Ne bih ja ni davao toliku pažnju samoj emisliji, da nije bila bila najavljivana u onom kontekstu.
Ja sam ovde pre par godina i napisao da "neće doći National Geographic ili Discovery" da snimi emisiju o ovom mostu, jer nema bog zna šta da se snimi.
Došli su, a rezultat je površna emisija, bez puno objašnjenja, to se bar slažemo.
Baš zato što sam imao negativan stav, očekivao sam nešto malo studioznije, ali sva "teška" pitanja su jednostano ignorisana. Pre svega razlog - zašto jedan pilon, zašto bez stubova u reci te širine? Mi smo o tome ovde diskutovali, nismo se složili, ali ovde nikakav razlog nije dat. Zašto - tehnički razlozi su diskutabilni, a estetsko (vizuelni) su mogu da stvore kontra reakciju.
Gledao sam skoro emisiju o pruzi do Tibeta. Da li je bio NG ili Discovery, ne znam, ali su prilično detaljno prikazali sve probleme koje je priroda postavila pred projektante. A rešenja su prosto genijalna. Šta je ovde moglo da se prikaže?
Prikazani su sami radovi, to je samo po sebi interesantno, ali malo sam i razočaran kada sam video koiko tu zapravo ima "ručnog rada" - tu već ne znam šta sam očekivao.
Mene je impresioniralo pomeranje bočnog raspona preko zaliva Brodogrdilišta. To je nešto što bih voleo da vidim uživo na licu mesta.