meni se ovo resenje svidja. mozda malo manje od tzv. zirafe ali u svakom slucaju lep most i to se ne moze osporiti. takodje ono sto me privlaci ovom mostu je to sto nema stubova u reci, vec su svi na obali. a slazem se za milancetom oko cene.
relja":2gw0mr2o je napisao(la):Ali cinjenica je da ovo cudoviste kosta u prvoj proceni minimum 160 mil evra,...
Čak i 'Prss' ne pominje ovu cifru, zato je malo mnogo čudno što ti i dalje pišeš o mostu kao 'promašenom' rešenju.Shvati da nema smisla i dalje 'raspravljati', već raditi na izgradnji OVOG mosta.Saopštenje Službe za info.Skupštine Bgd.":2gw0mr2o je napisao(la):(4.) Netačno je da će cena mosta biti 161 milion evra, to je iznos prve faze unutrašnjeg magistralnog poluprstena sa pristupnim saobraćajnicama
( takođe nepotrebna intervencija jer smo i to rekli u tekstovima - Press).
A, i nema šta da se 'raspravlja'....kad sve lepo piše.relja":aiuki92t je napisao(la):Evropska banka za obnovu i razvoj kreditira izgradnju mosta preko Save
Ukupna vrednost izgradnje ovog mosta sa prilaznim saobraćajnicama i petljama koštaće oko 161.000 evra, od čega će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 87.900.000 evra, dok će Evropska agencija za rekonstukciju pomoći sa 3.000.000 evra.
Sama izgradnja mosta koštaće između 80 i 90 miliona evra.
A ovo "Shvati da nema smisla i dalje 'raspravljati'..." necu da komentarisem.
Meni na ovim slikama , ali apsolutno nista nije jasno sta je s koje strane i sta je sta? jel bi mogao neko da mi pomogne?dragan":8nsbmx0y je napisao(la):............................................................................................
Malo detalja o ovom konkursu:
DRUŠTVO ARHITEKATA BEOGRADA
DRUŠTVO URBANISTA BEOGRADA
Objavljuju rezultate opšteg javnog i pozivnog anonimnog
KONKURSA
za izradu 'Idejnog saobracajnog rešenja saobracajnice Unutrašnjeg Magistralnog Poluprstena (UMP)
od stadiona Partizan do cvora u Ustanickoj ulici, za deo sektora III i IV, u Beogradu,
sa idejnim arhitektonsko-urbanistickim rešenjem leve i desne zone unutar koridora UMPa' i
izbor izvodaca idejnog projekta.
PRVU NAGRADU : Ugovor sa Investitorom za izradu idejnog projekta
dobio je rad sa autorskom šifrom '11117'
MAŠINOPROJEKT KOPRING a.d., Beograd
Kazem grozota jer mrzim da se stalno ponavljam - mislim da je most zbog svojih dimenzija monstruozan. Danas sam bio na keju kod bloka 70. Kad se pogleda ka mestu gde ce da bude most, u daljini moze da se sasvim jasno vidi i Hram Sv. Save, stubovi Novog zeleznickog mosta su taman visoki do ivice horizonta, a kad sam u tom smirujucem ambijentu rekez amislio taj pilon koji je visi cetiri puta, sa kojeg se sire sajle, prosto se zgozio. Zato kazem - grozota.Igor":211mu39z je napisao(la):Stvarno relja de nadje tako jaku rec "grozota" pa zar ti se ni malo ne svidja.