Игоре, ја лично нисам на тебе ни мислио, што се мене тиче, нема потребе да се осећаш прозваним. Увек си покушавао да смириш страсти кад се закувају (што прави модератор и треба да ради), чак у појединим тренуцима ублажавајући ужасе који се раде по граду.
Што се тиче Хиподрома, о суштини сам увек и говорио, а то је да на том месту семафор представља одвратно решење, које уништава цео концепт УМП-а. И драго ми је што се више на форуму још само спорадично омакне назив "петља".
Што се тиче Арене, то могу да прогутам као петље, обзиром да је главни ток (аутопут) денивелисан, а ни ток изнад нема семафоре. Да не цепидлачимо, онда чак ни Мостарску петљу не бисмо могли назвати петљом. Хиподром, пак, представља једну обичну раскрсницу, која не задовољава основне претпоставке петље, а то је денивелација главног саобраћајног тока (нисам струка, па се унапред извињавама због лоше терминологије). Чак штавише (а и ниже), сматрам да је, с обзиром на скучен простор (на жалост, нема свугде места за лептир-петљу), решење код Аренесасвим ОК.
Једино што су направили непрегледни циркус са лоше постављеном оградом, али и то се да лако средити, за разлику од Хиподрома, који се не да више средити.