Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Поставише ли камеру која покрива мост? Све које су ми познате покривају мост са стране или одоздо. Нема ниједне која приказује стање саобраћаја.

zexland":1byqcnjc je napisao(la):
Fantasticne fotke !!! Bravo ! :)

Zexland utici molim te na ove iz Goooglea, da ponovo slikaju BG jer em imamo novo obelezje grada i najveci infrastruktirni projekat posle 40godina, em su zadnje kvalitetne slike od skoro pre 2.5godine.

Mislim da sada ne mogu imati opravdanja da ne refreshuju BG kvalitetnim prikazom.

Meni se most jako dopada, osecao sam se cak i malo ponosno dok sam ga prelazio, ali vec sada se vidi da je hitno potrebno ubrzati radove na pristupnim petljama, pogotovo sa NBG strane jer ima samo 1ulaz na most iz JG. Makar nek odrade sto pre do buvljaka 3trake silaz sa mosta, jer ce to inace voditi najveci deo saobracaja iz NBG preko Mosta na Adi

Pozdrav

Не кукам ја за бетоном на рекама.Већи је проблем шта се сада тамо налази. Да су кроз историју уместо по брдима нешто градили и на обали ти објекти би морали да буду квалитетнији а онда би и њихова околина тј обала била сређенија.Ено погледајте пример бившег 25. маја који је реконструисан и који је са собом повукао Небојшину Кулу (или обрнуто није ни битно) ,а то је онда повукло ипак квалитетан (упркос лоше постављеном конкурсном задатку) конкурс за Бетон Халу.Ту је и тениски центар сад.Поента је да у планирању једна ствар,повлачи другу и да сваки пројекат,без обзира на његову величину непосредно одређује будућност шире околине по некад и правац развоја целог града.Ево,куд ћемо очигледнијег примера од овог моста...

Juče sam ga "overio" prvo kolima u ranijim satima kada nije bilo gužve, a onda i u ranim popodnevnim peške. Skoro sat vremena do tamo i nazad, u laganom mimohodu. Lepo je videti priličan broj nasmejanih lica. I mislim da nije bilo nikog ko se nije slikao...
img1059kd.jpg

naravno, i njegovo visočanstvo se zaustavilo u traci da se slika sa vernim podanicima, gde da prodje ovaj karneval bez njega... :p
img1061s.jpg

i onda najveća zamerka! Desetine hiljada ljudi, pa i dosta stranaca je protekla tri dana prepešačilo prilaznim rampama i mostom. Zar nikome nije palo na pamet da pogleda dole i ono nagomilano smeće barem malo ukloni. Jako bitan detalj koji je meni baš pokvario pozitivan utisak.
img1062i.jpg

Moze covek da trazi koliko hoce - ipak ima ime. A sad da li ce Djura Krojac da plati - videcemo.

Ma nek ga produze za koji metar ako hoce da bude spicastiji taman da udovolje nezadovoljnoj raji. Mene vise liftovi zanimaju nego par metara celika ili kojecega na vrhu

Slazem se,bas me zanima objasnjenje zasto ce u martu staviti tih 7 metara,da ne ispadne samo da ga prave od specijalnog metala koga ima samo na drugoj planeti :cool:

Hajde da obnovimo informacije o broju liftova.

2 na adi jedan pored drugog,po jedan na nizvodnoj strani mosta(jedan za svaku obalu) i pretpostavljam 2 mosta za tramvajsku stanicu posle petlje radnicka?

Da li ce mozda i po jedan da stave za autobuske stanice takodje?

Uh nisam siguran bas dva na spicu . Mozda jedan na spicu jedan sa nbg strane tamo gde je kraj pesacke staze i jedan cini mi se takodje na ulaznoj rampi iz pravca sajma jel tu nema pesacka staza ulazak sa ulice. Ovo je samo moja predpostavka na osnovu vidjenog a jedan od liftova je jos ranije bio unesen u plan regulacija.

Sto vise liftova javnih to bolje i lakse. Ima da budemo ko Monte Karlo sa javnim liftovima :)

Igor":3b4wqo8k je napisao(la):
Uh nisam siguran bas dva na spicu . Mozda jedan na spicu jedan sa nbg strane tamo gde je kraj pesacke staze i jedan cini mi se takodje na ulaznoj rampi iz pravca sajma jel tu nema pesacka staza ulazak sa ulice. Ovo je samo moja predpostavka na osnovu vidjenog a jedan od liftova je jos ranije bio unesen u plan regulacija.

Sto vise liftova javnih to bolje i lakse. Ima da budemo ko Monte Karlo sa javnim liftovima :)

Ovi temelji bi trebali da budu za lift i stepenište na ulaznoj rampi iz pravca sajma:

dsc03066xb.jpg

Igor":28voyl09 je napisao(la):

To je to manje vise.I jedan je dovoljan za Adu,dobro je ako bude bilo stepeniste,nista mu ne fali a ima ih koliko hoces na mostarskoj petlji.

Videh da ce biti za tramvaj na onom renderu,samo zaboravih da li ce biti jedan ili dva komada.

@blagoje Hvala na slici!Bas sam danas gledao sa mosta tu armaturu,neki mislise da hocu da skocim,jer svi bulje u pilon a meni nije bio nesto fascinantan.
Armatura sa leve strane je ocigledno za lift,a desna izgleda da ce biti za stepenice.

Dobra stvar u vezi mosta je sto se trude da uklone nedostatke pri finisu.

Evo ovih 7 metara ce usiljiti spic i zadovoljiti one kojima je smetao tup kraj. LED linijska rasveta ce se verovatno dodati i sa druge strane mosta kad se bude bilo pri parama a verujem da ce resiti problem osvetljena koje se ne vidi u zavisnosti od pozicije posmatraca dodavanjem snopova. Takodje pocinju izgradnju liftova i voervatno ce ih biti vise nego sto je bilo projektovano na pocetku.

Sve u svemu, jedan redak primer projekta gde se vodilo racuna o finesama i otklonjivanju decijih bolesti. :kk:

Ovako izgleda LED osvetljenje koje je glavni krivac za neravnomerno osvetljavanje kablova iz različitih uglova. Ne sumnjam da su vodili računa o položajima LED panela prilikom projektovanja, ali moralo bi to mnogo bolje.

dsc03070t.jpg

spatiotecte":2n0osu12 je napisao(la):
Evo ovih 7 metara ce usiljiti spic i zadovoljiti one kojima je smetao tup kraj
Eh, neće, trebalo bi još 7 metara za totalni šiljak, ali jedva sam uspeo da iskamčim i ovoliko... :cool:

Potrebna je cross-bridge pasarela isl. Najbolje ispod mosta, kod pilona ili/i na zimovniku isl. Ako neki pešak ide sa sajma da može da pređe na drugu stranu mosta i obrnuto. Na slikama se vidi nesimetričnost pešačkih staza na rampama u JG. Na onoj penjajućoj rampi na most, staza je iste širine kao i na mostu dok ona nizvodna je uža. Tačno se vidi da su je suzili. Ono i neka su jer će manje ljudi da ide tuda a i penjajuća rampa od sajma nema široku stazu za pešake. Zato bi ti isti ljudi sigurno hteli da predju preko puta i spuste se u JG rampom kojom se penju automobili.

Nije tu suzena pesacka staza nego je pratkicno nema jel ce tu ici najverovatnije lift sa te strane dok sa druge strane iz pravca jurija gagarina peske moze da se ide sve do ade jel je sa te strane staza u celoj duzini.

Vrh