Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

vucko":5xsdvbgc je napisao(la):
Milanche rece da su mu rekli na gradilistu da ce pesacka ograda biti od grafita da bi se ustedelo.
Izvinjavam se na glupom pitanju, a šta mu dođe 'grafit' u žargonu? Obićan crni čelik ili šta? Ako je čelik, on nije ništa lakši od inoksnog, samo jeftiniji.

Most rasterećenja?? Neko je bio naduvan. :cool:

Dakle, svi ovi predlozi su katastrofa. Ada se i ne pominje, da ne pričam o rodama, čapljama i ostaloj pernatoj živini... :laugh:

Veliki Vracar":20itd6jp je napisao(la):
Михаило":20itd6jp je napisao(la):
Неко је поменуо дилетационе спојнице... Тога на овом мосту очигледно нема, нити ће их бити... Било би лепо да неко стручан објасни како ће мост да "упија" промену дужине, пре свега челичног, главног распона...

Logično je sledeće - dilataciona spojnica će postojati na početku bočnog raspona, na stubu br.1 prema petlji J.Gagarina. Bočni raspon će ostati na kliznim ležajima po kojima se sada nagurava, tako da će on svojim pomeranjem preuzimati i promene dužine glavnog raspona usled temperaturnih kolebanja.
Ух, не знам баш колико је то могуће. Делује ми да је бочни распон претежак да би осцилације дужине главног распона могле да га помере. А с обзиром да има нагиб, константно би тежио да растегли главни распон, а не знам колико би то он могао да трпи :|

Колико су тужни предлози, то је језиво. Пре свега, могуће је да су намештени.
Јер, интересантно је да су прва два места политичари, који су доказано најмање омиљена групација људи. Друго, баш та два назива је предлозио Борис Тадић....занимљиво.

Назвати мост по Зорану Ђинђићу је директно ругање њему самом и сећању на њега, јер, као што сви знамо, он се залагао за метро мост, а Мост на Ади је гробар метроа. Значи гробару Зоранове идеје дати Зораново име. Па то је ван здравог разума. Или је народ невиђено глуп. Зато и заслужује овакву власт.

И Ненад Богдановић. Па ко се од млађе популације њега уопште сећа, као битног градоначелника? Осећам да половина шетача нема ни појма ко је он.

Смешно и јадно.

Bobb":1mw84if4 je napisao(la):
vucko":1mw84if4 je napisao(la):
Milanche rece da su mu rekli na gradilistu da ce pesacka ograda biti od grafita da bi se ustedelo.
Izvinjavam se na glupom pitanju, a šta mu dođe 'grafit' u žargonu? Obićan crni čelik ili šta? Ako je čelik, on nije ništa lakši od inoksnog, samo jeftiniji.

Most rasterećenja?? Neko je bio naduvan. :cool:

Dakle, svi ovi predlozi su katastrofa. Ada se i ne pominje, da ne pričam o rodama, čapljama i ostaloj pernatoj živini... :laugh:

Valjda je mislio na ugljenični čelik.

A za ime, u samom tekstu se navodi:

Pored aktuelnih predloga Harfa, Beogradska harfa i Dr Rajs, na papirima za glasanje najčešće su se našli jednostavno Most na Adi, predlog Borisa Tadića Most Zorana i Nenada po ubijenom premijeru Đinđiću i pokojnom gradonačelniku Bogdanoviću i, očekivano odmah do Gazele - Žirafa.

Ko predlaže "žirafu" verovatno nije video most, a ko predlaže "harfu" a video je most verovatno ne zna kako izgleda harfa :)

stf":3fz995gq je napisao(la):
И Ненад Богдановић. Па ко се од млађе популације њега уопште сећа, као битног градоначелника? Осећам да половина шетача нема ни појма ко је он.

Oni koji su morali da posluju sa njim.

stf":192pl2z5 je napisao(la):
Колико су тужни предлози, то је језиво. Пре свега, могуће је да су намештени.
Јер, интересантно је да су прва два места политичари, који су доказано најмање омиљена групација људи. Друго, баш та два назива је предлозио Борис Тадић....занимљиво.

Назвати мост по Зорану Ђинђићу је директно ругање њему самом и сећању на њега, јер, као што сви знамо, он се залагао за метро мост, а Мост на Ади је гробар метроа. Значи гробару Зоранове идеје дати Зораново име. Па то је ван здравог разума. Или је народ невиђено глуп. Зато и заслужује овакву власт.

Смешно и јадно.
Skoro sigurno su te politicke predloge ubacili podmladci,znam nekoga ko je bio u poseti mosta oba dana po zadatku da pravi guzvu,a glasao je oba dana sa identicnim predlogom pogadjas i kojim ;)

Lepo nek naprave glasanje kada se bude zavrsavao most na sajtu grada,pa od 10-15 ponudjenih nek pobedi onaj za koga glasa najvise gradjana.

Nesto slicno je i bilo kada se glasalo za izgled mosta,sto je po meni bila lazna demokratija jer su tako dobili jos jedan argument da grade most sa pilonom i kablovima.Jer,naravno da ce siroke narodne mase da glasaju za nesto sto izgleda najmonumentalnije neshvatajuci da to i kosta vise nego neko estetki manje atraktivno resenje ali sa istim saobracajnim karakteristikama+stanicom tramvaja na mostu :/

Kakva karbonska vlakna, pa nismo japanci. To je skuplje i od inoxa i svega ostalog. Moguće da je u pitanju čelik sa većim procentom grafita, ali nema logike da ga korsite za pešaku ogradu jer je on mnogo čvršći i skuplji od standardnog.

Elem, teško da će postići istovremeno i lakšu i jeftiniju ogradu, ako žele da zadrže probližnu čvrstoću...

nije toliko strasno bobb nemoj da mesas carbon Nano fibre sa obicnim carbon fibre, prvi je i dalje izuzetno skup i ne koristi se mnogo (cak se koristi ponekad i u nakitu)

@Vucko
@@@
Najčešći predlozi građana
▶ Zoran Đinđić
▶ Nenad Bogdanović
▶ Patrijarh Pavle
▶ Nikola Tesla
▶ Novak Đoković
▶ Dragan Đilas
@@@

Trep,trep, trep...
Moracu ili da idem kod opticara da mi napravi naocare, jer ne znam da li da verujem ocima. Ili kod hirurga da mi umesto mozga ugradi progamatro za ves masinu, pa da mi bude lakse ovakve stvari da prihvatim.
Imam idej u kako da se nazove most.

Zaduzbina Nenozodrondjila Pavla!

P.S.
A da mi sami sprovedemo internet anketu?

:laugh: :laugh: :laugh:
zuper
Samo pazi kad ti budu ugrađivali programator da bude made in germany, ovi italijanski znaju vrlo često da riknjavaju.

Šta vas to čudi, pa Srbima je kult ličnosti kamen oko vrata već vekovima. Nadam se da će Ada ipak da pobedi, jer su sve alternative u najmanju ruku problematične. Čak i dr Rajs bi povukao gomilu pritužbi od raznih pametnjakovića...

Mislim da bi Arcijev most bas zvucao zanmljivo i znam da cak ni turbonacionalisti cene njega.

vucko":2hfbfbbp je napisao(la):
Najcesci predlozi za ime mosta od gradjana koji su presli most

Najčešći predlozi građana
.....

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/...postao-omiljeno-gradsko-setaliste/10544.phtml
obrisah sve predloge od kojih se nekih ježim ali mi ostaje nada da će pamet i poštenje da preovladaju.
Eto moglo bi da uz prolećne izbore o istom trošku ide i glasanje za ime mosta... pa šta većina odluči.... Nemam pojma samo kako doći do poštene liste predloga a da 3/4 predloga ne budu političari ( :rant: )

A realno, bespotrebno je tražiti ime, kad je ono već tu...još od 200.4 godine kada je i počela cela priča o ovom mostu...Ada...most preko Ade...Adin most...sve ovo ostalo mi nekako ne ide kao ime...Naravno, voleo bih kada bi se zvao po Tesli ili Pavlu, ali ne štima nekako :D

misliš Beobuilderi :kk:
pa i mi smo dobrim delom Beograđani, a još i dođemo kao savet mudraca (da nekažem staraca) tako da bi sasvim korektno bilo da nam daju priliku ;)

A koliko ce ta ograda da bude visoka da zadrzi nekog biciklistu pri nekom sudaru sa, recimo, nekim neopreznim pesakom? Svasta ce tu biti moguce pogotovo u pocetku ako ljudima bude interesantno da predju peske radi panorame...

Pa nadam se da je viša od one na Brankovom...Pre par godina sam imao sudar sa drugim biciklistom na Branku...preleteo sam i njega i njegov bajs i pukom srećom nisam preleteo i ogradu...

Ronche":9fy6124v je napisao(la):
Pa nadam se da je viša od one na Brankovom...Pre par godina sam imao sudar sa drugim biciklistom na Branku...preleteo sam i njega i njegov bajs i pukom srećom nisam preleteo i ogradu...

JAO tek ta ograda na Brankovom mostu je ZASTRASUJUCA! Ako si na biciklu i ides oko nekog pesaka, da malo skrene u stranu a prolazis ga sa strane do ograde, letis pravo dole. Jeza :shok:

Vise puta sam tu prelazio i svaki put se jako neprijatno osecao bas zbog ovoga sto kazes, sreca, sreca, sreca pa nisi sleteo dole. Uhhhh

Moji skromni prijedlozi za ime:
1) Most 141 trougla [4x20 trouglova kabl pilon + 2x20 kabl-kabl sa iste strane + 20 tr. kabl-kabl na suprotnim stranama + 1 tr. nogari pilona]
2) Most preko (Ade) Romanije [Ciganlija je politički nekorektno]

Da bude sasvim jasno - nije moj predlog, ali je najbolji koji sam do sada čuo: Carski most.
Iza mosta je petlja kod Careve Ćuprije i baš prema njoj i veliki most zaslužuje ime Carski.
Time se izbegava svaka politizacija (ne misli se na nekog baš određenog cara), nema političara (naaajgora varijanta), pa onda nema one silne flore, faune, muzike, Đilasa, umetnika, naučnika itd.
Eto, ja rekoh svoje, a Đilas neka vidi šta će i kako će, mada sudeći po partijskoj vojsci koja je po partijskoj direktivi špartala preko mosta tamo-amo ceo vikend i ubacivala u one kutije naizmenično Zoran-Nenad, bojim se da je stvar možda već rešena...

krkan1":28w782o6 je napisao(la):
Most preko (Ade) Romanije [Ciganlija je politički nekorektno]

Mala ispravka, naziv Ciganlija je, smatra se, nastao od keltskih toponima singa i lia, ostrvo i podvodno zemljište (tako nešto... ne mogu sada tačno da se setim).

Singalija je vremenom u govoru i prepisci postala Ciganlija. Dakle, nema baš veze sa Romanima, a ni Romima ;)

Skinuse danas onu belu reklamu sa vrha pilona ..... mozda to treba nesto da znaci :cool:

Vrh