Šta je novo?

Užice - Bajina Bašta sa tunelom "Kadinjača"

Ako je neki problem kod projektovanja ili izvodjenja tih radova

daćemo kinezima posao da ga finansiraju i urade kako treba. ;)

Dragane to nisu mali tragovi radova, u delu od Djetinje do ukrstanja sa sadasnjim putem Bajina Basta Uzice probijena je trasa (zemljani radovi) izvrsena eksproprijacija, uradjene mnoge betoske armirane pozide od kojih su neke metrima visoke i desetinama metara dugacke. Dosli su sa tim radovima negde do tog mosta preko Djetinje sto bi trebao da bude u okviru petlje surduk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672428#p672428:18u27ckm je napisao(la):
MiraC » Uto Okt 22, 2019 4:40 pm[/url]":18u27ckm]Ma ljudi , ja koliko vidim generalno petlje AP su daleko od gradova ,pq i Pž nema petlju u gradu i logicno je da bude dalje. Nije ni ta Zlakusa daleko,ali je bitno da na vreme vuku novac za vezu sa AP. E sad neko ovde misli da ce to kroz par godina biti ostvareno ,licno mislim da nece ni poceti do 2021 ( deo do Kotromana) ako ikad i pocnu. Uzice treba da ptavi onda vezu do Pž, ali oni nisu sposobni da zavrse rekostrukciju ovog postojeceg puta. Po negde lokalna samouprava se bori za bolju poziciju ,negse se samo gleda licni interes.
Isto i za ovu konkretnu temu do Bajine Baste, sve je to odlicno ,mozda nije isplativo ,ali na neka mesta vlast je zaboravila decenijama, zato vise ljudi i nema tu. Samo sto mislim da oni dokumentaciju, finansiranje i dogovore mogu da pomiču neograničeno i eto " samo sto nije" . A i kad pocnu ,mogu kao tunel Brancic gde je i nakon kopanja trebalo godinu ipo da sve urade,a 6g je trajalo sve ukupno zog necije nestrucnosti

Zašto bi bilo daleko od gradova? Poznato je da je Užice rupa, izvinjavam se Užičanima ali je u suštini tako, ali opet, autoput da prolazi jako blizu grada a da nema neke petlje bliže? Ako nema mesta, a mi koliko vidim, nećemo da štedimo na autoputevima, pa nek naprave petlju u vazduhu, to se zove most, ili mostovi, šta god. Pa nek košta šta košta.
Ako ostane ovako Užičanima je nebitan autoput da recimo dođu do Zlatibora. Što je jako frekventna destinacija. Recimo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672430#p672430:3ohdznp1 je napisao(la):
dragan » Uto Okt 22, 2019 4:41 pm[/url]":3ohdznp1]Ako je neki problem kod projektovanja ili izvodjenja tih radova

daćemo kinezima posao da ga finansiraju i urade kako treba. ;)
Ako je po cenama u Kini sve bih im dao da prave. A zašto ne bi bilo po takvim cenama?
Naš kamen je skuplji? Imamo veće troškove radne snage?

A, zašto bi bilo po cenama u Kini?! . . u juanima? :)
Uostalom, mi i ne znamo kakve su njihove cene.

Oni bi mogli u sklopu AP da naprave i Obilaznicu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672422#p672422:1kg1lmr3 je napisao(la):
dragan » Uto Okt 22, 2019 4:35 pm[/url]":1kg1lmr3]Na slici gde je deo "Užice Jug" do "Surduka" postoji tunel od ~1.300 metara.

Drvo, a da li si ti svestan da ti tragovi radova nisu uopšte biti za danjašnjicu?

Nisi shvatio poentu.
Hajde prvo da vidimo konačni završetak autoputa Kragujevac Batočina. Koji kasni 7-8 godina. Lagana deonica. Iskorišćen postojeći put za jedan smer.
Nebitno je ko je na vlasti i ko se kakvom politikom bavi.
Sve ovo bi bilo sjajno da se sada i odmah rešava i investira.
Ja i dalje insistiram na nekom planu, sledu događaja i investicija.
Ako mogu sve odjednom da se rade, sjajno. Ako pak ne mogu, jer je uslovljeno raznoraznim političkim koruptivnim logističkim finanasijkim začkoljicama, hajde da vidimo šta prvo uraditi, pa sledeće i tako redom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672440#p672440:1f6ctr5a je napisao(la):
dragan » Uto Okt 22, 2019 4:56 pm[/url]":1f6ctr5a]A, zašto bi bilo po cenama u Kini?! . . u juanima? :)
Uostalom, mi i ne znamo kakve su njihove cene.

Oni bi mogli u sklopu AP da naprave i Obilaznicu.

Zato što je skuplje tamo? Ili jeftinije?
Ja verujem da je jeftinije. Uz isti ili bolji kvalitet.
Zašto ne u dinarima kad već država insistira na tome da je dinar stabilan ( i jeste, za sada)?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672442#p672442:gkr3xs4h je napisao(la):
drvopro » 22 Okt 2019 04:58 pm[/url]":gkr3xs4h]Ja i dalje insistiram na nekom planu, sledu događaja i investicija.
Evo i ja insistiram, pa sam otvorio ovu temu da vidimo šta se
trenutno dogadja u vezi tih projekata, a i da se raspitamo kod
nadležnih šta se radi na planovima i dokle se stiglo sa njima.

Ovde je napisano preko 100 postova, ali niko nije tražio od medija
da traže info od gradonačelnika i napišu članak o situaciji o tome.
Jedino sam ja zvao "Užice Razvoj" i dobio info o nekim planovima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672436#p672436:1ksf1e3k je napisao(la):
drvopro » Uto Okt 22, 2019 3:47 pm[/url]":1ksf1e3k]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672428#p672428:1ksf1e3k je napisao(la):
MiraC » Uto Okt 22, 2019 4:40 pm[/url]":1ksf1e3k]Ma ljudi , ja koliko vidim generalno petlje AP su daleko od gradova ,pq

Zašto bi bilo daleko od gradova? Poznato je da je Užice rupa, izvinjavam se Užičanima ali je u suštini tako, ali opet, autoput da prolazi jako blizu grada a da nema neke petlje bliže? Ako nema mesta, a mi koliko vidim, nećemo da štedimo na autoputevima, pa nek naprave petlju u vazduhu, to se zove most, ili mostovi, šta god. Pa nek košta šta košta.
Ako ostane ovako Užičanima je nebitan autoput da recimo dođu do Zlatibora. Što je jako frekventna destinacija. Recimo.
Ne znam zasto je petlja Zlakusa, a nije negde blize.... vetov zavisi od tla geologije sta znam. Jedino da su nju pomerili.
Izvini ,a sta ce Uzicu ap do Zlaje?! Pa i ovaj rekonstruisu i stigne se jako brzo i odrzava se... konkretno ko bude isao na Zlatibor ili iskljucenje u Pz ili nekad to u Zlakusi ,e sad mozda budu duple trake makar do Uzica, nek se bore kao i Valjevo sto sad to petlja, a dal ce da ispletlja i da put napravi do K11 videcemo. Ovde se postavlja pitanje koje se na temi K11 pise odavno - zasto je izabran ovaj pravac preko Ivanjice ,ali odgovor nemam.

Izvini Drqgane sto pisemo mimo teme. Pise se jer i nema neke dokumentacije ,ni plana, samo to osnovno da ce praviti taj tunel i samo sto nije.
Kojih medija se raspitas? Pa zar mi 2g slusamo lupetanja o Brancicu i glinenoj na K11 ,a ni jedan tekst o stvarnom stanju. Nema istrazivackog novinarstva ni za bitnije pravce ,a kamoli o putu za BB. Vise ne pisem mimo teme

Postoje dve adrese. Predsednika i potpredsednice Vlade.
Hajde pitaću ih ovih dana da vidim šta se dešava sa tunelom.
Ako neko zna možda nekog ko ima više informacije neka javi pa njih da kontaktiramo.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672454#p672454:2qq4mtew je napisao(la):
MiraC » 22 Okt 2019 05:34 pm[/url]":2qq4mtew]Pise se jer i nema neke dokumentacije ,ni plana,
samo to osnovno da ce praviti taj tunel i samo sto nije.
Niko ne kaže "samo što nije", a doneti su Lokacijski uslovi.
Osim toga radi se i Idejni projekat za deo od tunela prema BB.
Kao i nedostajući deo za Obilaznicu - nije da se ništa ne radi.

Nemaš komentara za post o ukrštanju AP sa "Užice Jug"?
viewtopic.php?p=672403#p672403

viewtopic.php?p=672413#p672413

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672463#p672463:2jrmgs01 je napisao(la):
dragan » Uto Okt 22, 2019 4:53 pm[/url]":2jrmgs01]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672454#p672454:2jrmgs01 je napisao(la):
MiraC » 22 Okt 2019 05:34 pm[/url]":2jrmgs01]Pise se jer i
Niko ne kaže "samo što nije", a doneti su Lokacijski uslovi.
Osim toga radi se i Idejni projekat za deo od tunela prema BB.
Kao i nedostajući deo za Obilaznicu - nije da se ništa ne radi.

Nemaš komentara za ovaj post sa ukrštanjem "Užice Jug"?
viewtopic.php?p=672413#p672413
Super ,nek se samo radi. Ja sam se tih planova nagledala dosad na raznim mestima,ali prva zelim da ovo sto pre pocnu. Izvini sto sam malo revoltirana svim i svacim jer i kad kazu "pocinju radovi tj svecano otvaranje" ceka se po godinu dana na prve mašine . Al ok,mozda bude ovde drugacije.

Gore sam taj link komentatisala ,da je to u donjem uglu Krcagovo i da je ovo jako blizu Ue. Ne znam sta je " denivelisan ukrstaj" ali ako je to neki ulaz na AP mimo petlje Zlakusa - super, sta je problem? Iz Krcagova ce imati kracu distancu da naprave dobru vezu sa samim gradom i dalje ka Zlatiboru. Ja sam na K11 citalq da dalje od petlje Zlakusa nemaju pristup. I pod uslovom da bude ta petlja Zlakusa i za koliko godina... Nemas gde da se parkiras u Ue ,svi idemo starim putem jer ne mogu rekonstrukciju da urade godine,al su isplanirali ukljucenje za budući AP. Mozda bi trebali malo da" danas "rade u interesu gradjana.

Нема никаквог привредног центра у близини са друге стране Дрине у Р. Српској... Тако да ово и не пије воду нешто претерано. Подржавам приближавање РС на сваки могући начин матици, али не верујем просто да је то неки велики приоритет.

Једино подржавам изградњу тунела(са 1 цеви), јер превоји, по мом мишљењу, не би требало још увек да постоје на тако прометним путевима у 21. веку.

Mikie":1es13u54 je napisao(la):
Нема никаквог привредног центра у близини са друге стране Дрине у Р. Српској... Тако да ово и не пије воду нешто претерано. Подржавам приближавање РС на сваки могући начин матици, али не верујем просто да је то неки велики приоритет.

Једино подржавам изградњу тунела(са 1 цеви), јер превоји, по мом мишљењу, не би требало још увек да постоје на тако прометним путевима у 21. веку.

Biće dve cevi. A što jedna cev?

" ali ako je to neki ulaz na AP mimo petlje Zlakusa - super." - MiraC

Pa, o tome i pišem, biće raskrsnica "Užice Jug" na AP odakle ide Obilaznica.
Za centar grada se valda ide od raskrsnice "Surduk" , ako sam dobro video.

Čekajte ljudi, šta će AP od Užica do Zlatibora? To je 24 km, to se prelazi za 18 minuta ako voziš prosječnom brzinom od 80 km/h, ili za 12 minuta ako voziš prosječnom brzinom 120 km/h. Zar je potrebno trošiti dodatne pare na AP da bi se uštedilo 6 minuta do Zlatibora? Meni to baš i nema puno smisla.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672474#p672474:2fbnfwl9 je napisao(la):
dragan » Uto Okt 22, 2019 5:26 pm[/url]":2fbnfwl9]" ali ako je to neki ulaz na AP mimo petlje Zlakusa - super." - MiraC

Pa, o tome i pišem, biće raskrsnica "Užice Jug" na AP odakle ide Obilaznica.
Za centar grada se valda ide od raskrsnice "Surduk" , ako sam dobro video.

Odlicno ,nisam to znala. To je odlicna veza ,malo srede onu obilaznicu mogu da prosire i super. Samo sve to,mogu da se kladim nece sa radovima poceti kad su rekli 2021, a dok stignu na to sve jos par godina da zavrse ,evo u najboljoj njihovoj soluciji 5g. Ja u to ne verujem i plasim se da Uzice ne izvisi za svaki prikljucak pa do Pz budu morali da bi se ukljucili na AP.

To se može reći za svaki put ili autoput.
Ali ne ide se na Zlatibor već ka Kotromanu odnosno Visegradu odnosno granici sa RS.
Delimično ce AP ići do kako vidim Mackata ili Bele Zemlje. Ali odatle ide novom trasom ka granici naravno proći će preko predela koje se zove planina Zlatibor ali ne ide do mesta Zlatibor.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672470#p672470:hspvz3c8 je napisao(la):
drvopro » Уто Окт 22, 2019 6:19 pm[/url]":hspvz3c8]
Mikie":hspvz3c8 je napisao(la):

Biće dve cevi. A što jedna cev?
Биће једна цев само за саобраћај колико сам разумео, а друга је евакуациона и знатно мањег обима. Исправи ме ако грешим.
Мислим да би било финансијски превише градити две цеви са по две траке. По ПГДС-у из 2018. године нема толико великог саобраћаја на том путу, мад га има. Могуће је и да ће се повећати када се изгради тунел и ауто-пут од Прељине до Ужица, али то баш и неће скоро бити.
Овај тунел се пре свега гради због безбедности и једноставнијег пролаза испод превоја.
Немој погрешно да ме разумеш, ја бих први желео да не морам да идем узбрдо и низбрдо превојима и серпентинама било где у транзиту, а камо ли камиони и остали саобраћај. Ја само мислим да постоји боља опција за расподелу републичких средстава у овом тренутку.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672481#p672481:3pk3ec0n je napisao(la):
drvopro » Uto Okt 22, 2019 6:47 pm[/url]":3pk3ec0n]To se može reći za svaki put ili autoput.
Ali ne ide se na Zlatibor već ka Kotromanu odnosno Visegradu odnosno granici sa RS.
Delimično ce AP ići do kako vidim Mackata ili Bele Zemlje. Ali odatle ide novom trasom ka granici naravno proći će preko predela koje se zove planina Zlatibor ali ne ide do mesta Zlatibor.

Samo sam aludirao na jedan od prethodnih postova gdje je komentarisano da, parafraziram, ako ovako ostane onda ja ovaj autoput Užičanima nebitan da dođu do Zlatibora. Pa sam naveo razloge zašto mislim da nije opravdano približavati autoput Užicu ako bi to drastično povećalo cijenu autoputa (a sve su prilike da bi, zbog konfiguracije terena). Sasvim je normalna i uobičajena pojava da autoput bude udaljen od gradova 10-ak i više kilometara, naravno u tom slučaju je potrebno napraviti dobar pristupni put od grada do autoputa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672480#p672480:3felnavc je napisao(la):
MiraC » 22 Okt 2019 06:47 pm[/url]":3felnavc] . . evo u najboljoj njihovoj soluciji 5g. . .
Bio bih vrlo zadovoljan ako u sledećih 5god završe ovih pet

Kapitalnih objekata : autoput, obilaznicu, tunel, most i aerodrom. ;)

Dragane ,čak si i od mene veći optimista. U svakom slucaju ostaje nam da se nadamo,mislim da predstojeci izbori nece mnogo promeniti generalno ,pa ce se planirano nastaviti ( e sad ili u prici ili na realizaciji ostaje da vidimo).

Ja navijam za brze puteve tipa 2+2 trake min. brz 80 max. do 120 ili 130km/h sa denivelisucim raskrsnicama iliti petljama. Bez putarine. Uz koriscenje ako je moguće postojećih puteva kao jedan smer toog puta a pravljenjem zaobilaznica oko vecih mesta.
Neki španski model.
I početi planiranje za svih 4000km puteva IB reda,ili dela istih u zavisnosti od potreba. I eventualnu gradnju novih ako je potrebno.
I ne znam što se uopšte čeka sa tim.

Ili, ako nema para, ubrzati puteve tako što će se poceti sa gradnjom obilaznica oko gradova i sela gde ce ograničenje biti minimum 80km/h dakle bez gradnje pored puta i bez raskrsnica u nivou. Takodje postojeće puteve IB reda obezbediti tako da imaju min. brzinu od 80km/h.
Nešto kao cini mi se moto put Negotin Zaječar.

MiraC":1pnvj4ef je napisao(la):
Dragane ,čak si i od mene veći optimista. .
Ako se baviš izgradnjom, moraš da budeš optimista, a
mora da se iskoristi najavljeno ulaganje u infrastrukturu
i obezbedi jedno 200-300 Miliona evra za Užice i Podrinje.

Vrh