Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

I evo stigla nova godina, jesu završili šipove?
 
Poslednja izmena:
I evo stigla nova godina, jesu završili šipove?
Nažalost nemamo nekog člana u Užicu koji bi obišao radove i dao tačnu informaciju. Do 10.12. je postavljeno 28 od 44 šipa i to je poslednja validna informacija koju ja imam. Ako su radili istom dinamikom onda može da se očekuje da su postavili i izbetonirali svih 44 šipa ili će to uskoro završiti dok je još povoljno vreme.

Inače nedavno su i min.Vesić i pred.Vučić pomenuli u spisku projekata za 2024.god. i "Užički koridor" ( UZ - BB). Neki drugi projekti nisu pomenuti ili su odloženi, pa je bitno da je ovaj i dalje u fokusu vlasti.
 
Poslednja izmena:
06. 01. (na badnji dan) budući dokon obiđem gradilište obilaznice. Došao do groblja u Sinjevcu gde su bile zastave i ko zna koji po redu početak radova početkom novembra. Razgovarao sa bageristom koji je trenutno u ulozi čuvara gradilišta. Veli čovek da su radili do pre desetak dana a da će se dati “gas” početkom marta. Do tada će se pribaviti dozvole kojih još nema (?), EPS će izmestiti kabal koji napaja baznu stanicu mts-a, a Kinezi će dovući još mašina. Postavljeno je oko 40 šipova najviše neposredno ispod groblja. Inače, vidljivo je i za nas laike da je cela trasa na nestabilnoj kosini, sklonoj klizanju, zato je reče bagerista, planirano da se duž cele trase ubuši oko 600(!) šipova sa obe strane trase.
 
Jedino mi žao što obilaznicu oko Užica ne grade kao pun profil kako je Vučić najavio svojevremeno
 
obecanje ludom radovanje
sta ce nam pun profil, dok oni zavrse vozicemo se letecim automobilima, dzabe i ovaj tunel busimo
 
Nekada mnoogo davno, mislim sredinom osamdesetih, u holu Užičkog pozorišta je bila nekakva izložba na kojoj je bio izložen i model ili render,ne sećam se više, mosta o kome pričamo masivnog betonskog. Dosta kasnije se pojavila priča da teren na osloncima nije dovoljno dobar za tako veliku težinu i da se mora projektovati neki lakši (čelični) most.
Da li se sada tačno zna kakav most je planiran?
 
Lučni most od prednpregnutog betona, oslonjen na obe obale, raspona oko 200m, prrko 100m visok iznad Velike brane.
Kažu da bi samo za njega trebalo 30-50 miliona
 
Da li se sada tačno zna kakav most je planiran?

IMG_20240121_163339.png
 
Ako misliš na ono prekoputa kamenoloma, to je rađeno 2007.
A za te radove tada mislim da su bili manevar, jer je firma Putevi Užice imala gradilišta na K10 u Preševskoj dolini i negde ka Subotici, a otpočinjali su i deonicu na A2 Lajkovac - Ub pa je trebalo kvalitetnog kamena i rizle.
 
Hvala.

To je bilo za taj most, odnosno pristupnu saobraćajnicu. Sigurno nisu Putevi iz Surduka vozili frakciju 100+ km.
 
Jesu, i te kako. Nešto je voženo vozom, a nešto ondašnjim volvo njuškašima šleperima sa kadama.
A ako misliš na deo desno od puta ka Zlatiboru, gde bi sad trebalo da bude početak mosta, to je pojedeno davno, davno, još dok je stari put išao tuda. Ja sam mislio na deo levo od puta, uzbrdo
 
Nisam to znao.😁 Gde su vozili?

Mislim na ovaj deo levo od trase UE-ZL, između ovih žutih strelica "Užice" i "Zlatibor" na slici.
uzice_bajina_basta_280723_tw1024.png
 
Poslednja izmena:
И даље тврдим да заобилазница није требала да иде на Сињевац већ да од Волујца скреће ка Јеловој Гори и од њег да се спушта у Дубоко а одатле да вата косину низ целу дужину Трешњице и Шереља и да коначно изађе на магистралу у Севојну тамо код "Јединства" негде. И јефтиниј и практичније. Не гради се скуп мост, гомила камиона са Јелове Горе не иде кроз центар града са балванима. А ко иде за Вишеград, већ су наравили пут преко Трипкове који излази на златиборску магистралу. Мене као житеља Севојна само занима кад ће неко "паметан" да се сети да направе нову пасарелу код ваљаонице јер маса деце и људи са Рујевца прелази пут којим јуре као суманути.
 
pre nekoliko godina sam pričao sa nekim politicarima iz SNS koji su se zalagali za tu trasu i delovalo je da će to biti sprovedeno. Ali očigledno je odlučeno da se ne radi ništa a na ovoj postojećoj obilaznici mogu lakse da se ubiraju politicki poeni.
 
Eh, koliko sam o toj trasi pričao i raspravljao se sa jednim ovde, sada da mu ne pišem ime.
Cela trasa bi bila kao tamo samo most i manje, a mnogo više problema rešila gradu
 
Inspirisan prethodnim pričama, izlistah nekoliko prvih strana ove teme.
Bilo 2019, a kao da je juče - sve isto, ništa se nije promenilo, i tada smo svi mi koji sumnjamo optuživani za političarenje, šta god to bilo. Do danas, samo su se zamenila dva nika koji to pišu.
E, ko je bio u pravu te sada daleke 2019.jasno je. Puta nema, ap nije stigao ni do Požege. I onda će da se pojavi opet neko novo levo od one velike ptice i da nas ubeđuje da postoje dokumenta, papiri, ugovori, projekti... Svega ima, samo rafova, radnika i konkretnih dešavanja na terenu.
Kad vidimo dela, možda poverujemo a svako ubeđivanje da se radi, možemo smatrati isključivo za botovanje.
Ali, neka. Mora forum od nečega da živi, a i mi da se zabavljamo. A kad smo kod zabave, koga ne mrzi, neka pročita prve 2-3 strane, pa poslednje 2-3. Sve će mu se kasti samo.
 
Teretni saobraćaj će ići tamo gde je potreban i to u oba pravca, a ne da se
obilazi par stotina kilometara kada nešto mora da se preveze kamionima.
Razna roba ide u RS i taj deo Podrinja gravitira prema Bajinoj Bašti i Užicu.

Kad bi smanjio političarenje, možda bi shvatio da je u blizini i naš veliki
hidroenergetski objekat HE "Bajina Bašta" i da nam do nje treba što bolja
saobraćajna komunikacija za redovno održavanje i povremene remonte.

http://www.politika.rs/sr/clanak/378118 ... la-uz-Taru
Sram te bilo @branik ! Već si na prvoj stranici političario! A sad hajdemo da se provozamo kroz taj tunel...
 
Vrh