relja":2k6hp3hq je napisao(la):
Ali ja sam očigledno izrod, pošto sam za održivi i dugoročni razvoj, štednju i dugoročno planiranje.
Poštujem tvoj stav i nemoj da me shvatiš pogrešno, ona opaska o estetici je više bila u šali, ali činjenica je da si više puta naglašavao da su ti važniji ekonomska računica i funkcija od samog izgleda mosta. Isto je tako činjenica da se ogromna većina ljudi i iz struke i običnih građana slaže da je most sve samo ne ružan i neugledan. Dakle neki društveni koncenzus, bar po pitanju estetike, je postignut,
A što se tiče citata, on divno zvuči sam po sebi, ali zaboravljaš da on navodi ono sve što srpski narod tokom čitave svoje istorije NIKAD nije imao. Nešto sumnjam da će se nešto tako revolucionarno desiti, ni u daljoj budućnosti, da se Srbi toliko promene i prihvate takve ciljeve, bar na globalnom nivou.
I zato još jednom zaključujem da je ovaj most upravo onakav kakvog ga Beograd i Srbija žele, pravo ogledalo i našeg mentaliteta i trenutne situacije u društvu, a upravo je to jedna od odlika dobre arhitekture. Napominjem JEDNA od odlika, da me ne bi odmah napali raznim brojnim bljuvotinama koje su takođe odraz mentaliteta i društva, ali nemaju druge kvalitete koje ovaj most ima....