Meni se Zemun oduvek mnogo sviđao. Ima dosta lepi starih kuća Kao student često sam išao u bioskope Sloboda, Jedinstvo,mislim da se treći zvao Central, Onaj park kod gimnazije i staro jezgro oko pijace čuvajte kao oči u glavi.
Само си заборавио на пар ситница: семафор на раскрсници са Руском (који је такође зрео за укидање) држи кратко улаз из Руске, која је улица са малим интензитетом саобраћаја, а уз све то, та раскрсница је трокрака, и најважније, нема скретања из БВМ у Руску. То никако не можеш да поредиш са оним што се спрема код Хиподрома: 4 врло фреквентна правца (мост, тунел, правац из Раковице, правац са Б.Брда) који формирају четворокраку раскрсницу, на којој ће сигурно бити дозвољено скретање улево. Стално, бре, бркаш бабе и жабе.dedinje":wge10p7u je napisao(la):G.Coyote, pa ti si se okomio na semafore kao da na njima stalno gori crveno. Očigledno nisi kao ja čitao onu tablu kod Londona 1957 gde je lepo objašnjeno kako i zašto se menja svetlo na semaforu. Ne možeš reći da je zbog jednog semafora čitava gradnja nadvožnjaka i tunela uzaludna. Pa i pored Sajma, na BVMišića bila su dva semafora. Jedan je uklonjen izgradnjom onog pešačkog podzemnog prolaza koji neki hvale a po meni nije uspeo jer je suviše uzak. Ostao je onaj drugi na uglu sa Ruskom ulicom pa se saobraćaj ipak odvija prvenstveno zahvaljujući velikoj širini bulevara
Уствари, то је ово:vucko":wge10p7u je napisao(la):govorimo o ovome
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/3/090726-HJC-03.jpg
http://www.sicip.co.rs/admin/image.jpg?imageId=10&thumb=1&lastModified=1274905909000
Dok je ovo nevazeci projekat na koji si verovatno mislio
http://www.beoland.com/ump/pic/tunel.jpg
Uh druze ne zaboravi da se to gradi na otetom zemljistu i da nece da izadje na dobro ako nastave tako, a kad tad ce EU da nam nalozi da se sva imovina vrati vlasnicima ili da se vlasnici obestete, a pitam se ko ce to onda da plati? Znam dvojcu koji sigurno nece (Djilas i Dulic)dedinje":2v4oonfc je napisao(la):Ne vidim u izjavi Đilasa ništa zanimljivo. Svi političari kada govore drže se iste šeme i to je normalno, neće valjda reći da njgov cilj nije broba protiv korupcije i kriminala. <bitno je ono što se radi i uradi.Za dve godine Đilasove vlasti postignuto je dosta. Izgrađeno je dosta infrastrukture a evo gradi se i ogroman stambeni kompleks na Voždovcu gde je bila vojna kasarna. To je ono što se vidi.
Off:mradulovic":2rq6f91n je napisao(la):o planovima za kulu Sibinjanin Janka ne treba pricati jer svi imaju 2 zajednicke osobine : 1) prave se novi ili osvezavaju stari pred svake izbore 2) od njih nista ne bude. Poslednji primer je bio projekat revitalizacije zemunskog keja i gornjeg gardosha 2008me od kojeg smo dobili svega nekoliko stotina kubika nasutog kamenja. Ako neko hoce da pokaze da su gradjani Zemuna ravnopravni sa gradjanima centralnih opstina uradice dve stvari - urediti halu Pinki i trg ispred nje koji nije nikada projektovan da bude parkiraliste, urediti prostor kod Mekdonaldsa, do robne kuce Beograd koji deluje kao buvljak a nasuprot njemu se nalazi front zgrada kakvih nema ni u centru Beograda
Молим и други и сваки пут. Шта ћеш, свако живи у илузији док не падне на земљу. Што си ниже, лакши ти је пад. Тако и мене приказаше као заговорника трамваја...dedinje":2dyegg5q je napisao(la):G.Coyote, hvali ti na izjavi da stalno brkam babe i žabe. Pogotovu ono "stalno". Imao sam iluzije da su moji postovi dobri, argumentisani, sa interesantnim idejama. Nije lako kad u jednom momentu izgubiš iluzije. Videćeš već.
Pa ajde da bokotujemo kad ga zavrse!Wile E. Coyote":jfr45hm3 je napisao(la):Само си заборавио на пар ситница: семафор на раскрсници са Руском (који је такође зрео за укидање) држи кратко улаз из Руске, која је улица са малим интензитетом саобраћаја, а уз све то, та раскрсница је трокрака, и најважније, нема скретања из БВМ у Руску. То никако не можеш да поредиш са оним што се спрема код Хиподрома: 4 врло фреквентна правца (мост, тунел, правац из Раковице, правац са Б.Брда) који формирају четворокраку раскрсницу, на којој ће сигурно бити дозвољено скретање улево. Стално, бре, бркаш бабе и жабе.dedinje":jfr45hm3 je napisao(la):G.Coyote, pa ti si se okomio na semafore kao da na njima stalno gori crveno. Očigledno nisi kao ja čitao onu tablu kod Londona 1957 gde je lepo objašnjeno kako i zašto se menja svetlo na semaforu. Ne možeš reći da je zbog jednog semafora čitava gradnja nadvožnjaka i tunela uzaludna. Pa i pored Sajma, na BVMišića bila su dva semafora. Jedan je uklonjen izgradnjom onog pešačkog podzemnog prolaza koji neki hvale a po meni nije uspeo jer je suviše uzak. Ostao je onaj drugi na uglu sa Ruskom ulicom pa se saobraćaj ipak odvija prvenstveno zahvaljujući velikoj širini bulevara
А подземни пролаз код Сајма је сјајна ствар. Да је могао да буде шири, слажем се. Али да је елиминисано претрчавање и црна тачка, јесте.
Уствари, то је ово:vucko":jfr45hm3 je napisao(la):govorimo o ovome
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/3/090726-HJC-03.jpg
http://www.sicip.co.rs/admin/image.jpg?imageId=10&thumb=1&lastModified=1274905909000
Dok je ovo nevazeci projekat na koji si verovatno mislio
http://www.beoland.com/ump/pic/tunel.jpg
http://www.beoland.com/ump/pic/topcider.jpg
Стварно је невероватно дебилно да нису могли да нађу неко боље решење и направе, рецимо, овакву петљу, само са порталом тунела помереним скроз до ње. Као што рекох, знало се куда би УМП требало да прође. Знало се, такође, да ће да зађе у шуму. Ако су већ хтели да сачувају што више шуме, онда није ни требало да граде УМП на том месту уместо што су све усрали са оном раскрсницом.
Oteto!? Dakle mi smo sampioni u otimanju. Toliko smo zagrizli u otimacinu i zajedljivost da to nije normalno! Koja EU da vraca, kome, kako, sta i kada?kingmanowar":3tvha9t0 je napisao(la):Uh druze ne zaboravi da se to gradi na otetom zemljistu i da nece da izadje na dobro ako nastave tako, a kad tad ce EU da nam nalozi da se sva imovina vrati vlasnicima ili da se vlasnici obestete, a pitam se ko ce to onda da plati? Znam dvojcu koji sigurno nece (Djilas i Dulic)dedinje":3tvha9t0 je napisao(la):Ne vidim u izjavi Đilasa ništa zanimljivo. Svi političari kada govore drže se iste šeme i to je normalno, neće valjda reći da njgov cilj nije broba protiv korupcije i kriminala. <bitno je ono što se radi i uradi.Za dve godine Đilasove vlasti postignuto je dosta. Izgrađeno je dosta infrastrukture a evo gradi se i ogroman stambeni kompleks na Voždovcu gde je bila vojna kasarna. To je ono što se vidi.
Ја ћу свакако избегавати тај хаос (ако кад УМП буде завршен уопште и будем у стању да возим кола ).LUCAS":3i9ia6b5 je napisao(la):Pa ajde da bokotujemo kad ga zavrse!
Pa sigurno je da nas EU nece primiti dok sve ne sredimo kako treba, od zakona, pravosudja......pa do nas samih.Ne zaboravi da su oni ekonomska zajednica i da ih nije spojila ljubav prema narodima vec ekonomski interesi, pa stoga dok ne ispunimo sve sto je po njihovim pravilima nece 'leba da se najedemo, mada i bez tog ulaska u EU nam je u interesu da sredimo drzavu kako bi bolje ziveli.LUCAS":2bkw5uo2 je napisao(la):Oteto!? Dakle mi smo sampioni u otimanju. Toliko smo zagrizli u otimacinu i zajedljivost da to nije normalno! Koja EU da vraca, kome, kako, sta i kada?kingmanowar":2bkw5uo2 je napisao(la):Uh druze ne zaboravi da se to gradi na otetom zemljistu i da nece da izadje na dobro ako nastave tako, a kad tad ce EU da nam nalozi da se sva imovina vrati vlasnicima ili da se vlasnici obestete, a pitam se ko ce to onda da plati? Znam dvojcu koji sigurno nece (Djilas i Dulic)dedinje":2bkw5uo2 je napisao(la):Ne vidim u izjavi Đilasa ništa zanimljivo. Svi političari kada govore drže se iste šeme i to je normalno, neće valjda reći da njgov cilj nije broba protiv korupcije i kriminala. <bitno je ono što se radi i uradi.Za dve godine Đilasove vlasti postignuto je dosta. Izgrađeno je dosta infrastrukture a evo gradi se i ogroman stambeni kompleks na Voždovcu gde je bila vojna kasarna. To je ono što se vidi.
I onda se ta "vojska" potrudila da u međuveremu preporoda to zemljiste umesto da ga vrati vlasnicima ..... zamisli tugu vlasika...dedinje":y569gb31 je napisao(la):Kingmanowar, pa šta ste svi zapeli "oteto" pa oteto. Celog života svi nešto otimamo jedni od drugih od države od roditelja od firme gde radimo itd. Ako ne mi od njih onda oni od nas. To zemljište je otela 1945 (ili nešto kasnije) vojska koja je onda bila bog i batina. Davno je to bilo. Treba nastojati da se nepravde ne dešavaju, kad se dese da se isprave, ali nekad ništa od toga nije moguće. Zamisli radost stotina porodica, većinom mladi ljudi sa decom, kad se usele u te stanove.