Archangel
Higher intermediate
11 miliona za pretrpljeni duševni bol. Milionče meni u džep za slikanje :lol:
Pored svega toga, ne treba zaboraviti da je evro pre 6 godina vredeo između 84-86 dinara, a da danas vredi skoro 20 din više, što kad se primeni na cifre od nekoliko desetina miliona evra, nije mala razlika. A što se tiče cene čelika. 2005. godine iznosila je oko 360 dolara po toni. 2010 godine, prosecna cena je iznosila 733 dolara za tonu. A aktuelna cena za januar mesec tekuće godine je 813 dolara za tonu. Što znači, da tona celika 2005. koja je tada iznosila oko 280 evra po toni ne može da se poredi sa cenom iz 2010. kada je za istu tu tonu trebalo izdvojiti samo 583 evra za tonu. Mislim da ne treba da pišem koliko je para otišlo samo na čelik. I što kaže @dedinje, da se ostavimo više cene mosta. U ostalom, tražićemo da se po završetku mosta objavi finansijski izveštaj i ćao. Siguran sam da to neće biti problem ukoliko "plavo-žuti" (ne daj bože) izgube na sledećim izborima .Михаило":2cxaapd5 je napisao(la):Што се тиче поменуте цене од 85 милиона € са сајта града, та је цена од пре 6 година, пре кризе, пре огромног скока цене челика, кад је пројекат за мост тек биран. Који год мост да је изабран, цена би скочила. Чињеница је да цена од 118 милки није мењана, све до проширења обима пројекта и ту не може ништа да се замери.
Цене приступних саобраћајница су такође скочиле у односу на предвиђене, пре свега због, срећом, измењене петље Радничка.
Остаје питање да ли је, и зашто било погрешних процена у старту, и да ли је било малверзација, да ли се неко уградио итд. Али све то нема никакве везе са обликом и конструкцијом моста...
знао сам да си се и ти опарио туArchangel":3xw21h5b je napisao(la):11 miliona za pretrpljeni duševni bol. Milionče meni u džep za slikanje :lol:
a sto bi nam dali tachan finansijski izvestaj ako DS ostanu na vlasti? Kod nas prljavstina o politicaru izbije na videlo samo kada se bore za vlast ili istu izgube.Ronche":24zy7rdu je napisao(la):U ostalom, tražićemo da se po završetku mosta objavi finansijski izveštaj i ćao. Siguran sam da to neće biti problem ukoliko "plavo-žuti" (ne daj bože) izgube na sledećim izborima .
гориво се попело на изнад 100 динара по литру када је барел био 140$. барел је пао на 80$ код нас је гориво остало на око 100 динара, да би се постепено повећавало до садашње цифре од 120, а барел је сада око 98$nbumbic":1lynn6q4 je napisao(la):Predstavnici Gradskih vlasti opravdavaju porast troškova izgradnje pristupnih puteva za celih 150 miliona € ili 230% zbog rasta cene čelika od 36%
Ko je lud, oni što nam prodaju tu maglu ili mi što to gutamo, prihvatamo i trpimo?
Вучко, овај линк не ради.vucko":e9wd7qpi je napisao(la):
Ne rade im linkovi ni za ostale vesti a taman sam pomislio da je opet neki pritisak na medije kada je most u pitanju tj njegova cena i ostale pikanterije od kojih se ovima odozgo tresu gace pa malo sire svoj "uticaj" i pritisak na medijevucko":3t541dcl je napisao(la):Uklonise vest!Vrh brale :lool:
A ovde i dalje stoji linak
http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd.39.html
Da li to opravdava ovih 230%?JohnnyLee":lbzf160v je napisao(la):гориво се попело на изнад 100 динара по литру када је барел био 140$. барел је пао на 80$ код нас је гориво остало на око 100 динара, да би се постепено повећавало до садашње цифре од 120, а барел је сада око 98$nbumbic":lbzf160v je napisao(la):Predstavnici Gradskih vlasti opravdavaju porast troškova izgradnje pristupnih puteva za celih 150 miliona € ili 230% zbog rasta cene čelika od 36%
Ko je lud, oni što nam prodaju tu maglu ili mi što to gutamo, prihvatamo i trpimo?
нисам ја давао овправдање, ја само вучем паралелу да су те ствари код нас нормалне. да се дигне цена нечега када материјал за то поскупи, а када појефтини да цена остане истаDelija":1goa546p je napisao(la):Da li to opravdava ovih 230%?
да раде како треба? у Србији? не могућеnova":1goa546p je napisao(la):ili da rade kako treba?
Ја волим што се мост гради, али...spatiotecte":2x8m9wqn je napisao(la):Jedno malo pitanje ovako bez veze
Jel vise volite sto se gradi ovaj most (koliko god on kostao i kako god on izgledao) ili bi ste vise voleli da se nista ne gradi?