astrodule
Professional
Offtopic:
Rekordna velicina slike?
10.607,36 KB
7.419px × 3.025px
Rekordna velicina slike?
10.607,36 KB
7.419px × 3.025px
Brankov je bio nazvan "Most bratstva i jedinstva", pre nego što je napravljen autoput Beograd-Zagreb, nekada poznat i kao "Autoput bratstva i jedistva".cyberserb":3ae7jq7r je napisao(la):verujem da je neko vec napisao,ali Gazela se nigde ne zove tako u zvanicnim dokumentima,pa je opet svi zovu tako. Zvanicno ime je most Bratstva i jedinstva. postoji bezbroj slicnih primera.
Ovaj ce se zvati Djilasov most
narod ce ga tako prozvati
Slazem se da treba sacekati zavrsetak mosta, ne verujem da ce ijedan gradjanin ovog grada ostati ravnodusan prema mostu. Bice omiljena gradjevina, siguran sam.dedinje":pg5w62zf je napisao(la):Nešto mi nije jasno. Većina forumaša je pala u depresiju kad je rečeno da se u Beogradu neće graditi tornjevi i oblakoderi (što je stvarno besmislena odluka i nadam se da se neće ostvariti). A sad, najednom, suprotna reakcija, mnogima smeta previsok pilon. Rano je o svemu govoriti treba sačekati da se most završi. Pa, valjda ne treba biti neki stručnjak, visina pilona mora biti u nekoj proporciji sa dužinom mosta. A most počinje već kod nadvožnjaka u topčideru i završava se kod ulice Jurija Gagarina.
Мислим (мада нисам 100 % сигуран) да је само мост померен, а траса на Новом Београду није мењана. Она фантомска раскрсница са Омл. Бригада је ту од памтивека.dedinje":346wqep3 je napisao(la):Nemamo pravo da zameramo onima koji su podigli objekte Ineksa na trasi UMP. Zar ste zaboravili da je ta trasa dugo godina planirana kao nastavak mosta koji bi bio postavljen dosta uzvodnije, preko Ade. Tek kasnije je most pomeren na sam špic Ade.
Обилазници неће, а аутопуту изнад Аутокоманде ка Шумицама. Негде раније је неко поставио план.dedinje":346wqep3 je napisao(la):Mene interesuje da li se zna na kom će mestu UMP biti priključen direktno autoputu ili obilaznici?
Раскрсница и јесте близу пруге (добро, није баш непосредно) и сигурно ће се користити. Од ње ка мосту УМП се приближава прузи (Петошевић остаје, као и објекти пре раскрснице уз пругу - без везе, зар не?), има негде у теми и тих планова.dedinje":12yny08e je napisao(la):Mislim (možda grešim) da UMP neće koristiti tu postojeću raskrsnicu sa ulicom O.B. već će ići uz sam nasip pruge baš zbog pomeranja mosta na donji špic Ade.
Za Kurir će to zauvek ostati jednostavno Žirafa xDstf":1gpxmv4j je napisao(la):Most je delo savremene arhitekture koja nema ukrase, pa na vrh ne treba stavljati nikakve karabudzevine.
Sto se tice imena, most treba da ima administrativno ime po nekoj bitnoj licnosti, ali mu treba dati neki apstraktni naziv, koji ce narod da koristi. Siljak je malo bukvalno i brutalno, sto me navodi na, sto je Vucko predlozio: ``Igla``.