чији је овај Свет Плус, да ли има везе са Куруром?

Pilon se produzava da bi se kompletirala forma, vidi se da fali spic. Samo je nejasno odkud to sad da rade jer je logicno da je trebalo da ceo pilon bude kompletiran sa postavljanjem metalnog dela koji sad stoji!??

jlaki":unyu5jw6 je napisao(la):
Hajde mi objasni podrobnije gde tačno, evo ja sam označio samo nizvodnu stranu: http://lakiubeogradu.tumblr.com/biciklisti
Voleo bih da označim i lokacije budućih liftova!

Evo ti lokacija budućeg lifta na čukaričkoj strani:
most8a.jpg

Korišćena je slika koju je postavio gizmo.

Ovako to izgleda sa mosta:
12538952.jpg

Duž silazne rampe u Radničku ulicu biciklistička staza bi trebala da ide paralelno sa stubovima rampe, obilazi rampu sa strane rukavca, spaja se sa biciklističkom stazom sa rampe i nastavlja prema Adi:
86486725.jpg

49914108.jpg

Deo pešačko-biciklističkog mosta preko Topčiderske reke se, ako se bolje pogleda, može nazreti na ovoj slici:
110809-RAPET-05.jpg

Predlažem da se za korisnika "blagoje" uvede poseban smajli - personalizovani smajli zahvalnosti na potpunim i stručnim objašnjenjima.

:vops: Нећу судити о квалитету емисије нити о политичкој позадини нити о томе каква им је шпица јер је то апсолутно небитно.Само ћу рећи да је ово пример квалитета каквог таквог вишепартијског система где опозиција ради оно што треба на прави начин, позивајући се на струку ,иако ће бити иста ба*** када се докопају власти.

Сада ми је посебно драго што сам иако овде мање више ставовима усамљен то нисам међу највећим делом слободномислеће стручне јавности. :vops:

Arnorian":19eyda9i je napisao(la):
Чији је овај Свет Плус, да ли има везе са Куруром?

Jok. Kurir je Rodićev, čovek je malo "van slobode", sin mu vodi novine, već dugo su u "nemilosti / dil" Đ i ekipe.
I karikaturista mora da pazi šta crtka... Što bi rekao diša :kafa:

Delija":31ytz8qn je napisao(la):
:vops: Нећу судити о квалитету емисије нити о политичкој позадини нити о томе каква им је шпица јер је то апсолутно небитно.Само ћу рећи да је ово пример квалитета каквог таквог вишепартијског система где опозиција ради оно што треба на прави начин, позивајући се на струку ,иако ће бити иста ба*** када се докопају власти.

Сада ми је посебно драго што сам иако овде мање више ставовима усамљен то нисам међу највећим делом слободномислеће стручне јавности. :vops:

Ko kaze da si usamljen? Ima jos slicnomisljenjenika ali nemam mnogo podataka kao npr ti i vucko. Ja mogu da kazem Vukan Vucic je debil, ali kad to kaze Jovin ima vecu tezinu, slozices se.

Написао сам мање више. :kk:

Знам ја добро ко овде има какво мишљење,ко га гради на чињеницама а ко на очајничкој жељи да лоше ствари престану да нам се дешавају.

У једном би сви требали да се сложимо а то је да критикујући власт ,каква год она била,нећемо погрешити.

:kk: jos jedan glas za ovakve kvalitetne price. Voditelj je katastrofa ali ovakva kompletna prica od strane Jovina je izuzetna. Ja nisam iz tog sveta ali svako ko je intezivno ucestvovao u saobracaju u Beogradu zna da ovakvo razvijanje ne vodi nikuda osim sto ce da ojaca marketinske savetnike vladajucih klika. Nasom zemljom upravljaju kriminalci, pa kako upravljaju tako se i razvijamo, sve kratkorocni, banalni, primitivni a skupi projekti.

Vrh