Šta je novo?

Unutrašnji Magistralni Poluprsten, Most preko Ade - [Magistrala]

Михаило":20bml4wn je napisao(la):
grado":20bml4wn je napisao(la):
Pa izgleda da sam ja ipak u pravu. :cool:
Pogledajte sliku 9.080 na strani 364. Ako je ovo gore najgornji deo, jasno se vidi da tu nema nikakvog šiljka već jedna rupa prečnika oko metar ipo. A oplata će sve to još malo da zadeblja.
Mislim da i ne može da bude šiljak jer tu mora da se montira gomila džidža bidža tipa nekoliko gromobrana, signalni uređaji, možda neka vojna antena, a može i ona obična loga 3 (da čuvari imaju dobar signal dole u kućici gde gledaju tv).
Dakle, ipak vidikovac, ali samo za odabrane. Btw, tražim posao u službi održavanja mosta. :cool:
Не мислиш добро уопште! Има толико места на којима си могао да се информишеш о шиљку на врху, од чега ће бити, када и како ће бити постављен (све си то могао да нађеш било на званичном сајту моста, било на овом форуму, гуглу, хиљаду и једној вести итд).
Ниси у праву, неће бити никакве терасе, видиковца, шта год, биће шиљак висок 25 метара са оплатом од прохрома.
Veliki Vracar":20bml4wn je napisao(la):
Матеја Бељан":20bml4wn je napisao(la):
I šta je bilo sa šiljkom? Hoće ostati terasa? Ja sam, čini mi se, i ranije čuo da ne može potpuni šiljak, ali kad se postavi, tih 2-3 metra u prečniku se neće toliko primećivati, nadam se.. :)

Rečenica sa sajta mosta:

Горњих 25м пилона састоје се од нерђајућег челичног врха који је подупрет челичном конструкцијом. Пилон се завршава на висини од 200м, пречником од 1.50м. Крај у облику купе нема конструктивну функцију али даје пилону елегантан и издужен изглед. Он је такође и највећи проводник у Београду и стога је одговарајућим уземљењем заштићен од грома.

http://www.savabridge.com/the_bridge_sb.htm#sapte

Sasvim dovoljno za jednu lepu terasu za sunčanje, na oko 275 mnm.
Mihailo, šta ćemo sad? :p

Pa dobro, prečnik od metar ipo i nije nikakva terasa, već je potrebno zbog nekog održavanja, signalne lampe i slično. Na tu visinu iz daljine to će i izgledati kao šiljak.

Pa nisam mislio na terasu za restoran. Pitanje je bilo da li će biti igla ili ne. Šiljak je kada pipneš pa se nabodeš, ajde neka bude i šipka prečnika desetak cm, ali cev prečnika preko jednog metra sigurno nije šiljak, ili makar nije ''potpuni'' šiljak, kako ti ono reče.
Kako će to izgledati odozdo, to je već druga priča, ali igla sigurno neće biti i to će se jasno videti (verovatno će po obodu te male terase biti neka ograda i na njoj gromobrani i signalne lampe).

@grado
Kupa :)

P.S.
Dve slike... Jedna iz Dr Ivana Ribara (od juče), a druga sa TK centra (ružna zgrada iznad Slavije koju je neko pominjao da bi trebalo srušiti), od prošle nedelje. :D
img1428rm.jpg

imag0197q.jpg

Да ли је стварно неко мислио да ће бити буквално оштар шиљак? Нема потребе, одоздо се то не види.

@grado
:p

Al` sad ozbiljno... Zar nismo videli fotografije iz one pančevačke firme gde sklapaju kupu za vrh pilona? Ima tri dela? Dno je najšire (zarubljena kupa), srednji deo je isto zarubljena kupa, a vrh je prava kupa? Ili negde grešim?

Mnogo si grešan Nenade, mnogo... :p
Pogledaj malo bolje taj gornji deo i videćeš da nema vrh.
Jao, jao, most je vrh vrhova, a nema vrh! Nego, imam jednu genijalnu ideju: montirati gore lasere tako da snopovi prate liniju pilona i budu usmereni ka zamišljenom vrhu zarubljene kupe. Tako bi, makar vizuelno, dobili taj toliko željeni šiljak, ali samo noću.

grado":34qyp36v je napisao(la):
Mnogo si grešan Nenade, mnogo... :p
Pogledaj malo bolje taj gornji deo i videćeš da nema vrh.

Pa i gledam.
eko03.jpg

I izgleda mi kao da nisu spojeni svi segmenti koji bi trebali da budu na okupu...

Наравно да то није комплетан "шиљак". Ово са слике има 12-15 метара, од укупно 25. Изгледаће као шиљак и из близине, а камоли са земље. Наравно да ће бити зарубљен на врху, али то ће бити потпуно неприметно. И неће бити никакве терасе ни видиковца, можда само неки отвор за потребе одржавања...

Kartograf":1uhxapo9 je napisao(la):
^^ a taj sajt, beobuild.rs, ko su ti, šta je to? :cool:
To su neki dokolicari koji oko svega sve znaju i guraju nos tamo gde ne treba.Strani spijuni,izdajnici,petokolonasi,sve u svemu otpadnici od naseg savrsenog drustva ;)

Aha,još da im otmemo krticu i skrenemo sa interceptora pa pravo pod Terazije..verovatno bi to nazvali Urbani terorizam..i Beobuild podzemlje :cool: Pravdaćemo da se na Rts opet emituju "Otpisani"

zidar":jbey71w5 je napisao(la):
2012":jbey71w5 je napisao(la):

:cool:

a uskoro ce biti:

"kako predlaze Beobuild Forum..."
"shodno resenju Beobuild Foruma..."
"prateci preporuke Beobuild Foruma..."

:gobb:

:gobb:

Kamo srece da u ovoj zemlji ima vise ovakvih tematskih foruma!

Za sudstvo, skolstvo, zdravstvo, i sve druge oblasti. Da se glas zainteresovanih gradjana, entuzijasta, strucnjaka CUJE i da bude otvorenog dijaloga i kritike, nista bez toga. U drustvu u kome su institucije ili slabe ili korumpirane internet pruza nevidjene mogucnosti. Naravno, svako je pojedinacno slab da bilo sta promeni ali napravi dobar forum, i pre ili kasnije ce to da se cuje. A ako budes uporan, pocece i da igra neku ulogu. Mozda smo svedoci tog procesa?

Da ne govorim o fantasticnoj gradjanskoj inicijativi koja se trenutno odvija u radionici. Mozda ce se jednog dana ovaj forum pominjati kao nesto sto je pokrenulo lavinu gradjanske inicijative i samoorganizovanja?

Na kraju, ako i kako uticaj foruma bude rastao, bice i vise onih koji ce tu dolaziti da manipulisu i mute. Znaci pamet u glavu a d*** uza zid. :D Ali u svakom slucaju, jako je dobro sto se forum sve vise pominje u medijima, bravo za pokretace i moderatore!

grado":3h838vbf je napisao(la):
Neće biti šiljak već okrugla terasa prečnika nekoliko metara....

....Zapravo, možda i bude šiljak, ne sećam se tačno. Mislim da je bila priča da u tom slučaju onda mora da se poveća strmina kape da bi pilon na vrhu završio kao igla....

....Pa izgleda da sam ja ipak u pravu. :cool:
Pogledajte sliku 9.080 na strani 364. Ako je ovo gore najgornji deo, jasno se vidi da tu nema nikakvog šiljka već jedna rupa prečnika oko metar ipo....

....Dakle, ipak vidikovac, ali samo za odabrane. Btw, tražim posao u službi održavanja mosta. :cool: ...

....Pogledaj malo bolje taj gornji deo i videćeš da nema vrh.
Jao, jao, most je vrh vrhova, a nema vrh!....

Dok budeš stajao na "terasi" i uživao u pogledu zapravo ćeš postati taj "šiljak koji (ti) toliko nedostaje"
Specijalna oprema se podrazumeva :p :

JohnyBgood":xpbtdweh je napisao(la):
...Na kraju, ako i kako uticaj foruma bude rastao, bice i vise onih koji ce tu dolaziti da manipulisu i mute. Znaci pamet u glavu a d*** uza zid. :D Ali u svakom slucaju, jako je dobro sto se forum sve vise pominje u medijima, bravo za pokretace i moderatore!

johny skroz se slazem, bravo ljudi i pamet u glavu

Beobuild je važan partner u ostvarivanju ciljeva razvoja Beograda...lepo zvuči! :kafa:

ma begajte :D ne znate ni da mi odgovorite na pitanje kada ce podici vise tu kupolu :violina:

:D :D :D

@Nostradamus,To se nikad ne zna kada će neko da okrene telefon i kaže da je prigodan momenat.. :kafa: pragmatično..
Inače pohvale svim forumašima koji već nekoliko godina aktivno učestvuju u javnoj debati na temu razvoja Beograda.Mnoge su se ideje i i inicijative pokrenule na Beobuildu i realizovale zahvaljujući shvatanju gradske vlasti i opozicije, značaja društvenih mreža i narastajućem uticaju u društvu.
I nastavite da dajete predloge i i nicijative za bolji život u Beogradu vidite da ima odjeka..
Jedino na Beobuildu možete pronaći optimizam, baš kada ste pomislili da nema nade... ;)

Most preko Ade biće spojen 8. avgusta
L.G. | 04. 08. 2011. - 14:55h | Foto: M.Perić

Strane mosta preko Save kod Ade Ciganlije biće spojene u ponedeljak, 8. avgusta.

Tom prilikom biće podignut poslednji čelični segment glavnog raspona mosta, kojim će se spojiti čukarička i novobeogradska strana.

Spajanje će biti obavljeno u popodnevnim satima, a prisustvovaće mu predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Gradnja mosta preko Save započeta je u decembru 2008. godine i, prema najavama, za saobraćaj će biti pušten sredinom decembra 2011.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/269669/Mosta-preko-Ade--bice-spojen-8-avgusta

A hoće li pozvati predstavnike Beobuild Alijanse?.. :kafa:

Da li neko ima neke planove koji pokazuje kako će se biciklistička staza kretati preko novog mosta i da li će se povezati na postojeću biciklističku infrastrukturu koja postoji sa obe strane (kod brodogradilišta na NBG i kod tobogona, preko puta NIS-a). Da li će postojati još neka traka koja će se kretati umpom, da li će povezati biciklističkom stazom topčiderski park preko petlje radnička?(što bi po meni bio pun pogodak)

vucko":1cub4p06 je napisao(la):
Slicica iz brodogradilista

164020_brodogradiliste-vahali-foto-a-stankovic10_origh.jpg

Sad pročitah na Blicovom sajtu:
U brodogradilištu Brod MPS Antonio Bellucci, visok, dugačak 110, širok 14 i visok 7.5 metara, čeka na "krštenje".
To je valjda puna visina, a ne iznad površine vode (dubina gaza+visina iznad vode).
Koliki je klirens ispod bočnog raspona, iznad bazena brodogradilišta?
Da li isto kao ispod Novog železničkog?

Vrh