Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

JT koliko je ovo komplikovano i jos plus ucinjeno dodatno komplikovanim zbog ***ne pruge. Nemam reci. Stvarno nam se ne da. Em nemamo para, em pravimo gluposti - pa onda zbog toga imamo jos manje para...

Ko ti rekao da nemamo para? ;) Krcati smo ko brod te Mmf,Ebrd,Rusija,Kina,Kuvajt..samo čekaju projekte.. :violina:

vucko":1qqqw4pp je napisao(la):
Samo jedan tunel-pasarelica do stanice na polu nivou i kao bombonica bi bilo.Skoro kao avio most!

A stanica NBG obavezno da ima stakleni krov :kk:

Pa ja bi bukvalno pripojio ta 2 koloseka LRT stajalista zeleznickoj stanici Novi Beograd kako bi se dobila jedna ista celina. Metro-i bi bukvalno pristajali u stanicu Novi Beograd.

Naravno sve to pokriveno staklenim krovom :kk:

To je odmah izvodljivo,jer se sve projektuje u vezi mosta na Adi po principu,"projektuj i izvedi" :kafa:

Zna li se kada ce skinuti one skele sa pilona?Ovo se bas oduzilo...

Evo ovde se vidi jos koliko imaju da skinu:

dscf7011.jpg

dscf7012.jpg

Za punu velicinu:

http://img403.imageshack.us/img403/135/dscf7011.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/5762/dscf7012.jpg

LUCAS":31gjzqmg je napisao(la):
I sve ovo treba da bude gotovo za 60-tak dana i jos u funkciji? Aiiiiiiii! :shok:

Oko 11 sam prošao tuda, i moj utisak je bio:

"ovo će biti završeno za manje od dva meseca" :)

relja":1h44zgr4 je napisao(la):
LUCAS":1h44zgr4 je napisao(la):
I sve ovo treba da bude gotovo za 60-tak dana i jos u funkciji? Aiiiiiiii! :shok:

Letos kad sam video dokle je stiglo i sta se uradilo bio sam impresioniran, ali na pitanje da li ej moguce zavrsiti petlju i NBgd stranu do Decembra i pustiti sve to da radi, pomislih - Nema sanse, jeste brzo ali ima jaaaako puno detalja, ali sad kad gledam ove slike, ne mogu da verujem! E da nam tako sve ide kao ovaj most gde bi nam bio kraj.

Mada kad malo bolje razmislim, kad nam drugi "komanduje" znamo sta radimo! Verovatno je to razlika.

U svakom slucaju izgleda dobro. :kk:

LUCAS":1jvsln88 je napisao(la):
Mada kad malo bolje razmislim, kad nam drugi "komanduje" znamo sta radimo! Verovatno je to razlika

Mislim da nije to u pitanju, vec smo se za ovaj projekat dobro organizovali i postupili ozbiljno, sto skoro nikad nije slucaj za ostale projekte.

spatiotecte":1uuw3xsm je napisao(la):
LUCAS":1uuw3xsm je napisao(la):
Mada kad malo bolje razmislim, kad nam drugi "komanduje" znamo sta radimo! Verovatno je to razlika

Mislim da nije to u pitanju, vec smo se za ovaj projekat dobro organizovali i postupili ozbiljno, sto skoro nikad nije slucaj za ostale projekte.

Mdaa! Samo tako ispada, ali uzimajuci u obzir komentare koji su pisani po ovom forumu rekao bih ipak, da nam treba neko drugi, vec provereni, za sve sto se radi, da nas organizuje, a mozda cak i oci da nam otvori, jer smo mi strucnjaci u svemu, samo smo se stalno nesto spoticali. Naravno, istorijske cinjenice su nam bile prepreke.

Mogao bih jos sto sta da dodam, ali to nije tema ovoga foruma, te se izvinjavam onima koji su se nasli pogodjeni mojim sarkazmom.

Nije vazno, most je lep i preko potreban Beogradu i jedva cekam da ga vidim u funkciji. :vops:

Овај форум и неки инсајдери који су писали на овој теми су доказ да су наши људи способни за ово.Мене од свега највише импресионира петља Радничка коју ради МБА Миљковић.

Iskreno mislim da je Djilas napravio od ovog mosta bitku za svoj drugi mandat i da je zato preuzeo sve mere kako bi pokazao javnosti da na jednom grandioznom projektu u Srbiji moze sve da se uradi u roku. (naravno u tu pricu su nazalost usla i dodatna zaduzivanja) ali kolko tolko je ispostovao svoju rec kad je u pitanju "rok". Za cenu cu se sloziti da je za nase danasnje prilike ipak malo visoka cena kad se sve skupi.

Ako se izbori da nas grad dobije teski metro, onda ce stvarno zasluziti drugi mandat, samo se nadam da nece da poklekne i da mu uvale LRT.

Izvinjavam se sto spominjem politiku ovde ali kad je rec o ovom mostu ona je nazalost jako povezana sa njegovom izgradnjom...

2012":3usqajj8 je napisao(la):
To je odmah izvodljivo,jer se sve projektuje u vezi mosta na Adi po principu,"projektuj i izvedi" :kafa:
...познатом као салвет-пројектовање.
relja":3usqajj8 je napisao(la):

Ма не брини, узеће ако треба још који кредит да би било готово на време. :kafa:

Delija":r67jmtki je napisao(la):
Овај форум и неки инсајдери који су писали на овој теми су доказ да су наши људи способни за ово.Мене од свега највише импресионира петља Радничка коју ради МБА Миљковић.

Kompletnu petlju Radnička gradi PORR, a MBA Miljković radi na gradilištu faze 1C, odnosno na povezivanju te petlje sa nadvožnjacima koji dolaze od raskrsnice kod hipodroma (koju su oni takođe gradili). Gradilište faze 1C se vidi na ovoj slici Velikog Vracara:

img2433v.jpg

Мени је човек запослен у МБА рекао другачије.Можда сам га погрешно разумео...

Nema šanse da završe do Nove Godine.
- Pogledaj koliko ima još radova na konstrukciji - nema puno ali ih ima
- Posle poslednjeg betoniranja mora da prođe dovoljno vremena da beton dostigne čvrstoću koja je zahtevana (nisam primetio da greju).
- Treba odraditi hidroizolaciju
- asfaltiranje je brzo i obeležavanje ali to je tek kad je sve prethodno gotovo....
Nema šanse

Sistem Milos Obrenovic,rekao je majstorima ako lose rade da ce visiti sa onog platana kod Milosevog Konaka na topcideru.Tako ce i ovi radnici da vise sa Djilasovog pilona na mostu ako ne odrade radove do 15.decembra.Mislim da im ne treba dodatna inspiracija ;)

Milos Obrenovic kerece da pravi sabornu crkvu a prekoputa ekipa pravi vjesala pita glavni majstor milosa a cemu to ako crkva nebude dobra da znas sta ti sleduje Saborna crkva i dan danas stoji :kafa: pouka price tito je koristio isti princip prilikom pravljenja gazele pa vi zakljucite :laugh:

spatiotecte":b616o8u8 je napisao(la):
Iskreno mislim da je Djilas napravio od ovog mosta bitku za svoj drugi mandat i da je zato preuzeo sve mere kako bi pokazao javnosti da na jednom grandioznom projektu u Srbiji moze sve da se uradi u roku. (naravno u tu pricu su nazalost usla i dodatna zaduzivanja) ali kolko tolko je ispostovao svoju rec kad je u pitanju "rok". Za cenu cu se sloziti da je za nase danasnje prilike ipak malo visoka cena kad se sve skupi.

Ako se izbori da nas grad dobije teski metro, onda ce stvarno zasluziti drugi mandat, samo se nadam da nece da poklekne i da mu uvale LRT.

Izvinjavam se sto spominjem politiku ovde ali kad je rec o ovom mostu ona je nazalost jako povezana sa njegovom izgradnjom...

O Djilasu stvarno nemam negativno misljenje koje imam o ostatku DSa, a o ostatku politicke "elite" da i ne govorim. ALI, ako je stvarno ozbiljan po pitanju metroa, svaki EVRO kapaciteta da se grad zaduzi je od ogromnog znacaja. Tako da ove egzibicije sa dodatnim placanjem (citaj zaduzivanjem) samo da bi se ubrzali radovi (pa jos u iskljucivo politicko-izborne svrhe) je veliko razocarenje :bash:

Vrh