Михаило":20bml4wn je napisao(la):Не мислиш добро уопште! Има толико места на којима си могао да се информишеш о шиљку на врху, од чега ће бити, када и како ће бити постављен (све си то могао да нађеш било на званичном сајту моста, било на овом форуму, гуглу, хиљаду и једној вести итд).grado":20bml4wn je napisao(la):Pa izgleda da sam ja ipak u pravu.
Pogledajte sliku 9.080 na strani 364. Ako je ovo gore najgornji deo, jasno se vidi da tu nema nikakvog šiljka već jedna rupa prečnika oko metar ipo. A oplata će sve to još malo da zadeblja.
Mislim da i ne može da bude šiljak jer tu mora da se montira gomila džidža bidža tipa nekoliko gromobrana, signalni uređaji, možda neka vojna antena, a može i ona obična loga 3 (da čuvari imaju dobar signal dole u kućici gde gledaju tv).
Dakle, ipak vidikovac, ali samo za odabrane. Btw, tražim posao u službi održavanja mosta.
Ниси у праву, неће бити никакве терасе, видиковца, шта год, биће шиљак висок 25 метара са оплатом од прохрома.
Veliki Vracar":20bml4wn je napisao(la):Матеја Бељан":20bml4wn je napisao(la):I šta je bilo sa šiljkom? Hoće ostati terasa? Ja sam, čini mi se, i ranije čuo da ne može potpuni šiljak, ali kad se postavi, tih 2-3 metra u prečniku se neće toliko primećivati, nadam se..
Rečenica sa sajta mosta:
Горњих 25м пилона састоје се од нерђајућег челичног врха који је подупрет челичном конструкцијом. Пилон се завршава на висини од 200м, пречником од 1.50м. Крај у облику купе нема конструктивну функцију али даје пилону елегантан и издужен изглед. Он је такође и највећи проводник у Београду и стога је одговарајућим уземљењем заштићен од грома.
http://www.savabridge.com/the_bridge_sb.htm#sapte
Sasvim dovoljno za jednu lepu terasu za sunčanje, na oko 275 mnm.
Mihailo, šta ćemo sad?