nostradamus
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 09.06.2011.
- Pohvaljen
- 13
kada montiraju, konacno, tu kupolu? :bash: ne mogu da iscekam
Не мислиш добро уопште! Има толико места на којима си могао да се информишеш о шиљку на врху, од чега ће бити, када и како ће бити постављен (све си то могао да нађеш било на званичном сајту моста, било на овом форуму, гуглу, хиљаду и једној вести итд).grado":rzfebk76 je napisao(la):Pa izgleda da sam ja ipak u pravu.
Pogledajte sliku 9.080 na strani 364. Ako je ovo gore najgornji deo, jasno se vidi da tu nema nikakvog šiljka već jedna rupa prečnika oko metar ipo. A oplata će sve to još malo da zadeblja.
Mislim da i ne može da bude šiljak jer tu mora da se montira gomila džidža bidža tipa nekoliko gromobrana, signalni uređaji, možda neka vojna antena, a može i ona obična loga 3 (da čuvari imaju dobar signal dole u kućici gde gledaju tv).
Dakle, ipak vidikovac, ali samo za odabrane. Btw, tražim posao u službi održavanja mosta.
MaRkOs":pcdc3ztu je napisao(la):pa zar ne rekose 8.8? Mozda kupola do tada? :/
Simba":3h04rszd je napisao(la):Jel može samo neko da mi kao laiku objasni na šta se oslanja segemnt T2 koji je spojen sa bočnim rasponom? Na tom segmentu nema ni sajli, a ispod njega nema ni bilo kakvog nosećeg stuba. Gde se ovde prenosi opterećenje?
blagoje":1fd0vbfe je napisao(la):Simba":1fd0vbfe je napisao(la):Jel može samo neko da mi kao laiku objasni na šta se oslanja segemnt T2 koji je spojen sa bočnim rasponom? Na tom segmentu nema ni sajli, a ispod njega nema ni bilo kakvog nosećeg stuba. Gde se ovde prenosi opterećenje?
Čelični segment T2 je armaturom povezan sa bočnim rasponom, a zatim je spoj zaliven betonom.
Simba":3lth8w3y je napisao(la):Pitao sam i zato što me zanimalo da li će M21 samo da zavare sa T2 ili bi spoj jedne i druge strane mosta trebalo da izgleda drugačije? Da li na ovom mostu postoje neke posebne spojnice gde se dve strane spajaju? Ipak će zbog promena u temperaturi dolaziti do širenja i skupljanja onog čelika. Kako se ovde te promene nivelišu?