stek":1do16wq4 je napisao(la):Sta bre raspravljate dal' ce ici preko mosta LRT ili Teski metro.Logicno je da ce 100% ici tramvaj :lol:
stvarno me cudi sto ne odu do tempa ili rodica i ne ispazare par metroa cas posla, mogli bi vec od ponedeljka da ih ture od pozeske do gospodarske mehane, ako nista da se vezbaju soferispatiotecte":2eyjfere je napisao(la):Pa sto se mene tice moze i tramvaj da ide preko mosta za sad ali malo mi je zao da ne ide odmah metro kad se ima u vidu da je ta trasa potpuno nezavisna od kraja pozeske pa do Depo-a na Novom Beogradu.
Pa ti na toj deonici koja se nalazi na par stotine metara od one koje sam predlozio imas 3 stanice, Prokop koji je u rupi, Novi Beograd i Tosin bunar.razgradjevinar":s2rvp02q je napisao(la):vec ti je odgovoreno da par stotian metara levo imas prugu, ima nezavisni sinski sistem koji ide od rakovice do bezanije pa eto tamo napravite sta god je potrebno, ostavite autoput (tj buduci bulevar) onome za sta je namenjen, tj za drumski saobracaj
Automobilski lobi?! Pa onda je Severna Amerika u velikom problemu.:bash:stf":2bxr699b je napisao(la):@ Razgradjevinar Hmm, ne branis automobilski koncept? Nije nego!
Upravo zbog automobilskog lobija mi danas imamo sprcane pare u nedovrseni zeleznicki cvor, koj mozda nije savrsen ali je bar desetak puta prakticniji i bolji od starog. Zbog istog tog automobilskog lobija, imamo i tramvaj za 21 vek, koji je ne samo obesmislio tramvaj, kao vid prevoza, vec naveo mnoge sugradjane da ga ne podnose.
Ako mali bolje sagledas stvari, videces da je automobilski lobi degradirao Beograd za par decenija.
Osim toga, lepo ti je Njile rekao, mozda ce automobili biti ekoloski i manje zagadjivati, ali ce guzve ostati. Vecno. Ako pobedi automobilski lobi.
Osim toga, potpuna eko-vozila su jos uvek koncept, koji ce zaziveti za desetak godina, a covecanstvo, a pogotovo Srbija ce na njih potpuno preci za nekih 50-70 godina. To se zove naftaski svetski lobi. Prema tome, sinski prevoz je neophodan. Svi njegovi vidovi.
Pa njhovi gradovi imaju autoputeve kroz centar sa 7+7 pa se guse u guzvama. Pametno? Ne bih rekao. Osim toga, cela Amerika se razvijala kao da ce nafte biti vecno, pa su u sve vecem sranju. Ne znam zaista koliko su oni bili pametni.LUCAS":wc0uy0n2 je napisao(la):Automobilski lobi?! Pa onda je Severna Amerika u velikom problemu.:bash:
Prvo, sprečavaju nas pare.spatiotecte":2h2h7idm je napisao(la):@lukpot
Linija metro-a od Novog Beograda do Banovog Brda nije toliko daleka buducnost zavrsetkom mosta preko ade, zapravo trasa je nezavisna u potpunosti do pocetka pozeske, sta nas tu sprecava da postavimo odmah kolosek 1.435m i dobijemo na taj nacin prvu liniju metro-a ili LRT-a u gradu?