Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Svrha metalnog vrha je najverovatnije cista estetika, sve bi bilo ok da prati tj nastavlja konturu pilona u punom njenom obliku sto nije slucaj i zato bode oci.

Rocket.jpg

Nadam se da ćemo od srede dobiti još poneku božiju sliku (copyright V. Vracar), rezervisao sam već sedišta sa te strane, a ako kojim slučajem odleti ka severu, onda nam sleduje obilaznica DOB-BAT. A najbolje bi bilo oba.....

прошао сада када сам ишао на Аду, има радника, ради се. на рскрпетљи ка Пожешкој двојица у некој машини као нешто радили

oplata lagan o klizi preko podvožnjaka a onda i preko nadvožnjaka. mislim da će za jedno metar i po dana most spojiti sa raskrpetljom. brzina radova je impresivna.

Mene smorise zuti autobusi.Prosto je zuta boja odvratna za buseve kao i narandzasta za trole.

Ontopic fino ovo napreduje.sto je i razumljivo posto batalise deo ka pozeskoj za sledecu godinu.

vucko":3oo49ji5 je napisao(la):
Ontopic fino ovo napreduje.sto je i razumljivo posto batalise deo ka pozeskoj za sledecu godinu.

Izgleda da se i tu nešto dešava. Ponovo je počelo bušenje šipova za noseće stubove. Sigurno se ceo posao neće završiti ove godine zbog velike pauze, ali dobar deo poslova bi mogao da se odradi do kraja godine, a ostatak do izbora.

meni, koji toliko pridaje znacaj na estetiku, je jutros pukao film.

guzve na sajmu, tj. jos od Cukaricke Padine su nepodnosljive.
i uopste me vise ne zanima kako izgleda pilon, vec samo zelim da zavrse most.

brojim dane da ga puste u promet, ovako ne moze vise.
ovako pola dana provedemo u kolima ili busu, sve jedno.

Šta se žališ, imaš dovoljno vremena da uživaš u velelepnom i monumentalnom simbolu svako jutro. U stvari, mislim da je pilon sam odgovoran za tolike gužve jer ljudi uspore i bulje u njega, maštaju kako će jednog dana ići preko...
možete li da zamislite tek gužve kad puste most pa ljudi krenu da zastaju pored pilona, slikaju se :laugh: :violina:

Radovi na pristupnim saobraćajnicama intenzivno se nastavljaju, pa hajde da ih i mi u tom ritmu ispratimo :p .
Na silaznoj rampi ka Adi kompletiraju se bočne strane i montiraju barijere oko kolovoza:

Nije mi jasno jedino da li sa leve strane barijere ima mesta i za pešačku i biciklističku stazu?! Rekao bih da je tesno... :/

U velikom delu kompletirana je i rampa iz pravca sajma:

Naravno sledi armiranje i izlivanje gornje saobraćajne ploče:

Na prvi pogled rampa izgleda jako strmo:

međutim nagib je isti kao na postojećem toboganu:

i jedina je razlika što tobogan ranije dostiže svoj maksimum a rampa produžava do visine mosta:

Veliki Vracar":65xza18t je napisao(la):
Nije mi jasno jedino da li sa leve strane barijere ima mesta i za pešačku i biciklističku stazu?! Rekao bih da je tesno... :/

Ценим да са леве стране тек требају да се додају они полупрефабриковани елементи.Видиш да је са те стране још увек импровизована дрвена ограда.

Na pilonu je demontiran najviši oslonac nekadašnjeg krana:

ali su ostali ožiljci koje će valjda sanirati narednih dana:

a naravno tu su i preostali ankeri tako da ima još posla oko doterivanja pilona:

Nadvožnjaci petlje Radnička napreduju ka cilju:

i veoma su blizu mostu:

krenuli su stubovi i s druge strane tobogana:

a raščišćen je i prostor na mestu nekadašnje platforme za naguravanje:

Visina oplate nadvožnjaka je dovoljna da se saobraćaj po toboganu nesmetano odvija u toku radova:

čak se čini da će konstrukcija proći i preko uličnih svetiljki na toboganu:

(pa kad je viša i od Beograđanke :p )

zaista rade brzo i koordinisano na mnogo pozicija na ovom gradilištu:

Vrh