Ništa nije bolje od makete.Igor":2u8e8479 je napisao(la):@relja
slazem se mada ja najvise volim makete kada je prikaz neke ideje u pitanju
Objasnjenje k'o sa Wikipedije :kk:bg259":2rnvgskh je napisao(la):Render- render originalno znaci dodati teksturu ( recimu beli gips na zgradu u fizickom svetu)
tekstura- od engleskog texture je opis povrsine (ne boja ili materijala) glatko, grubo,
pa onda je postalo, dodati boje crtezu ( flomasterom popuniti hemiski crtez sto su radili umetnici pre kompa)
danas render znaci kompjuterska analiza virtuelnog 3d modela ( dodavanje senke, materijala i ostalog na geometriske oblike)
kada se vec sikiras za korektnu upotrebu termina..... :kk:
Fino. Predlog: ubaci na svaku sliku u neki ćošak MM/YYYY.Archangel":1vwdqwln je napisao(la):iii jedna animacija koja traje godinu i po dana :lol:
1:2000 отприлике .....relja":1ld8b2jn je napisao(la):U kojoj razmeri? Stvarno, koja razmera bi bila dobra za maketu ovog mosta, da i pilon i rasponi mogu da stanu na policu, a da možeš da provučeš prst ispod glavnog raspona
He nije menjan! Al se jos uvek ne zna da li ce se i kako raditi i naravno k'o sto rece i ko ce ga raditi.:bash:vucko":2gdujg8t je napisao(la):Render za severne pristupne petlje nije menjan od kada je zapocet most i ump dok za juzne jeste.Jer se ipak radi o prostijoj petlji sa 2 proste rampe i samo jednom malo duzom.
Veci problem je oko severne petlje sto nemamo predstavu da li ce je uopste STC raditi.
ja danas dokumentovao pobadanje šipova, no ne znam kako na ovakvom čudnom forumu da postavim sliku.LUCAS":317dynfx je napisao(la):da li ce se i kako raditi i naravno k'o sto rece i ko ce ga raditi.:bash:
Pre bih rekao 1:1000.stf":112rhout je napisao(la):1:2000 отприлике .....relja":112rhout je napisao(la):U kojoj razmeri? Stvarno, koja razmera bi bila dobra za maketu ovog mosta, da i pilon i rasponi mogu da stanu na policu, a da možeš da provučeš prst ispod glavnog raspona
Pobadanje sipova na severnoj pristupnoj petlji???barrcode11":1dzbgbeg je napisao(la):ja danas dokumentovao pobadanje šipova, no ne znam kako na ovakvom čudnom forumu da postavim sliku.LUCAS":1dzbgbeg je napisao(la):da li ce se i kako raditi i naravno k'o sto rece i ko ce ga raditi.:bash:
Kao što sam i pre nekoliko dana napisao, na mašini za pobadanje šipova je oznaka Porr.vucko":2ce03osf je napisao(la):Dakle radi se severna petlja
+1 za sliku barrcode!
Drago mi je da je sve ok,samo da vidimo da li je u pitanju SCT ili su nekome drugome prepustili posao.
+1 за муштулук. Штета само што раде пола петље...barrcode11":1lixixil je napisao(la):
Ниси ме схватио. Ја кад кажем пола петље, мислим да по пројекту нема све потребне рампе.vucko":1426md1u je napisao(la):Super za PORR,nisam pratio da si rekao,izvini.
Ne rade pola severne petlje vec 2/3,dakle samo nece onu rampu preko pumpe uraditi do kraja godine kao sto rekoh.Garant ce je raditi i zavrsiti 2012.
Evo slike od ranije da podsetim
http://img35.imageshack.us/img35/4650/gagarinb.jpg