spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.605
2020 --> Onaj najuzi prsten sto sam nacrtao mozda i nije potreban, dao sam samo predlog ali zato 3 ostala, UMP, SMT i Obilaznica su nam prekopotrebni, moja mapa je samo bila pokusaj da napravim sistem prstenova koji su po njihovom obliku adekvatni i koji odrzavaju ravnotezu naspram grada, dakle da njihova funkcija bude da kruze i ravnomerno dele saobracaj.2012":2utvr2e1 je napisao(la):Spatiotecte ,Ako se razvija Beograd sa Metro sistemom takve saobraćajnice nisu potrebne,već za njihovu cenu treba graditi još novih Metro linija..sam si dao primer dovlačiti automobile sa Dorćola na Ušće.. :o
Meni je smetalo to sto na UMP-u od mosta na adi trasa posle normalnog kruzenja oko centra bezi totalno u levu stranu ka saobracajniciT6, kao da je neko vuko i savio namerno poluprsten sa te strane ne razmisljajuci kako ce posle da zatvori taj krug.
Takodje za SMT, ova novo projektovana tangenta na trecem beogradu ide previse ka severu i bezi za Pancevo umesto da se lucno vrati ka mostu sto su trebali Japanci da finansiraju i tako zatvori prsten
Imam osecaj da u urbanistickom zavodu ne znaju da projektuju sobracanjice koje su kontinualne i racionalno ih provuku na mesta gde one zaista treba da prodju;
Ako projektujes trasu cija je funkcija da bude kruzni prsten , logicno je da ona bude sto vise "kruznog" oblika i da kruzi oko neceg a ne da ti bezi levo desno i pomera celu ravnotezu grada time sto ce biti "NEPRAVILNOG" oblika.
Pogledajte kako su zamislili prstene u Gupu iz 1972, bili su pravilnog oblika i racionalno su kruzili.