varos kapija
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.10.2007.
- Pohvaljen
- 2.324
Da li se zna koje ce autobuske linije ici preko mosta?
Zatvara se most preko Ade zbog radova, moguće gužve na ostalim mostovima
Pešaci koji će narednih nedelja moći da prelaze Brankov most
BEOGRAD, 15. avgust 2011, (Njuz) – Beograđani i političari koji su ovog vikenda prelazili sa Banovog Brda na Novi Beograd ili obrnuto, preko novog mosta na Adi, ponovo će se suočiti sa gužvama, jer se most zatvara zbog najavljenih radova.
Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvoreno svih šest saobraćajnih traka, tako da će oko 30 hiljada ljudi koji su svakodnevno planirali da ga prepešače morati da se upute preko Brankovog mosta, Starog savskog mosta, dok će biti poželjno da izbegavaju Gazelu na kojoj su takođe radovi u toku.
Zamenik zamenika načelnika saobraćajne policije Ranko Balaban poručio je nervoznim vozačima da će saobraćajna policija i dalje činiti sve što je u njenim moćima da gužvu prebaci na ona mesta u gradu gde je inače nema.
- Saobraćajna policija preduzeće sve potrebne mere, i poslati službena lica na sve raskrsnice gde semafori regulišu saobraćaj, kako bi se gužve prebacile na ta čvorišta. Vozače molimo za strpljenje i razumevanje, jer nisu baš svi saobraćajci toliko umešni u pravljenju gužve na raskrsnicama – objašnjava Balaban.
Izvođač radova, JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve građane koji su imali želju da prepešače preko mosta, a pogotovu penzionere koji nisu u tome uspeli, da ne prave gužvu ispred mosta na Adi, koji Begrađani već nezvanično zovu „Harfa“, i tako ometaju radnike, već da do ponovnog otvaranja, koriste i levu i desnu stranu Brankovog mosta.
Taj most, kažu stručnjaci, nudi podjednak fizički napor prilikom pešačenja u smeru ka centru grada, koji bi ljudi uložili za prelazak preko njegovog mlađeg i dužeg brata, baš zbog nagiba sa novobeogradske strane.
Uroš Bogdanović
GSP nema ništa sa izradom plana linija, uvođenjem i ukidanjem istih, oni samo ćute i voze.Ronche":22gs5qfa je napisao(la):Za sada ne, a kako stvari stoje, GSP će verovatno izjaviti da nije bio zvaničnim putem obavešten na vreme o novom mostu, te s toga nije imao dovoljno vremena da izradi plan izmene nekih linija ili eventualno uvođenje novih koje bi išle preko mosta...
Ronche":qds88a38 je napisao(la):Izivnjavam se, lapsus gledo sam nešto na gsp-ovom sajtu dok sam kucao post xD
Хакнули га Турци :lol:relja":2gycxyvh je napisao(la):Sasvim sigurno nisi bio na sajtu Direkcije. Ima link na sajtu GSP (pri dnu)
http://www.gsp.rs/naslovna.htm
Zuma":2d5v4ap9 je napisao(la):Zbog toga se i kod imenovanja novog mosta na Adi treba manuti ostataka ideološke države u kojoj uvek postoji minimalno jedna grupa koja ima stalne ambicije da neku drugu grupu nešto poučava i potseća protiv njihove volje. To ne znači da ne treba propagirati prave vrednosti niti poučavati narod. Naravno da treba, ali ne pogrešnim metodama, izmenom jezika kroz davanje ideološki nabijenih imena svakodnevnim objektima, i nikako ne korišćenjem prislile koja je u takvoj praksu neizbežna. Onaj ko se ne slaže sa implikacijama nekog političkog imena ne može ostvariti svoje pravo na političko neslaganje korišćenjem drugog imena jer ga niko ne bi razumeo. Jezik treba da bude samo neutralno sredstvo jasne komunikacije i pomoć jasnom mišljenju, ništa drugo ne treba gurati u njega.
Da ponovim, moj predlog je most koji se zove Ada. On je na Adi Ciganliji, pa je njegova najbolja oznaka onda prosto most Ada. To bi trebalo da ispunjava sve spomenute uslove.
mradulovic":vnl7bptv je napisao(la):LUCAS":vnl7bptv je napisao(la):mradulovic":vnl7bptv je napisao(la):Ovakav izbor naziva je skandalozan i uzasavajuc. Ne bi me zacudilo i da je namesten, jer se iza cele te akcije najvishe krije lokalno omladinsko krilo Demokratske stranke, koja je na vlasti u Novom Beogradu.
Uzasna mi je sama pomisao da se ime mostu daje po imenu nekih kontraverznih politicara iz poslednjih par godina, od kojih se ne zna koji je bio gori. Ako se dotichne lichnosti velicaju kao istinske demokrate onda ni njima samima ne bi smetalo da se most zove, barem, Gradjanski most ili Most gradjana Beograda, jer su na kraju oni ti koji ce da plate taj most kroz dodatne namete. Ako vec ne mogu nikako da izbegnu neke politicke, demagoske prizvuke u nazivu mosta.
A sto je skandalozan? Pa zar nije to JAVNI izbor? Nemam veze sa Demokratskom strankom ali kakve sve to veze ima sa izborom imena i sto se stranacka politika mora mesati u ovu celu lakrdiju oko imena? Nesto se nesecam da smo birali imena za Brankov most ili za Gazelu? A i da jesmo mogu samo misliti kako je bilo u tadasnje vreme.
Brankov most je bio nezvanichan naziv mosta koji se do pada SFRJ zvao Most Bratstva i Jedinstva. Nakon pada Jugoslavije samo je prihvacen naziv koji se sam odomacio, godinama ranije, jer je bilo najlakshe i logichno. Takodje, uzimati naziv Gazele kao argument je glupo jer to ime je ocigledno (zbog forme mosta) i sto je najvaznije - nepoliticko - i to u vreme kada se sve zvalo po nekom narodnom heroju koji je 41ve ubio 3,4 Nemca ili po Titu. Ako za vreme komunizma nismo koristili svaku priliku da od necega napravimo jeftin politicki profit, zasto to radimo u "demokratskoj epohi". E zato je skandalozno.
Plusić za literalni sastav, ali ipak ga pretera. Ne znam o kakvim vizuelnim preprekama pričaš koje će biti kasnije a sad ih nema, sem ograde, ali ipak završen objekat koji je u funkciji i živi je sasvim drugi i puniji osećaj nego nezavršen, nedorečen, mrtav objekat.Zuma":1ufvsiq0 je napisao(la):To ste mogli videti, sada, ovaj put, i nikada više.
vrlenija":24u99lf1 je napisao(la):Ne osuđujem što je skup jer lepota i zadovoljstva koštaju.
Takođe ne bih imao ništa protiv i da je donesena odluka da se umesto veličanstvenosti ide na uštedu jer ne zna se gde smo šuplji.
Na sreću nije bilo na meni da odlučim jer ne znam šta bih odlučio, ali sam sada zadovoljan izborom.
naravno da jesam, ali očigledno sam zakasnio. Trebao sam mnogo ranije da lobiram da bi se 'primilo' u narodu do sad. Mozda bi se tad i pojavila na spisku, umesto žirafe... :|pufna69":1meqqm3u je napisao(la):nadam se da je @bobb upisao "caplju" kao predlog... ipak je njegova ideja pa bi bilo u redu da je on i prijavi
Zuma":1ebopf5o je napisao(la):- Otvaranje mosta za publiku:
Vrlo inteligentan potez. Primarni motiv je bez sumnje politicka promocija, ali ovo je nemoguce argumentovano kritikovati....
... To ste mogli videti, sada, ovaj put, i nikada više.
Bobb":3ad0p172 je napisao(la):A može li ova?
'Lakše je Metrou proći kroz iglene uši, nego li neverniku ući u Carstvo Nebesko' :laugh:
razgradjevinar":1ip894eq je napisao(la):