Pa normalno da se placa! Sta bi mi hteli sve dzaba? Pa ceo svet placa taxe i gradi se. Zasto bi mi bili bolji od drugih? Ta logika vise ne pije vodu. Naravno - po nasem obicaju komentarisemo kako je sve zabrljano i nece biti iskorisceno, a uskoro cemo imati komentar kako je stosta pokradeno i da imamo "Mostovsku mafiju...":bash:medjutim":et822ge9 je napisao(la):Ništa ne dobijamo, sve to plaćamo, i to debelo.shumar":et822ge9 je napisao(la):Nakon 40 godina dobijamo novi most, nakon 20 godina stajanja u mestu počinje bar jedan veliki infrastrukturni projekat da se gradi i to treba podržati, jer stagnacije je bilo i previše.
Podržavam izgradnju infrastrukture jer se bez nje ne može, i jer će uštede vremena i para zbog novog mosta vredeti toliko, ali nisam siguran da su ktitori zaslužili toliku zahvalnost, imajući u vidu šta je sve zabrljano..
Pa ako je samo 250 Eura, to je onda jeftino za takav poduhvat, a kada bi samo znao koliko se samo placaju taxe na zapadu pao bi u nesvest veruj mi.tzoran":zwo9uefb je napisao(la):Pa normalno da se placa! Sta bi mi hteli sve dzaba? Pa ceo svet placa taxe i gradi se. Zasto bi mi bili bolji od drugih? Ta logika vise ne pije vodu. Naravno - po nasem obicaju komentarisemo kako je sve zabrljano i nece biti iskorisceno, a uskoro cemo imati komentar kako je stosta pokradeno i da imamo "Mostovsku mafiju...":
Ovaj kapitalni poduhvat je zadužio svakog beograđanina za novih 250 EURA .Šta ima veze ima se , može se...
ljudi koji kritikuju most, ne kritikuju ga zato sto su nezahvalni i sve im sveta, i razmazeni, vec zato sto znaju da moze i bolje i makar malo jeftinije ako nista drugo. Npr meni se sama velicina i izgled mosta, pa i mesto gde je svidja, i bas zato sto je lep glomazan, ma koliko da kosta treba ga sagraditi jer je graciozan i da jeste simbol, i samim mostom se trebamo ponositi, a ne svidjami se zato sto nije u potunmosti funkcionalan zbog pristupnih saobracajnica.LUCAS":2ytmz0ky je napisao(la):Pa normalno da se placa! Sta bi mi hteli sve dzaba? Pa ceo svet placa taxe i gradi se. Zasto bi mi bili bolji od drugih? Ta logika vise ne pije vodu. Naravno - po nasem obicaju komentarisemo kako je sve zabrljano i nece biti iskorisceno, a uskoro cemo imati komentar kako je stosta pokradeno i da imamo "Mostovsku mafiju...":bash:medjutim":2ytmz0ky je napisao(la):Ništa ne dobijamo, sve to plaćamo, i to debelo.shumar":2ytmz0ky je napisao(la):Nakon 40 godina dobijamo novi most, nakon 20 godina stajanja u mestu počinje bar jedan veliki infrastrukturni projekat da se gradi i to treba podržati, jer stagnacije je bilo i previše.
Podržavam izgradnju infrastrukture jer se bez nje ne može, i jer će uštede vremena i para zbog novog mosta vredeti toliko, ali nisam siguran da su ktitori zaslužili toliku zahvalnost, imajući u vidu šta je sve zabrljano..
E Boki, pa mora nesto da fali! Zamisli da je sve perfektno. Ne bi bilo interesantno. Mi smo svi znali da pristupne saobracajnice nece biti funkcionalne 100%, a od juce smo, eto, saznali da ce biti jos i gore, al ajde sad sta je tu je. Da mogu da im kazem rekao bi im gde grese, al' me niko ne slusa.BOKI SMOKI":1ks2wua5 je napisao(la):ljudi koji kritikuju most, ne kritikuju ga zato sto su nezahvalni i sve im sveta, i razmazeni, vec zato sto znaju da moze i bolje i makar malo jeftinije ako nista drugo. Npr meni se sama velicina i izgled mosta, pa i mesto gde je svidja, i bas zato sto je lep glomazan, ma koliko da kosta treba ga sagraditi jer je graciozan i da jeste simbol, i samim mostom se trebamo ponositi, a ne svidjami se zato sto nije u potunmosti funkcionalan zbog pristupnih saobracajnica.LUCAS":1ks2wua5 je napisao(la):Pa normalno da se placa! Sta bi mi hteli sve dzaba? Pa ceo svet placa taxe i gradi se. Zasto bi mi bili bolji od drugih? Ta logika vise ne pije vodu. Naravno - po nasem obicaju komentarisemo kako je sve zabrljano i nece biti iskorisceno, a uskoro cemo imati komentar kako je stosta pokradeno i da imamo "Mostovsku mafiju...":bash:medjutim":1ks2wua5 je napisao(la):Ništa ne dobijamo, sve to plaćamo, i to debelo.
A oni kao ne znaju gde grese? Ma znaju nisu mutavi nego peru novac.....LUCAS":28e9q8yt je napisao(la):E Boki, pa mora nesto da fali! Zamisli da je sve perfektno. Ne bi bilo interesantno. Mi smo svi znali da pristupne saobracajnice nece biti funkcionalne 100%, a od juce smo, eto, saznali da ce biti jos i gore, al ajde sad sta je tu je. Da mogu da im kazem rekao bi im gde grese, al' me niko ne slusa.BOKI SMOKI":28e9q8yt je napisao(la):ljudi koji kritikuju most, ne kritikuju ga zato sto su nezahvalni i sve im sveta, i razmazeni, vec zato sto znaju da moze i bolje i makar malo jeftinije ako nista drugo. Npr meni se sama velicina i izgled mosta, pa i mesto gde je svidja, i bas zato sto je lep glomazan, ma koliko da kosta treba ga sagraditi jer je graciozan i da jeste simbol, i samim mostom se trebamo ponositi, a ne svidjami se zato sto nije u potunmosti funkcionalan zbog pristupnih saobracajnica.LUCAS":28e9q8yt je napisao(la):Pa normalno da se placa! Sta bi mi hteli sve dzaba? Pa ceo svet placa taxe i gradi se. Zasto bi mi bili bolji od drugih? Ta logika vise ne pije vodu. Naravno - po nasem obicaju komentarisemo kako je sve zabrljano i nece biti iskorisceno, a uskoro cemo imati komentar kako je stosta pokradeno i da imamo "Mostovsku mafiju...":bash:
+1medjutim":62y1ue8i je napisao(la):Ništa ne dobijamo, sve to plaćamo, i to debelo.
+1BOKI SMOKI":62y1ue8i je napisao(la):Ja bih rado dao ili bio duzan 250 evra zbog lepote tog mosta, ali zbog pristupnih bih okrenuo glavu i pravio se mutav, ne bih dao ni cent.
Pa to mu dodje kao pitanje, sta je starije, koka ili jaje?!stf":2sq1e61g je napisao(la):Jeste Lucas, konacno se nesto gradi, ali toliko skupo, da cemo opet imati dug period stagnacije. Zasto? Jer je jako los odnos ulozeno-dobijeno.
Ja volim ovaj most, jer smo konacno otisli dalje od grede, ali sto jeste....jeste.
u americi bi kostalo oko 500M dolara. upravo je poceo da se gradi most u sent luisu, i situacija je jako slicna mostu na adi -- gradi se u urbanoj sredini, misisipi je tamo kao sava kod beograda... duzina samog mosta je otprilike kao i savskog ~900m ali je uzi, 3+3 trake. umesto jednog djoke (strucan termin ) od 200 metara ima dva od po 120m. naravno, cena rada je tamo mnogo veca nego u beogradu, a materijal kosta isto.A koliko je gradnja ovakvog mosta sa saobracajnicama u svetu? Mislim mozda ni nismo mogli da prodjemo mogo jeftinije?
Мислим да је са тим померањем много мање добијено него што је изгубљено. Могло се одрадити решење као у идејном пројекту са максималним померањем портала тунела, о којем сам већ говорио, а не ова наказа код Хиподрома.Igor":2hjlnkt1 je napisao(la):Voleo bih da mi neko pokaze taj plan koji je u znacajnoj meri bio bolji od ovog sada ne racunajuci onaj koji je zalazio u topcider kod milosevog konaka koji je zbog zastite prirodne i istorijske celine promenjen.
По мени је осакаћен. Денивелације на НБГ се могу решити без великих захвата, а оно код Хиподрома једино рушењем и грађењем испочетка.Igor":2hjlnkt1 je napisao(la):Vec sam rekao ako mene pitate plan je u odnosu na predhodno resenje poboljsan a ne osakacen kako mnogi predstavljaju.